I dag hade vi en Kick start

Tidigt i morse sjöng Edit och jag upp Fru Kickan (som ju inte heter så på riktigt vilket jag har fått förklara för folk som träffar oss irl). Vi försökte vara försiktiga eftersom Sally just somnat, men hon ville så klart också vara med och sjunga för sin Mamma då hon fyller år och snart stod sovrummet i högsta blom... Jaffa och Tupla från de närmaste (Mig, våra två och mina tre barn), choklad, eller vad det nu var i den fina lådan från min far och mor, samt då två volleybollar, en mjuk och en riktig från, väl mig då eller nåt tillsammans med en massa papper och plast fyllde sängen innan lampan släcktes igen och jag gick för att diska.
 
Min hustru är en person som är ytterst svår att uppvakta, eftersom hon bara vill ha "praktiska presenter". Jaffa och Tupla torde vara det mest praktiska man kan ge henne och jag tyckte mig känna lite kärlek faktiskt. Det där med påslakan varje år är ingen hit då. Jag erkänner att det vore lättare om hon gillade blommor, halsband och typ... underkläder... Men allt sådant gör hon ju själv. Min fru är hon lika fullt och jag älskar henne. Dessutom är jag faktiskt hemma i år och inte i Eckeröhallen, vilket torde vara första gången sedan vi blev ihop eller nåt. Bra, för då kan hon åka på volleybollträning till Vikingahallen i stället.
Mitt i allt kan Fru Kickan se ut så här då man är på bortamatch eller nåt. Hon är en mystisk blandning medan fullständig förutsägbarhet och fullkomlig oförutsägbar irrationalism på ett överrationellt sätt. Jag trodde en gång att jag skulle kunna lära mig hur hon funkar, så där romantiskt och gulligt. Nu vet jag att så kommer det inte att bli. Det kanske är hennes charm, då jag tänker efter. Jag kan också utgå från att inte veta vad dagen har i sitt sköte, fast jag egentligen vet allt flera månader i förväg, på ett bisarrt sätt.
 
 
Gurkan fyller också år i dag och även henne ska vi gratulera. Detta sker hos Röd Bettan om typ 45 minuter. Jag hade tänkt åka via träningen då jag inte hann ut i går, men så påminde ju Samuel att det inte är nån lagträning i dag, men nog nästa onsdag... Jo jo. Och i morgon vore det Eckeröhall igen om det inte var så att Ted och jag ska sammanstråla med Linnéa hemma hos Linnéa för att lära oss hur vi numera ska utföra internationella transfers.
 
Ligaschemat börjar arta sig. Just i dessa minuter, eller om en stund kommer Veikkausliigas program att publiceras. Jag vet en av IFKs hemmamatcher. Den hade Mattsson knökat in på en dag då vi hade satts som hemmalag, därmed får vi i stället en hemmamatch på en söndag. Bara så ni vet, sen då ni börjar skrika om att Bollförbundet är blint och hjärndött med mera, alla de nationella högsta serierna synkroniseras med varandra så att de och i år även Cupen ges utrymme att spela hemmamatcher på egna dagar och tider så mycket det går. Eventuella omak kommer ofta sen då klubbarna själva vill moderera... Nästa veckas onsdag eller nåt skulle väl Damernas Liga publiceras, kanske...
 
Undervisningen har gått på i dag. En elev markerade i går och sade, ordagrant: "Jag vill absolut inte kritisera din undervisning och så där... MEN, måste du skrika så högt hela tiden?" I dag har jag frågat alla grupper om de tycker jag är högljudd. Ingen säger att de gör det, utom en elev som sade "Va?"
 
Jag har kommit i ett läge då jag hela tiden känner att jag gör för lite. Både hemma, i skolan och framför allt gällande Åland United. Då jag vet att annat egentligen är omöjligt får jag väl jobba på att acceptera känslan och bara försöka bli bättre på det lilla jag gör.
 
Jag har även accepterat en parallellklass anbud att följa med tillsammans med 8A på lägerskola till Gotland i augusti. Det passar bra, då det är landslagsuppehåll i ligan just då. Värre blir det med helgerna 10-11/8 och lördagen den 18/8. Vi spelar borta den första av dem och då får jag se om det finns möjligheter att sticka sig in på 50-årsbröllopsfesten hos mina föräldrar... Sedan den 18/8... Då spelar vi tydligen hemma i den sista avgörande omgången av grundserien... Är det säkert att Eliel inte konfirmeras söndagen den 19/8 istället? All info om speldatum är hemlig och får inte lämnas ut till någon. Därför har ingen läst det och kan alltså inte rapportera brottet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0