Titta vad jag hittade!

Av en händelse kom jag att öppna en fil, med den här texten, som fanns på IFK Mariehamns hemsida för 10 år sedan. Jag hade skrivit den under vintern 2007-2008. Bara om någon skulle misstro min övertygelse:
 
"IFK:s damlag år 2008 kommer att utgöra ”mittenlaget” i ett allåländskt samarbete. Högst upp har vi allas vårt Åland United, som kommer att jobba för att våra damspelare har ett elitmål att sikta på genom att försvara sin plats i högsta damserien - Damligan.

IFK Mariehamn är dock föreningen som gör grunden för detta möjlig. Här samlas flickspelare från hela Åland upp och utbildas, så de allra mest ambitiösa och talangfulla spelarna sedan skall vara redo för ÅU.

IFK:s damlag fungerar dels som ett representationslag inom föreningen. Dels har laget rollen av u-lag för Åland United. Inför säsongen 2007 gjordes det åländska damsamarbetet konkret och ett gemensamt åländskt damlag under ÅU bildades då IFKs damer slog sig ihop med dels föregående säsongs F 16-trupp och även med FC Åland som säsongen 2006 hade sopat rent i division 5.

Säsongen 2008 har vi alla åländska damer i tre lag av vilka två hör till IFK-koncernen: IFK Mariehamns damer spelar i Upplandsseriens damfyra och Östernäs spelar i femman. Division 4-laget tränar lite mer och division 5-laget lite mindre, men alla är vi samma familj. 

IFK Mariehamns damer 2008 är fortsättningsvis ett ungt lag. Av de spelare som spelade i IFK säsongen 2007 har två tagit steget upp till Åland United. Få spelare har valt att sluta sin karriär, en par återfinns i lokala svenska klubbar på sina studieorter någon kommer att återfinnas i Östernäs division 5-trupp. Nya spelare har även tillkommit. Två fräscha juniorer har tagit steget upp från division 5 truppen och två come backande spelare har anslutit och tränar för fullt med laget. 

IFK Mariehamns damer strävar i första hand till att utbilda och utveckla spelare genom bra och seriös träning. Dessutom strävar vi till goda resultat i seriespelet. Målsättningarna för säsongen 2008 är långt bundna till träning och utveckling. Lagets tävlingsmässiga mål bestämmer vi internt inför seriestart. Föreningens nya damstyrgrupp har uttalat ett önskemål om en placering lite bättre än i fjol. Med detta i ryggraden får vi alltså sikta in oss på att husera i övre halvan av Upplandsfyran.

Inom de närmaste åren är det nog tänkt att IFK:s damer skall återfinnas i en högre serie, både för våra unga spelares egen skull och för vår samarbetsförening Åland Uniteds bästa. Vi har dock ingen avsikt att forcera utvecklingen utan jobbar för att spelarna skall bli så vältränade och färdiga som spelare att de själva förtjänar avancemanget då det är dags.

Alla vänner av fotboll och IFK Mariehamn önskas välkomna på damlagets matcher. Ni kommer att få se ett aktivt och hårt arbetande lag, som förhoppningsvis kan knipa många segrar och försvara de grönvita färgerna med ära! 

/Mikael Virta, tränare"

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0