0-1, 0-0, 1-0

Jag är tillbaka i businessen. Jag har coachat ett lag i matchsituation! Och herreminje, det var inte vilket lag som helst, utan Åland Uniteds F07-10. Flickor mellan 10 (typ) och 7 år från IF Fram, IFFK och LIF samt tre IFKare (Edit, Sigrid och Klasskompis H) drogs ihop och med hjälp av Cia som även dök upp kom de igång med bollövningar och uppvärmning och allt möjligt, medan endel knöt skor, sökte upp Pappa eller hade tappat sin jacka.
 
Matchplanen var lätt. 2-0-2 uppställning. I defensiven pressar den närmaste på boll medan resten springer allt de kan för att komma mellan boll och mål. Kommer de andra förbi pressen stannar en spelare uppe vid halva plan och de andra tre jobbar hårt framför eget mål för att vinna tillbaka bollen. Offensiven skulle vara antingen kontring via den ensamma spetsen med de övriga som backup, eller om vi kom åt att starta tex från målvakten genom bredd över opressade ytor och sedan rakt på mål... Det var helt kristallklart hur det skulle gå till tyckte jag. Det tyckte säkert flickorna också. Vissa bitar av allt det som nämndes förekom, dock sällan alla bitar och av alla spelare på samma gång.
 
Vår uppoffrande defensiv blev en gång söndersprungen av Sharone (tror jag) från IFK grön som gjorde matchens enda mål i den första drabbningen. Inte ens fyra frilägen för ÅU under de två sista minuterna kunde föra oss in i matchen. Signe skadade dessutom knät och vi fick jobba vidare utan henne. Till andra matchen, som gick mot IFK vit bytte vi in Edit som back och Ella fick gå i mål. Dramatiskt och lika händelsefattigt som Brasilien-Jugoslavien vid Herr VM 1974 blev det och 0-0 var så klart slutresultatet.
 
Sista matchen gick mot JIK och nu tyckte flickorna att det tamme tusan var dags att göra ett mål. Leiah, som var den som fattat idén om att ligga kvar på topp bäst, eftersom det var i princip det hon gjorde hela tiden fick driva in från vänster och göra vårt första och enda mål. Trots smällar som fick både Edit och Sigrid att turvis halta ut kunde vi gå en 1-0 viktoria till mötes. En kompakt helhet. Ebba undrade dock varför de inte hade en riktig tränare i dag... Jag är ledsen flickor. Jag gjorde mitt bästa och det var bra att ni var snälla. Nästa gång ska jag försöka se till att ni får en riktig tränare!
Den här bilden är från en motsvarande happening som utspelades i maj. Åland United F07-10 gör här sitt första mål någonsin. Fyra gånger denna sommar har de åländska flickorna i denna ålder mötts och spelat dessa matcher. Vid samtliga tillfällen har 40-50 spelare deltagit. Jag ber att rikta ett tack till ÅFF som hörde på de sina (oss) som ropade efter denna serieform för flickor. Nu är det upp till oss alla att förvalta detta, såväl i dessa årskullar som i alla andra. Kan vi göra det utan Åland United eller är det bättre om alla klubbar bara kör sina egna race? Den frågan ställer jag er alla och är tacksam för svar, eller följdfrågor!
 
 
Min son fyller år i veckan. Vi tog oss på lite shopping här på eftermiddagskvisten och jag kan avslöja att jag har införskaffat en present som är bokstavligen det han sagt sig önska sig!
 
I morgon är det ÅU styrelsemöte. Vi har några riktiga höjdarfrågor som jag hoppas styrelsen omfattar eller åtminstone tar tydlig ställning till. Sen ska Fru Kickan på besiktning också.. Hon nämnde om att hon kanske kommer att vara upprörd. Bra, då kanske Blobben kommer! Allt efter styrelsemötet under inkommande vecka skulle passa finfint! Kör på bara!!!
Åland Uniteds supportrar minns så klart Manya Makoski, eller Monz som hon ville kallas. Hon har gift sig här förra veckan. Detta är en detalj från bröllopsfotograferingen. Jag har sällan träffat en så mentalt ödmjuk, men extremt driven människa. Gud, fotboll och nu även sin man, som även han står för Gud och fotboll vad jag har förstått, är vad hon lever för...
 
 
Vi har två TVn igång och ingen av dem visar fotboll efter att jag förklarade för Edit att jag skojade då jag sade att hon måste titta på fotboll... Fortsätter det så här blir jag ju helt avtrubbad av icke fotboll... IFKs B flickor spelade 3-3 fick jag höra och ÅUs F04 har ej ännu rapporterat... F02-03 vann 4-1 i går, och till och med IFKs damer vann såg jag... I kväll kanske....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0