Jag känner också Tommy och Jani

Patetisk rubrik. Vem känner inte dem säg? Dessutom hör jag nog knappast till deras topp 300 bekanta heller. Jag vill dock betona att faktum att jag gillar bägge tu och har stor respekt för dem som människor och fotbollsspelare inte ska förminskas av att jag inte kommer att vara på WHA denna lördag.
 
Jani har jag ju redan berättat om i denna blogg. Han är fortfarande den mittback, tillsammans med Bobby Moore som jag vill spela med i evighetens himmelska fotbollsmatch. Jag tror vi har spelat tillsammans en gång i en match, det torde ha varit Ålandscupens final 1997. Men den övriga kontakt jag haft med honom, som lärare-elev och sedan som fotbollsperson i olika egenskaper och den respekt han visar mig då vi träffas, tillsammans med den respekt jag förhoppningsvis kan förmedla gentemot honom hoppas jag kan få vara och finnas även framledes i alla tider.
 
Tommy har jag faktiskt sammalagd tid, förutom lektionstid umgåtts mera med. Inte har vi väl heller varit oskiljaktliga, men det samma som i fallet Jani, ömsesidig respekt, tycker jag att vi har haft i många många år. Jag minns så väl då Tommy kontrakterades i Allsvenskan och därmed lämnade jobbet som assistent på KHS. På våren spelades ännu på den tiden klassikermatchen åk 9 mot lärarna (+övrig personal). Tommy anlände självklart till skolan för detta, med hänvisning till "sponsoruppdrag på Åland" eller hur han nu hade formulerat det i Sverige... Likaså självklart skadade han ju sig och om jag inte minns fel hamnade han på sjukbädden hela sommaren. Jag ska inte säga att det var värt det, men det beskriver Tommy som jag känner honom väl. Det vore lätt att skrika "oprofessionellt" åt det föregående. Vi behöver förstå det i ett bredare perspektiv för att kunna döma eller bedöma. Tommy är helt enkelt en alltigenom hygglig kille! Jag önskar honom, precis som Jani, all lycka i världen med vad de tänker företa sig efter i morgon!
Bilden här får visa Tommy som efter en träning kom hem till mig, då jag bedrev singelliv i Jomala. Vi hade bastukväll inför KHS personaljulfest. Bakom honom står Simon, som på den tiden spelade, eller i alla fall tränade målvakt i IFK. Även Fru Kickan var närvarande vid detta tillfälle, men hon var inte ännu Fru Kickan då. Inte ens kandidat att bli henne...
 
 
Jag kommer som sagt att bowla med Rufus vid samma tid som IFK Mariehamn och Ilves tar ihop på WHA i morgon. Jag har sagt det förut. Ingen skugga över IFK, och absolut inte över dessa två hedersknyfflar. Helt ärligt skulle jag dock inte känna mig helt bekväm på läktaren i morgon. Just nu känner jag mindre för IFK Mariehamn som förening än jag gjort någonsin. Det går säkert över och jag kan säkert återkomma till mitt neutrala intresse för hemstadens lag. Ungefär samma sak som många av dem som är på WHAs läktare i morgon känner för Åland United.
 
Dagen mal på och enligt uppgift är det fredag. En livlig diskussion om huruvida katten är fram och kaffepannan bak, eller om det är tvärtom på häxornas kvastar ägde rum med en sjunde klass. Jag hävdade i sten att jag är oförmögen att veta sådant, men att en hel del av flickorna borde veta. Själva flyger de ju varje påsk... Osäker om budskapet gick fram, men vi påbörjade i varje fall, väldigt passligt undervisning om just Medeltiden.
 
I går upptäckte jag att min mage, likt Gurkans tidigare samma kväll är ett utmärkt ställe för Sally att sova på. En hel massa Viasat History såg jag också, då jag inte kunde flytta mig och byta kanal...
Edit var ju den starkaste initiativtagaren till Sally. Nu är hon stolt och glad över att vara "en av tre storasystrar" som hon säger... Även en storebror finns ju. Han ska förlora i bowling i morgon! I kväll skulle Gurkan laga tacos... Blir att dyka upp!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0