Ett år till då tydligen

Inte för att det säkert stör så mångas dags-, hjärt- eller basrytm, men jag åkte dit igen. I fjol överrumplades jag då jag satt vid skrivbordet här i vårt vardagsrum. I år var jag beredd just för att inget sagts. Jag föreslogs och blev typ vald till Ordförande för Damernas Liga rf. Detta är en klassisk "för att ingen annan vill" uppgift. Jag kan också säga att jag inte hade blivit det minsta ledsen om någon hade velat ta över uppdraget. Nu blev det inte så och lite som Herr Landshövding sade då han tog sitt sista år som ordförande för ÅU, "Det känns onödigt att lägga ner den här föreningen"... Det gör det sannerligen. Ska jag vara ärlig börjar den faktiskt kännas som något som utvecklas positivt. Visst är den fortfarande ett samfund för några få frälsta, men de saker vi jobbar med börjar mer och mer likna något som har betydelse.
 
Förstås kan man inte hålla alla nöjda. Förra våren slog vi fast att vår gemensamma önskan om damernas tävlingskalender (gällande Ligan och cupen) skulle ta följande saker i beaktande:
1. Matcher företrädesvis i helger
2. Både A-landslagets och U 19 landslagets program ska tas i beaktande
3. Studentexamenshelgen ska fredas
4. Möjlighet till kort sommarpaus
5. Cupen ska utvecklas och beredas utrymme i tävlingskalendern enligt samma princip som ligamatcherna
 
Ganska långt så blir det också, eller blev för den delen. Allt har alltid sin baksida och därför kommer man garanterat att i år igen skrika om till synes obegripliga pauser, tidig start, sent avslut, en cup som inte är en cup och allt möjligt annat som man kan reta sig på... Kalendern görs dock upp på basen av ligaföreningarnas konsensusåsikter och landslagens behov. That´s it.
Se så glada både jag och Mr Bean var redan i fjol höstas då Nya Åland besökte mitt klassrum.
 
 
Enligt en statistik som presenterades var ÅU faktiskt sist i publikligan i år. Något att jobba med, precis som för hela ligan, som faktiskt höjde sitt totala publiksnitt till 220 pers. Vi hade en match då vi hade över 200 åskådare vill jag minnas. Det var då när vi hade 100 flickspelare och 25 ledare på plats som speciellt inbjudna.
 
I övrigt var stackars Kollegan Sandra besviken då lektionen om bastubad inte bestod av mig med bar överkropp slående mig själv med björkris. Jag fick dock tala gott om Min Far och vad han sagt om Georgsgatans nakenbad. Elev E och hennes klasskompis Elev E är så oroliga att de inte ska få lappar med exakta instruktioner om Helsingforsresan nästa vecka. Till fredag ska vi väl prestera fram nåt.
 
Stackars Sally har förstoppning. Hoppas på ketchupeffekt före Fru Kickan lägger sig om jag kan säga så... Edit hade tagit sig för att sända in en annons om brevvänner till Bamsetidningen. I går köptes tidningen och samma dag hade hon fått två brev. I dag kom det fem nya. Jag är genuint glad att barn skriver brev på riktigt papper och postar med frimärken och allt, fast jag köpte fel sort på S-Market i går...
 
Jag försökte ringa Ove på Eckeröhallen men hamnade hos en, tror jag Katalansk telefonsvarare... Japp japp... I helgen skulle det vara Futsal då... Funderar på att göra mig ärende till Godbyhallen på söndag.

Kommentarer
Postat av: Fellis

Jag vill ju påstå att tre lag hade sämre publiksiffror än ÅU på sina hemmamatcher. Inte heller om bortamatcherna räknas med så är ÅU sämst. Då får gärna presentera statistiken.

Svar: Då jag har den kommer den. Vem var sämre?
enligtvirta.blogg.se

2017-11-09 @ 07:46:54
Postat av: Fellis

GBK, ONS och finska mästarna Honka.

Svar: Ok, om du säger så. Jag ska kolla bara statistiken kommer. ONS hade dock över 500 i kvalmatchen. Deras kille rekommenderade alla att nästan falla ur ligan, för då får man publik...
enligtvirta.blogg.se

2017-11-09 @ 11:02:37
Postat av: Fellis

Inte brukar man räkna in kvalmatcher i Ligans publikliga. Jag tror PK är av annan åsikt. Det allra bästa är att ha en direkt avgörande guldmatch på hemma plan. Det vet ju vi också.

Svar: Det allra bästa vore att ha en stadig stomme publik som kommer vecka efter vecka och som sedan kan dra med sig en parhundra gloryhunters ifall det blir nåt extra...
enligtvirta.blogg.se

2017-11-09 @ 14:35:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0