Delegera och se ut som om det regnar, mitt i solskenet

Kollegan Anna inledde i morse, då jag anlände och låste (!) Röda Bettan på MIN(!) parkeringsplats innan nån annan hunnit snika in och ta den, med att säga "Vackert väder i dag". Jo, sannerligen. I detta då, precis i det ögonblicket märkte jag att det faktiskt är ett underbart vårväder i dag, med sol och allt. Va bra att hon sade det så jag också fick ta del. I det samma fördes jag ur Valborgslovstunneln ut i vardagen. Bra, här trivs jag!!!
 
Eftersom mina jobb i mycket går ut på att överse, men ändå vara närvarande så jag inte känns obekant då jag agerar, rår jag mig själv ganska mycket. Både skolan och fotbollen är schemalagd. Jo, jag måste dra varje lektion, eller ansvara för att den sköts rätt. Varje träning måste jag också se till att äger rum, men där svarar Maiju, eller vem hon i sin tur delegerat, för innehållet. Då det gäller matcher har jag märkt att det mycket är fråga om mig då det spelas hemma. Vi har kioskförsäljning, speakers, biljettförsäljning, övrig försäljning, bollkajsor, matchsponsorer, laguppställningsblad, ordningsmän,  marknadsföring innan och under match, reklamskyltar och så vidare. De allra flesta avdelningar har självgående duktiga personer som driver dem, men då någon har en fråga, då riktas den till mig. Egentligen är det väl så jag tänkte mig Sportchefsrollen då jag började skissa på den. Att det var jag som skulle ha den var sedan inte något jag direkt tänkte mig. Senast i förrgår blev jag uppringd angående reklamskyltarna på WHA. Jag bad Bosse kolla upp vidare. Bra delegering. Hoppas att jag inte hör mer om det, för det betyder att Bosse har allt under kontroll. Varför skulle han inte ha det förresten?
 
Sen har vi ju ett lag också. De behöver bollar och grejer, samt någonstans att träna och spela, samt kläder att träna och spela i och förstås någonstans att bo, något att köpa mat för, sysselsättning mellan aktiviteter, internetuppkoppling, samt möjlighet att transportera sig internt och externt. Inte heller där sköter jag nära på allt, eller ens hälften. Dock kan jag svara direkt om någon undrar något i alla dessa frågor. Jag liksom skickar det vidare, men får även vara beredd på rekyl om det visar sig vara fel person, eller att något inte funkar med dessa. Förresten, sa jag ett lag? Vi har ju tre faktiskt och just nu håller jag på att försöka få ihop ett poolspelslag för Flickor 07-09 (eller 10) av de 17 flickor vi hittat i IF Fram, IFFK och LIF i dessa åldrar.
 
Av bland annat dessa ovannämnda faktorer känns ofta bortamatcher med A-laget som något av en avkoppling. Alltså klart jag gärna vore hemma, men det innebär ändå organiserade förhållanden och en fotbollsmatch med ett lag jag älskar på mitt eget lilla sätt. Linnéa har stenkoll på resorna och jag flyter med och känner mig faktiskt som en i laget vid de tillfällena. Jag tror också det är bra att spelarna ser mig där och sedan på bänken, samt bärande lite saker och pratandes i telefon. Jag tror de får intrycket att jag jobbar och finns för dem, som jag ju egentligen gör också...
 
Nu har det dock visat sig att Uleåborgsresan, den 31/5-2/6 blir ett lite tokigt projekt för mig. Linnéa har förhinder. Merja, som brukar hoppa in kan ej heller. Jag var satt som reseledare och lagledare. Jo, ingendera rollen är omöjlig eller diffus för mig. Det bara blir riktigt tokig tid. 2-3 dagar tjänstledigt från jobbet skulle det innebära. Dessutom är skolan i upplösningstillstånd just då och så klart kan jag fixa vikarie, men varken denna eller någon annan mår bra att dyka in i det skedet. Betyg, stipendier och allt möjligt grejsimojs slutförs de dagarna. Ytterligare är detta precis då Emilias Studentexamen med fest och grejer förväntas ordnas och så kommer det ju släktingar farande. Det är klart jag klarar det, men det kan rendera en snabbare död för mig i längden. Kjelle har erbjudit sig att ta det. Tack Kjelle! En annan av de goda och fantastiska människor jag har omkring mig!
Här är Kjelle längst till höger, tillsammans med två andra fantastiska människor, Herr Landshövding och Joska (i mitten) efter vår sista match silveråret 2012. Tack till er alla för de bidrag i mitt liv ni gjort hittills.
 
 
Vet nån om ONS ännu streamar hemmamatcherna? Då kunde jag ju göra ett bidrag och rapportera på FB under matchens gång som efterlysts.
 
Det visade sig vara 8B som hade prov, för de kom in nu och vill att jag ska ha nåt åt dem att skriva. Jag hittade rätt papper i skåpet och drog till med en extrauppgift som innebär att skriva en dikt som beskriver deras känslor inför franska presidentvalet, med rubriken "O fläskiga fontanell". Om det inte uppehåller barnen så är det fel på dem... Eller på uppgiften...
 
Edit ska alltså hämtas från skolan och föras till dansen med Röda Bettan, Röd Bettans bil alltså. Sen får jag föra ut en låda till Rufus som på riktigt mår ruttet, stackarn. Därefter är kvällen i Herr Landshövdings våld på Åland Uniteds styrelsemöte. Endast Gud vet, som sagt vid något tillfälle, när det slutar. Klockan 21 ringer Veikkaus kille för sin sedvanliga genomgång av förra och nästa matchen för ÅUs del (hur tror han att jag vet så mycket i år då jag inte är delaktig i tränarteamet?) och sedan är det Real Madrid-Atletico Madrid, samt inför det SMS till Magister Sviberg. Jo, jag ska försöka få in provrättning och även att lägga Edit, samt vara i kontakt med Rufus och kanske med Linda... Emilia är i Auschwitz-Birkenau just nu. Hoppas hon förstår att vi är så mycket bättre än det hon ser där...
I och med sommarens antåg närmar sig returmötet till denna kamp också. Vi föräldrar förlorade ju i fjol mot Edits lag. Samma plan, samma tid, samma veckodag i år. Med början nu på torsdag. Matchen blir säkert i juni som i fjol. Kan någon förstå varför vi förlorade senast på basen av den här bilden?
 
 
Aj jo. Fru Kickan var riktigt snäll sedan då hon begrep att jag försökt mitt bästa med städningen. Blobben växer som om han vore på gång att bli sumobrottare ser det ut som. Snart börjar Fru Kickans mage närma sig mina proportioner...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0