Avgörandets stunder

För typ 100 år sedan, då jag spelade fotboll och sedan sakta gled över mot coaching, egentligen lite tidigare då jag gjorde bägge på samma gång, eller lite så där sida vid sida i omlott kan man säga, uppkom uttrycket "Ödets varv". Det var i leken Piggy in the middle, höynä, kvadraten, rondo, vad man nu vill kalla den då de som är i mitten måste få bollen för att komma ut och de som missar måste in och jaga. Ibland spelade vi så att det krävdes tre missar, eller då lyckade ingripanden, för att få ett byte till stånd. Då blev de två första varven alltid de där som man trixade och joxade, för att sen på det tredje varvet, då när det gällde, alltså Ödets Varv, tog man det säkra för det osäkra och skärpte sig för att bara inte hamna in. Roligt och faktiskt, det tror jag ännu i dag, utvecklande.
 
I dag är ödets varvs första varv för Jyväskylän Pallokerho och Nice Futis, som klockan 15.00 inleder den första delen av ligakvalet på Harju i Jyväskyla. Nästa lördag spelas returen i Björneborg och då vet vi sedan vart vi ska beställa busstransport nästa sommarhalvår.
Denna bild är från inte längre sedan än 2006, då i division 1. Nu 10 år senare gäller det kval om spel i högsta nationella ligan. Egentligen borde man väl heja på Jyväskylä, men av ekonomiska skäl måste vi väl hoppas att Nice Futis igen, för hur mångte gången (?) räddar sig kvar.
 
Sen är det ju lite ödets timme för IFK Mariehamns ishockeyherrar också. Ingen bra start har de haft och i dag ska de förhoppningsvis komma på rätt köl. Det samma gäller JIK volleybolls B-damer. De har inte haft en dålig start alls, utan de vann faktiskt sin frsta match, då motstånderen tvingades avbryta för att hinna till färjan. I dag torde matchen hinnas spelas klart och jag sänder en varm tanke till Fru Kickan och hennes lag.
Enligt info ska detta vara B-laget från i fjol. Heja årets lag!
 
Sen är det ju Mourinhos återkomst till Stamford Bridge. Inget avgörande där förstås, men nog ödet...
 
Så var det ju Veikkausliiga då. På Sonera Stedion står HJK mot SJK och här i Mariehamn på WHA är det, som känt IFK Mariehamn mot Ilves. Det där med Ödets Timme tar sig nästan absurda proportioner då Röd Bettan aviserar att hon tänker komma till WHA. Inte dock med mig, eftersom hon inte vill komma så tidigt då det är kallt. Jag kommer att vara där tidigt just för att få tak över huvudet, så förstå nu sedan hur man resonerar.
 
Jag återkommer till vad jag har sagt. Låt bästa lag vinna!!! Förutom i volleybollen. Där vill jag att JIK B damerna vinner oavsett om de är bättre eller inte... Och så Nice Futis, fast jag egentligen inte vill det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0