Gudars skymning

Allt började så bra i går kväll och fortsatte natten igenom. Visst var det kaotiskt i går kväll med, men på något sätt var det ganska gulligt med fyra simultana diskussioner på facebook, som jag bara skulle kolla lite innan jag skulle tacka för dagen.
 
Dotter Linda berättade om hur en Bibelstudiegrupp i hennes grannhus försöker värva henne, Giovanni redogjorde för mötet med Jani och om scenarion ifall Bri inte får sin transfer genomförd, En elev ställde frågor om hur hon skulle göra sin läxa i religion och Craig malde på om olika sätt att skaffa öl. Allt på samma gång. Men jag hade flow och det gick bara på. Aj jo. Cajsa meddelade också att hon läst här på bloggen att jag behövde vikarie den 22a, så hon erbjöd sig.
 
Även morgonen började fint. Edit vaknade, Fru Kickan tvättade toaletten med diskmaskinstablett och då jag öppnade e-posten såg jag att amerikanerna hade skickat över Bris transfer, som vi nu bara behöver betala... Som på moln ringde jag till Linnéa och Anne-Maj och bad dem göra betalningen. Att Raquel inte hade ordnat upphämtning från flygplanet klockan 9.30 som tänkt var en liten grej och jag väckte Danne, som skulle fixa det sa han... Nu vet jag att det var ett första tecken på ett begynnande kaos.
 
Lektionerna flöt på. 8F slängde käft som vanligt, eller är det jag som slänger mest... Jag mindes att 8G skulle komma tillbaka på eftermiddagen och jag kunde bara be dem "Komma igen". Med 7B lyckades jag hetsa fram ett crescendo och fick avsluta med min favoritscen: "JESUS VAR JUDE" kunde jag hojta för full hals och peka argt över klassen. Väl så...
 
Att Kokkola F10 antingen inte har begrepp om verkligheten eller så bara haft otur då de tänkte vem som ska styra klubben blev inte heller något som höjde ögonbrynen, bara mera onödigt jobb som vanligt, men det har jag vant mig vid då det gäller folk från den klubben.
 
Sen brakar det löst. FBF meddelar att vår betalning för Bri inte gått igenom. Den borde göras via nåt utomstående bolag och webblänkar och allt helskotta. Anne-Maj hävdar att hon gjort helt vad hon ska och mailat till någon Matti Meikäläinen som det står om i instruktionerna. Enda sättet att få tag i firman är med mail till något servicenummer som nu bekräftat att meddelandet är mottaget och att de betjänar fram till klockan 16. Bra, för detta måste vi ha fixat just före klockan 16!
 
Ålcom väntar att jag ska infinna mig för att hämta en grej till spelarnas nya internetlösningar i lägenheterna. Man kan undra varför jag sitter här då och inte använder håltimmen i skolan till att åka dit. Jo, det är för att jag guidar Raquel Infante på Helsingfors flygfält.

 
Redan för en timme sedan undrade hennes lägenhetskompisar om jag visste var hon är. Snart gav hon sig till känna, i Helsingfors. Planet hade vänt tillbaka och nu startar nästa plan klockan 19.05. Alltså ingen träning för henne och dessutom skulle hon komma precis i tid för att gå ombord på färjan som för henne tillbaka till Helsingfors. Nu håller jag på att försöka ordna henne till ett hotell, på nåt vis. Eftersom vi så klart inte har telefonkontakt och hon inte heller förstår så jätte mycket talad engelska försöker jag tolka hennes portugisiska länkar om hotell nära Helsingfors-Vanda flygfält och hjälpa henne att se hur det ska funka. Väskan hennes kommer troligen att flyga till Mariehamn och nån får hämta den här i kväll...
 
Inget svar ännu från betalningstjänsten. Ett mail har kommit av någon som tycker vi borde se över vår ungdomsverksamhet lite och försöka göra något som den åländska fotbollen har nytta av.. Okej, jag lovar.. Snart är 8G tillbaka och då ska vi prata om Prästens roll i 1800-talets socknar...
 
I morgon har vi alltså cupmatch. Sådan här längtan efter fotboll har jag sällan haft! Kickan sa att Let´s Dance börjar i kväll också. Va roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0