Att vara gullig i Stockholm och att nästan chippa med foppa tofflor

Detta får bli ett riktigt uppsamlingsheat. Jag var faktiskt just precis ute på vår uppfart och gjorde sommarens första bokläsning endast iklädd randiga pyjamaskalsonger session. Alla somrar hittills har jag suttit någon timme då folk lagt sig och solen ännu gassar, medveten om att det kanske är sista gången före nästa sommar det händer. Nu kom jag faktiskt nästan 2 kapitel framåt i boken "Britt-Marie var här" som faktiskt namnet till trots handlar om fotboll. Väl så. Sommaren är korkad kan man säga.
 
I går fick även Edit sin Stockholmsdebut. På Skansen såg vi både mina favoriter, älgen och babianerna, barnen rörde ormar och spindlar och så var vi förstås på Allsång. Barnens allsång med Tobbe Trollkarl och Isa. Jösses vad vi sjöng. Linda, Emilia Rufus och Edit försökte alla överrösta sin far i Faster Ingeborg och att hålla handen (min) nere så inte mikrofonen bara skulle komma till oss. En god sak om svenskar kan jag drista mig till att säga här. De kan det där med barnunderhållning! 20 åriga tant Linda tyckte i och för sig att Isa var alldeles för urringat klädd för att uppträda i en barnshow. Själv har jag ingen åsikt eftersom jag inte ser så bra med mina nya, men snygga glasögon.
För att förskräcka Fru Kickan skickade vi denna dödsföraktande bild som avslöjar att vi även åkte tunnelbana
 
 
Så mycket storstadstrafik har jag ändå varit med om i mina dagar att jag vet att det där med humor inte brukar florera i bussar och spårvagnar. Jag lärde mig i går att det faktiskt finns en spårvagnslinje i Stockholm också. Det blev så klart lite småbråttom att ta sig från Djurgården, så jag klöv gatutrafiken lite liknande som Mose delade på Röda havet och ledde min arvingeskara i galopp till en spårvagn som redan rullade då vi drog in den sista av oss, säkert Rufus då, eller sen nån av de andra. Jag vet ju hur man beter sig i spårvagnar i Helsingfors. Däremot hade jag ingen som helst aning hur man löser biljett i en Stockholmsspårvagn. Fordonet fylldes faktiskt ganska duktigt och det verkade vara rätt stressigt och framför allt tryckande hett. Då dök det upp en konduktör. Tydligen skulle det betalas i cash eller någonting. Jag vet ej riktigt hur vi fick till det, men konduktörskan, en yngre dam klappade mig efter några minuters diskussion på axeln och kallade mig "gullig" och sen frågade hon även mina döttrar vart jag hade haft dem. Då de svarade "Skansen" blinkade hon till dem och sade "tråkigt..." På min sista fråga om vi alltså nu fick åka med spårvagnen svarade hon att vi får åka hur mycket vi vill och att vi även är välkomna tillbaka. Då vi sedan steg av vid ändhållplatsen kom hon förbijoggade igen och meddelade att hon var tacksam att vi valt hennes spårvagnssträcka. Jag själv undrar mest vad jag, eller vi då, riktigt sade till henne...
 
Så har det ju spelats EM också dessa dagar. Löw gjorde en rövare och läste av Conte, samt spelade ut hans Italien med Contes egen taktik. Precis som då jag var liten blev det en riktigt cynisk försvarstaktisk gigantbatalj och minsann var det Tyskland som gick vidare. Mot sig får de då en knippe Fransoser som spelade helt så som Hodgson missade att spela. Aktivera centrala ytor mellan mittfält och backlinje, samt löp in bakom linjen och servera bollar dit. 5-2 och Reykjavik tystnade. Nu är det semifinaldags och detta EM har visat vart fotbollspendeln pekar nu. Inte många mål blir det. Ronaldo kommer dock att få upp ångan och göra 2 stycken mot Wales och Portugal går till final. Sen kan det faktiskt komma att behövas straffar igen, eller åtminstone förlängning efter 0-0, 1-1 eller nåt sådant, men Tyskland vinner. Sen har jag ju redan tidigare sagt att Portugal tar finalen efter straffar. Den som lever om en vecka vet om det blev så.
 
Så var laget dessutom tillbaka på jobb. Även jag var i Bengtsböle och körde mitt sportchefsstuk med t skjorta shorts och foppa tofflor. Giovanni undrade inför om jag kunde köra en övning. Det kunde jag så klart och då jag undrade vad jag förväntades göra begrep jag att det var fråga om att delta i en övning. Till all lycka hade jag joggingskor, eller lenkkare för dem som är från min barndoms bygder, i bilen. Jag sade till Giovanni att jag nog ska byta skor då. Han tyckte det var totalt onödigt. Nå, jag bytte i alla fall och tur var det. Ett av momenten innebar att ta emot en boll ur luften, spela vägg och sedan chippa en boll i luften till andra sidan där samma aktion ägde rum. Nog är jag bra, men att göra det i foppa tofflor hade inte hjälpt oss att komma upp i övre slutspelet om man säger så.
Julia A, här på bild från 2009, var med och tränade i dag. Väldigt roligt att ha gamla ÅU spelare som kommer tillbaka. Även Hanna Salmén gjorde sin vana trogen en sommarlovsträning med oss i dag. Detta är en av orsakerna att min klubb finns. Det ska finnas ett lag att spela och träna i så länge man vill spela fotboll på hög nivå.
 
Edit ropade just på mig. Hon hade kommit fram till att det är juli nu och alltså är nästa månad hon ska börja skolan. Va spännande. Det är alltså även nästa månad jag kör igång med 7A och äter Mat-Ingers kreationer varje dag. Det är även nästa månad som Linda åker tillbaka till USA, Rufus börjar nian och Emilia är myndig... Förhoppningsvis är det även månaden då Åland United(=jag) bokar matcher på WHA för övre slutspelsserien!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0