Nu sparkar de fötterna av Pia

Fotboll och kulturen kring den är väldigt direkt. Nu, då damer kräver likvärdig respekt, helt berättigat by the way, är det spännande att leva på en plats då jämlikheten mellan könen nått längst. I Sverige gottar man sig nu av att såga Pia Sundhage. Hon kom som en frälsare sades det. Ja, hon var en av de första kvinnorna som spelade fotboll på allvar i den moderna världen. Hon tog USA till OS guld och VM silver. Hon skulle vara en sådan där äkta fotbollstjej som såg till att Sverige hölls i bräschen av utvecklingen. Nu blev det ju inte så. Tyskland formligen massakrerade svenskorna i kväll. Celia Sasic sate en straff, hur motvillig dem må ha varit från Anja Mittags sida mot klubbkompisen Amanda Ilerstedt. Sen nickade hon in en till på retur från Mittags stolpskott. Dessutom hann både Maroszan och , ja Sasic själv göra varsitt mål och Sveriges saga var all. Linda Sembrant nickade in en frispark och så var det ´klart. Det är klart att Therese Sjögran sade att stämningen är tom direkt efter matchen.
 
Det finns så mycket, så mycket att prata om, men som lämpar sig bäst att avhandla i nattens tysta timmar... Jag är säker på att Andrée Jeglertz vill vara med nån gång och även min kollega Huvudtränarn. Det vill även jag, men jag tror jag uppnått en ställning och en feeling av att jag fixar det, oberoende av nivå. Snobberiet får sluta, även för Pia, som marknadsför sig som allt annat än snobb.
214 landskamper, tangerat Europarekord med Birgit Prinz, och så uppe i hörnet, en av de mest genuina fotbollsmänniskorna jag träffat (Jo, träffat!!!) Låt det bli bra hur det än blir det.
 
I natt återstår Kina -Kamerun. Antar att det blir det sista man ser av Merilappi Uniteds Raissa i detta VM
 
Hon i grönt stabiliserar Merilappi Uniteds mittfält under hösten
 
Skulle var myckte mer att säga här, men det känns som om nattsömn, eller Kina-Kamerun är viktigare... Häj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0