Segern är vår. Nu uppehåll

Till slut fick jag tillgång till betaldator här på Vikingline. I dag har vi alltså slagit HJK hemma i dess bo. Bollplan i Helsingfors fick se glada ålänningar heja fram sina flickor till en historisk (?) 1-3 viktoria... Som jag sade till Owe i radion då han stötte fram mikrofonen efter matchen.. Man är väldigt ödmjuk och "speachless" just nu. Trodde jag skulle ha nåt mer vettigt att säga nu på färjan, men icke. Diverse rapporter och tyckanden finns på diverse hemsidor och i diverse media... Nu har vi ledig helg!

Då jag kommer hem blir det att sova nån timme och sen bär det av ut i naturen. Ingen blogg alltså före jag är tillbaka. Antingen på lördag, söndag eller så på måndag... De stora frågorna under denna resa har, förutom den fantastiska insatsen varit om Robban är tjock och Mathias ung. Robban tror att Maiju menade att han är tjock då hon sade att hon trodde jag var han då hon såg mig på gatan. Mathias är yngre än jag, gör det honom ung?

Vet ej, men ett stort tack till Vikingline som bjöd hela Åland United på gratis mat eftersom vi gör så bra reklam för dem! Så ska det låta... Det är riktigt roligt att ha framgång...

Nu, tills nästa gång! Peace, love and understanding!

Kommentarer
Postat av: Max

Åland misslyckades med värvningarna - Laget blev för bra!?!



Jag lovade att säga någonting någon dag. Det är väl nu. Ganska passligt för jag tycks ha tillfrisknat och Åland tog ännu en seger.



Nela undrade här tidigare varför det fanns så få ålänningar i ÅU. Då var vi inne på det att Åland i höstas befann sig i en situation där ungefär hälften av de åländska spelarna krävde hård satsning och hälften önskade köra med lägre tempo. Åland valde att köra hårt och då kunde de mest motiverade fortsätta i ÅU. Det betydde att man på Åland kunde bygga vidare på systemet med lag på olika nivåer så att det finns något för alla spelare oberoende av talang och motivationsnivå. Vackert så, som Virta brukar säga.



Så vadå Åland blev för bra? Vad det inte just vad som var meningen? Visst. Men tanken med ÅU är också att det skall fungera som en utvecklingsbas, en plattform, varifrån de åländska talangerna kan ta ansatts för att nå ännu högre. Nu strider laget om guld vilket innebär att det finns en press att hela tiden prestera. Kommer inte att finnas många matcher där man kan ge lite speltid i slutet åt de åländska talangerna. Nu gäller det att vinna varje match från april till oktober.



Detta betyder till exempel att Adde troligen spelar till och med lite mindre i år än ifjol. Det betyder också att Julia, The Artist, Moa, Sigge osv. spelar ganska lite i årets ÅU. Då kan man fråga sig om inte Åland blev för bra. I ett lite sämre lag hade det funnits mera utrymme för dessa ålänningar att få ansvar på plan.



Så i princip kunde man väl påstå att Åland blev för bra?



Men det finns en massa gott såklart med att Åland är så bra. Serien blev intressantare, fastlänningarna har fått en ypperlig chans att utvecklas tillsammans med ålänningar och svenskar, de unga åländskorna får i alla fall nytta av de högklassiga träningarna och får se vad som krävs på dne finska toppen, kanske en liten fotbollsboom på Åland som ön bör ta vara på och förvalta till etablerat intresse...



Och Adde & Co. har kanske ändå ett otaligt antal år att ännu spela i ligan. Ligan skall ju vara just så hård att man inte i tonåren bara kan komma in i laget genom att meddela sitt intresse. Det skall vara en serie dit man når efter många år av hprt arbete.



Tack Åland för att ni blev för bra.

2009-05-23 @ 16:02:07
Postat av: MV

Fina tankar och enligt mig också helt korrekta! Jag tror att vi kommer att segra (menar inte nödvändigtvis vinna Ligan, men konceptet kommer att ge oss bättre fotboll). Många moment och mycket jobb finns ännu ogjorda. Och framför allt kan man säga att jobbet i sig bara ökar, samt blir svårare och svårare...



To be continued...



Säg bara hur ni ser på det hela allihopa..

2009-05-23 @ 17:18:38
Postat av: Rösten från öster

Finns det nån fara i det här. De bästa försvinner västerut till guld och gröna skogar, men nya står säkert på kö om man har ett vinnande koncept, så då gäller det bara att mjölka den guldko man har och komma ihåg dagen efter förrän den är här, så blir allt bra, eller man kan ju uttrycka det som så att gå i bastun när det är 20 grader, och leva med ända upp till 80 så känns inte resan så svår... :-)

2009-05-23 @ 21:23:51
Postat av: MV

Där vet herr Röst vad han pratar om. Just den resan var lång, men gav ett tillfredställande resultat! Jag vet. Jag var med!!!!

2009-05-24 @ 10:45:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0