20-0 och 0-4

Igen siffror som rubrik.. Vi tar väl 0-4 först då.. U16 flickorna gick på pumpen mot Sverige i går. Debatten på nätdiskussionsforumet går het igen. Jag tänker inte ta ställning till något ännu. Låt flickorna spela mot Frankrike i kväll nu bara.. Men det kan jag hålla med om att en förlust i ungdomsfotboll mot Sverige nog inte är något vi ska ta lätt på. Vill vi klara oss internationellt i seniorsammanhang, då är det bra om vi följer upp trenderna och inte låter de yngsta, där vi ju brukat klara oss, bli efter. Några ytliga rapporter gör gällande att finländskorna helt enkelt är "för mesiga". Skärpning nu flick- och damtränare... Perkele!!!!

Adde spelade hela första halvlek och en halvtimme i den andra.  Nya tag nu flickor! Visa att grodor och baguette inte är optimal mat för fotbollsspelare!!!!!

Och sen då 20-0. JO! 20-0!!!! Ålands damer krossade, strimlade och helt enkelt tillintegjorde Ösel i går i Markusböle.. 20-0!!! I kväll blir det Grönland, som kanske inte riktigt är lika dåliga som estniskorna... Men, om Åland spelar på egen nivå ska det nog gå vägen. Hatten av för damerna som inte slutade producera trots 9-0 i halvtid. Kanske Benko och Per har nåt på gång på riktigt här!

Sarah och Lisa K hade show!

För ÅU spelarna blev det veckans andra våg...

Die Gastarbeiterinnen

I vardagen jobbar sedan de damer som ses på bilden här ovan samt någon till som inte syns där... Eftersom ÅU fungerar enligt prosa, inte lyrik så kör vi träningar i just prosa!!! Håll käften och spring!!! 11 matcher kvar! Och dagarna att ha skoj på är långa, varma och ljusa!!!!

Till sist det som hittills gjort mest intryck på mig i årets öspel.

Åland älskar sin egen muslim! Janne Holmén.

Jaha.. Bäst att dammsuga då.. Eller diska, eller byta sängkläder... Eller skulle man gå på nån match... Ääh. Vet ej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0