På västfronten intet nytt...

Om vi utgår från att Åland är Finlands västfront, trots att Åland efter bestämmelser härrörande 1853 och så vidare inte ska vara någon FRONT, får rubriken vara beskrivande.

Då Sassa från sitt jobb frågade vad jag gör blev svaret "ingenting". Jo, jag tittar på saker jag borde göra, men gör dem inte. I och för sig är det bara trappstädning (som är vår plikt såsom boende i huset) och inhandlande av mat för morgondagen då mina avkommor gästar oss som är akuta.

Jaskas rapport har jag lovat snida ihop (alltså en rapport TILL Jaska). Den blir gjord på 30 minuter bara jag tar tag i den.. Men jag tror människan behöver några sådana här dagar faktiskt.. Slow motion är dessa dagars lite hetsiga storebror.

Angående Carros sommarjobb är jag fortfarande lika upprörd. Egentligen borde väl fotbollsfolket gå samman och på något sätt demonstrera att vi inte kan ha det så här år 2009. Antagligen kommer vi aldrig dit i detta fall, men jag hoppas vid Gud att vi slipper sådant här, som ju nog varit allmänt tidigare, i framtiden. Jag menar, vi håller ju på och bygger upp en elitverksamhet och en del av denna är att spelare blir valda till representationsuppdrag! Ser vi inte det och dessutom inser konsekvenserna för spelarnas civila liv, då förstår vi inte villkoren.

ÅFFs hemsida www.fotboll.aland.fi skriver kort om de Åländska Öspelsframgångarna. Damfinalen sågs av över 2000- och herrfinalen av över 3000 åskådare. Riktigt kul! Nu kan en cyniker direkt tycka att alla dessa omedelbart ska infinna sig på ÅUs och IFKs herrmatcher. I och för sig tycker även jag det! Men jag tror detta är ett bevis på att Landslagen är viktiga. ålänningarna ser dessa åländska distriktslag som just landslag. Det är fint och något att arbeta på. Nu menar jag inte att vi ska gå in på vägen att skapa ett självständigt Idrotts Åland. Nej- då tror jag vi kan vinka adjö till elitidrotten faktiskt. Däremot kan vi se att det finns ett intresse för åländsk fotboll. Och jobbar vi bara på den vägen, då kommer vi nog att fylla läktarna med entusiastiska åskådare även i damligan. Träffade flere människor under öspele som sade sig vara på damfotboll för första gången. De gillade det de såg (och menade spelet). Jag önskade dem hjärtligt välkomna till Markusböle (eller blir det WHA) den 25/7. Jag tror faktiskt några av dem kommer!

Inga fler kommentarer just nu till bilderna jag publicerade i går. Men vänligen prata på ni som vet! Vem ska leda Finand?

Det här är jag som jag såg ut innan jag blev lycklig igen! Detta betyder inte att JAG ska leda Finland, men jag tyckte att vi behövde en bild här...

Kommentarer
Postat av: Max

Hmmm. Damlandslaget borde iaf inte ledas av Käld då en hel del spelare inte ens mera ger honom sitt stöd.



Talar vi juniorlandslag så har det inte så stor skillnad vem, utan viktigare är de förutsättningar och krav som ställs. Anställer vi någon som vid sidan om juniorlandslagen sköter ett klubblag och ännu gör förvärvsarbete så kan den personen helt enkelt inte ha så mycket tid kvar att sköta landslaget.



Alltså bör uppdraget vara bättre betalt så att tränaren inte behöver jobba största delen av sin tid med annat.



Sen är det såklart bonus om tränaren förstår att vi kväver den lilla chans vi har att hålla oss med i utvecklingen om vi låter de yngre spelarna invadera landslagen för äldre...för att par år senare sitta på bänken i Honka eller hemma.

2009-07-08 @ 10:18:27
Postat av: MV

Jo, jag håller med om att landslagstränarna ska vara heltidsanställda!

Just nu har vi det faktiskt så:-)

Vem har tänkt på det?

Men kanske en par flere tjänster kunde göra det hela ännu effektivare...

2009-07-08 @ 10:26:31
Postat av: MPL

Jag tycker att du har inte bilder av alla möjligt alternativer....ska jag skicka några? ;-)



Minusta on karmeaa, että nais- ja tyttöfutiksessa ei ole yhtään päätoimista palkattua maajoukkuevalmentajaa (paitsi Micken lyhyt tilapäinen posti, toivottavasti käyttää sen nyt mahdollisimman tehokkaasti, tosin naisfutiksessa on ollut jo epäilyjä...).



Montako päätoimista valmentajaa on naisten liigassa ja divarissa yhteensä?

2009-07-08 @ 22:49:51
Postat av: MV

Jag hittade faktiskt ingen bild av MPL fast jag sökte:-) Skicka gärna.



Hyvä kysymys. Tiedän yhden.. MUta kai siinä nyt joku sen lisäksi on... Toivoisin...

2009-07-09 @ 07:38:07
Postat av: MPL

Nej, jag menade inte, att min bild saknades...;-). Jag var inte ju en tillräcklig duktig tränare med tranare erfarenhet och utbilding att vara en Fortum Tutor i Mellersta Finland regionen.



Onko muita kuin Make ja Robban (?), jotka on päätoimisia?

2009-07-09 @ 17:53:49
Postat av: MV

Jag blev inte heller Fortum Tutor- jos lohduttaa:-)



Ei taida kuule olla noiden lisäksi ketään... Miten Gary? Ei varmaan...

organisaatioissahan on seuran palkallisia toimijoita, mutta niistähän nyt ei vissiin puhuttu..

2009-07-10 @ 09:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0