Torsdag och det drar ihop sig igen

Två dagar, ett träningspass, två lagsamlingar kvar. Sen är det dags för årets viktigaste match hittills! ÅU-TiPS... Vaddå viktigaste kan nån fråga sig. Så klart.. Vi anser ju att följande match alltid är den viktigaste... Sen ser vi ju hur vi kan prioritera om det under den långa serien blir läge att tänka om. Men just nu finns det ingen viktigare fotboll i vår värld än den som spelas klockan 17.15 och framåt på lördagen i Eckeröhallen!

I morse körde jag morgonpasset eftersom Robban headcoach besiktigade bilen. Natten hade han troligen tillbringat bytandes däck... Nåt sådant nämnde han då vi lättade från Eckeröhallen i går kväll. Hoppas bilen hans godkänts... Då har vi större spelrum då det gäller att ta sig till olika ställen. I kväll alltså lagträning igen. Min frisparksvariant som jag försökte introducera i morse röstades inte helt ner. Eventuellt kan den gamla i ÅFF och IFK använda (samt även i Västra Finlands regionlag under turneringen 2007) kaosfrisparken utvecklats till liganivå. Som man säger... Maybe, maybe not.

Många löpningar, magneter, pilar och ... mål!

Veckans laguttagning kommer igen att bli intressant. Adde har varit och träffat Jaska hela veckan typ, men hinner nog hem till matchen. Huruvida hon ska spela eller ej... Det bestämmer Robban. Jag har min åsikt om allt och den kommer jag att nämna för honom. Ham bestämmer sedan. Men om nån undrar hur vi kommer överens i teamet kan jag säga, excellent! Thias och jag har våra roller väldigt klara och Robban har sin. Alla lyssnar på alla och sen fattar vi de beslut som står inom vårt ämbetsområde... Jag tycker det funkar bra!

Blev nåt oklart med diskussionerna i går..?! Njää... Vet inte vem i TiPS vår organisation har diskuterat med, men det som nämndes i går är det som delgetts oss... Nåja. Matchen spelas och vårt jobb är att fokusera på den!

Annat? Elit?! Jo, jag fick väl sagt att min tro är att en elit kan dra pyramiden uppåt... Om vi skapar förutsättningar för och uppmuntrar elitsatsning så kommer det att medföra även flere tävlingsspelare, som i sin tur gör plats för ännu fler breddspelare... Alla nivåer har olika tillvägagångssätt, men de behövs alla. Vi kan diskutera dem skiljt för sig om vi vill vid tillfälle. Jag tror att vi om vi bara tittar på hur allt ser ut och konstaterar att det nu bara är så här... Då utvecklar vi mycket lite på lång sikt. Har vi däremot en vision och i den visionen tar nuläget, samt närhistorien i beaktande och bara jobbar mot visionen med lämpliga steg. DÅ kan vi få saker att hända. Har vi för lite elitsatsande spelare för att fylla upp hela åldersklasser.. Då måste vi jobba för att fler klubbar och spelare öppnar ögonen för det och vill göra detta själva. Sen gäller det förstås att handleda och få det rätt... Vem som ska göra det?! Igen ett diskussionsämne!

Ibland är det trångt på toppen

Oj oj.. Mycket nu! Muffins och trip är det viktigaste samtalsämnet på jobbet... och allt är mitt fel säger man. Sassa är sjuk... Stackarn! Har även organiserat upp hennes timmar nu...

Men... Snart är det morgon igen. I morgon äter ÅU korv och tävlar i... Aj nej, det får jag inte skriva.. men i kväll tränar vi och tar ut helgens lag!

Kommentarer
Postat av: Insider

Klart man blir sjuk om man äter kållåda, lika säkert som att man blir våt när man hoppar i sjön

2009-04-16 @ 13:38:37
Postat av: MV

Skiter björnar i skogen?



Nää.. Jag lär faktiskt ha tyckt om kållåda då jag var liten, säger min mamma... Sen hände nåt hos tant Seija som hämtade mig från dagis.. Därefter är jag en nej-sägare gällande den maträtten... Men. Precis som i allt annat anser jag att människan ska få välja. Sassa gillar kållåda!!! Jag tror hon blev sjuk för att.... Nån hoppat i vattnet och blivit våt... Eller för att en björn bajsat i skogen... Nej, jag vet inte! Men nu ska hon få nässprej och panadol!!!!

2009-04-16 @ 14:02:44
Postat av: Max

Projektledaren vill bygga en pyramid som är större än Cheops. Han har bestämt att bygget skall inledas med den översta stenen. Jag är inte övertygad att man kan börja bygga på tom luft och vill inte investera.



Så va ska ja hitta på nu?

2009-04-16 @ 19:41:17
Postat av: Annika

Där träffade du Max huvudet på spiken. Jag tror det var bland det mest träffande jag läst i dessa sammanhang. Borde bli en klassiker, och dessvärre är det så sant...Detta elittänkande,vad har det egentligen att göra med juniorlandslagsfotboll? Elit och elit, det handlar väl om att dom som är bäst i sin åldersklass skall representera sitt land, och inget annat? Dom skall ha rätten att spela i landslaget! Högtflygande planer för någon som vill ha egen vinning, och diffusa visioner om att just denhär 14-åriga spelaren kommer att bli en internationell stjärna och skall spela i all landslag upp till U23! Jag blir så less...!

2009-04-16 @ 20:35:31
Postat av: MV

Vi vet alla att det behövs en stabil grund och en bred bas för pyramider och fotboll.



Vi vill alla att vårt land har internationell framgång (OBS Nu talar jag A-landslag). Det är väl meningen att vi bygger vår pyramid lika hög som de andra länderna. Vi tävlar ju om vem som kommer högst inte sant. Sen gäller det att få pyramiden att stå också. Där kommer ju basen och lutningen in. En tillräckligt bred pyramid är trygg och stadig. På den vågar man klättra högt.



MEN, om det inte finns någon topp att klättra till, utan endast en flack och bred pyramidbacke som ingen ser för alla höga toppar som kommer i vägen. Då tycker jag lite synd om den som skulle vilja vara där uppe, men inte kan eftersom hon föddes i en pyramid som inte växer uppåt.



Allt har sitt pris och allt har sina prioriteringar.



Bestämmer vi att finländsk damfotboll inte ska konkurrera med andra länders damfotboll. Då behöver vi inte erbjuda elitverksamhet, utan bara bygga på säkerhet och skapa en så bred bas som möjligt.



Nu har de som bestämmer inom FBF bestämt att vi ska sträva efter internationell framgång. Då måste vi, på samma gång som vi jobbar med den breda basen och de olika skikten som ska stabilisera upp byggnaden även skicka upp byggstenar till toppen.



Det låter nästan som om elitidrott skulle vara något fult. Det är ju lika viktigt som allt annat och tar vi bort den möjligheten, eller låter bli att utveckla den. Då tar vi ju bort ett alternativ för människor som vill bli så bra det bara går inom sin nisch. Vi gör det inte för pianister, violinister eller konstnärer. Varför skulle vi göra det för fotbollsspelare?



Det har inget med tidig gallring, utslagning eller pressande av barn att göra. Det är fråga om att erbjuda ett ärligt alternativ för ungdomar att utveckla sig till möjligast goda utövare av spelet i vuxen ålder.



Ett elittänkande är inte att endast tänka på blivande elit. Det är att inte dra alla över samma kan. Låt en människa bli elitspelare om hon vill och kan. Låt en annan människa spela för motionens och kompisarnas skull om hon vill det. Låt en tredje människa spela av helt andra orsaker.. Varför skulle man just vilja vägra att utveckla den del som de skickligaste i världen väljer?!

2009-04-16 @ 21:20:31
Postat av: Max

Du lyfter stenarna till toppen, men dom ramlar snabbt ner igen då du glömt bygga där under ;)

2009-04-16 @ 22:07:47
Postat av: Anonym

Nånnå... Du har väl hört om det lutande tornet i Pisa:-)



Babels torn blev aldrig klart för att man pratade olika språk... Läs mitt förra svar en gång till va:-) Tyckte nog jag nämnde nåt om grund...



Varför sjunger det hela tiden "Bygg inte hus på grus" sången i huvet? Måste vara trött efter våra hörnvarianter på kvällsträningen...

2009-04-16 @ 22:17:50
Postat av: Annika

Det låter så väldigt diffust i mina öron dethär pratet om elit och den blå-vita vägen.Ord,ord,ord... Vad innebär det egentligen praktiskt? Att man utser en spelare i ung ålder, som man "tippar" ska bli bra och sedan spelar denna spelare i tre olika juniorlandslag, till hon blir skadad eller utbränd, "tvingar" henne utomlands eller till ett lag som börjar på h. Hur många tappar vi på denhär vägen, det har diskuterats många gånger på annat forum...Det finns också sådana som tar sig ända till A-landslaget, utan att ha spelat i juniorlandslag. Mikko Käld var ju en sådan person, som tog med nya spelare speciellt i U21,efter meriter i just då.Sådana spelare som Matikainen "glömt"; en gång borta-alltid borta. Såg med nya ögon på spelarna, och var mer inriktad på spelare i hela landet.



Det är väl självklart att A-landslaget ska ha framgångar, men jag är fullständigt övertygad om att vi skulle ha mer potentiella kandidater dit om vi skulle sluta med toppningen av juniorlandslagen. Bara dom mest motiverade fortsätter sin elitsatsning, efter att dom blivit dumpade till förmån för yngre årgångar, utan att dom yngre skulle vara bättre. Och domhär dumpade lika lovande spelarna blir på detta sätt utan värdefullt internationellt spel, och alltså har vi missat på bredden inom eliten. Detta är min syn på saken, och tro mig, jag har på nära håll följt med denhär cirkusen under många år. Vi går ju för h-e bakåt hela tiden internationellt, något måste ju skötas fel?

2009-04-17 @ 07:39:15
Postat av: Basti och Jockus...

Muffins och Trip DREGEL!

2009-04-24 @ 19:31:28
URL: http://www.wow-europe.com
Postat av: MV

Drägla på ni! Fräscha och skarpa sen på måndag! Basta!!!!

2009-04-24 @ 20:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0