Sue Ellen är naken! Är du redo?

I Göteborg säger endel att Poseidon snart skiner. I Liverpool går de röda aldrig ensamma. West Ham blåser bubblor för evigt. Här i Åland United kunde vi uttrycka oss som att "Nu är Sue Ellen naken". Det vore nåt om vi om 20 år fick höra meningen skanderas, se på skyltar och i tidningsannonser. Att Sue Ellens nakenhet innebär att vi är redo för match. Kanske värt ett test. Vi har redan vår slogan "För att vi finns". Jag tycker den är helt okej och marknadsföringskonsult Marjukka har tagit den till sig helt på eget bevåg... Nu kunde vi testa med bisatsen "Nu är Sue Ellen naken"!
 
Sue Ellen, vår skyltdocka, som vi i fjol fick låna av välvilliga bekanta, står i Sparhallens lager och väntar på dels nytt hår, eventuella armar, som de facto finns i vårt garage, men mest väntar hon på sin Macrondräkt. kanske det vore symboliskt att vänta till franska presidentvalet med att ställa ut henne påklädd, liksom för att ta politisk ställning...
 
I går roade jag halva sparhallen genom att rusa omkring och söka någon som kan ta mig till Sue Ellen eftersom jag behöver klä av henne. Det kom en man som gärna vile hjälpa till sa han. Nu står alltså Sue Ellen skallig och naken bakom lås och bom. Jag har fått tag i spelartröja nr 25 och vi är klara att möta ONS i eftermiddag! Sue Ellen är alltså naken, är Åland redo?!
Det här är troligen damfotbollens mest berömda bild som kan sammanlänks med tröjlöshet. Brandi Chastain har avgjort VM finalen 1999 mot Kina på straff. Hon slet av sig tröjan "som en hel karl" och firade innerligt. Jag minns detta väldigt väl från mitt dåvarande vardagsrum och den väldigt tidiga morgonen. Damernas VM final sändes tydligen direkt i TV på 1900-talet... Ganska snart efter detta infördes också den i mitt tycke lite fåniga regeln om att en automatisk varning ges en spelare som tar av sig tröjan under matchen, till exempel för att fira ett mål. Okej, man har väl hållit diverse politiska och religiösa budskap lite i schack med detta. Och säkert en hel del vadslagningar på lägre nivå...
 
 
Lördag hos oss. Edit ska på kalas. Fru Kickans ska köra Edit till kalaset och därför är hela huset i givakt. Rufus vilar sig ännu i form och Emilia är i Sverige över dagen. För min del gäller väl att bära ut alla de olika sopkassarna Fru Kickan ställt fram, att diskutera konstruktivt med Rufus då han vaknat och sedan åka iväg för att dirigera en hel industrikoncern i Eckeröhallen. Linnéa är sjuk så det blir väl domarmöte och lite andra lagledaruppgifter också, fast Kjelle nog sköter det mesta av hennes grejer.
 
I dag spelar också IFKs B flickor sin seriepremiär på konstgräset i St Karins. Ingen av oss kunde missa detta i går då telefonen gick het åt olika håll och slutade med att B flickorna åkte och vi stannade här. Allt väl och det lär nog bli fotboll i dag.
Den här bilden publicerade ONS på sina medier i fjol efter sin skrällseger på WHA. Det ger oss en bild av hur betydelsefullt det kan vara att vinna mot oss. Vi får dock låter detta sjunka in i historiens dunkel och helt enkelt göra det som endel säger att man inte kan, det vill säga lära sig av historian. "Att aldrig låta detta ske igen".
 
Det ska nog gå bra, för nu är Sue Ellen ju naken! Och för att vi finns!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0