Soleksem

Då hettan faller på som nu får man soleksem, eller skrivs det solexem? Nä, soleksem ser bättre ut... Solexsem... NEJ... Själv har jag dock rätt lite eksem... I mitt fall är jag nog mest indian, eller kräfta.. Väntar ännu på att den där svidande smärtan som alla talar om ska komma... Vet ju inte hur intensiv den ska vara, men lite varm är man bara... Så gott som hela dagen blev det att vara i solen. Alla barna var med... Nytt bollspel med dem och den gravida med lite bättre boll.. Fortfarande var man smidig...

Fick även vara med om en klassisk pappaupplevelse. Gick på match med min son. För Rufus var detta, hör och häpna, första gången han gick på riktig fotbollsmatch med sin far! Jag har aldrig förbjudit honom, men nu fanns här ingen som stoppade och han ville gå på IFK-TamU. Där fick vi, medan pojken åt godis, chips och glass samt drack trip och ropade "Tammerfors ska dö" så det skakade, se en hemmaseger efter en ytterst svår första halvlek då IFK körde 4-2-3-1 och TamU nånslags variant som Analytikern Ängla Kent bedömde som 4-2-2-2... 1-0 i alla fall. Starkt jobbat IFK.

IFKs damer har haft en skolavslutningsupplevelse, precis sådan som vi minns den från tidigare år. Starkt dock att komma till 4-4 från 2-4 underläge. Fortfarande obesegrade leder man serien. Som kuriositet kan nämnas att Hannah Salmén startade som mittback. Även Adde värmde upp för landslagsläger och ligaveckan med spel på IFKs centrala mittfält. Hur det gick för Östernäs kan jag ej berätta, för det vill de inte själv göra och länken på internet sägs vara trasig. Hoppas dock de spelat bra.

I morgon har jag igen ställts inför ett olösligt problem. Jag förväntas själv leda morgonträningen. Dock har jag även själv ansvar för tre barn som skall fås till skolan från en annan kommun än den de går i skola i. Ingen hjälp har visat sig gå att få, så jag kommer att låta Jamppa leda träningen... Föra grejerna till Jomala och konferera med spelarna vid halv åttatiden. Sedan hem och samla ihop barnen och morgonmål med mera... Efter det barnen till skolan och själv på jobb via träningsplanen, som förhoppningsvis är i ordning. På kvällen är jag ensamt ansvarig för att Rufus kommer i tid till sin andra match genom tiderna (han ska alltså spela). Linda ska även träna och av nån orsak ska barnen även sköta en katt och en hamster på samma gång. Jag har redan tidigare ansökt om permission från ÅU för kvällen. Har påmint Robban och kan bara hoppas att min frånvaro (igen) inte skadar lagets uppladdning inför TPS resan på onsdag... Redan då jag erbjöds kontraktet till ÅU sade jag att jag kommer att få olösliga problem vid vissa tillfällen, Förutom då att jag har regiontränaruppdrag och lärarjobb som även det kan föra mig på diverse äventyr kvällstid (och morgnar), eller som förra veckan i flere dagar... Jag kan erkänna att jag kan tycka mig svika både det ena och det andra... Men då en människa inte kan vara på mer än en plats vid ett och samma tillfälle. PRIORITERA, brukar man säga. Och, jag lovar... Det gör jag! Läraryrket och tränarjobbet (-jobben) är precis lika viktiga. Dessa måste gå före det mesta andra. Men ibland kan man inte lämna små barn, eller sina närmaste i pisset!!!

Nähäpp. Nu måste jag ut på gården och fixa grillen. En arg granne signalerar att det inte är passande att låta den stå ute över natten... Sen bara hänga tvätt... Hoppas inte väcka nån av de fyra nära och kära som sover här intill bara...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0