Jag ska dö!

Och det ska du med! Precis som alla andra läsare och.. Ja människor...
Jag är övertygad om att då jag dör, då står Jaska där vid Pärleporten med ett vänligt leende och en frenesi i blicken, eftersom han vill ha sin ÅRSRAPPORT för regionverksamheten 2008-09.

Jag träffade faktiskt Jaska i dag. Han dök in på Damligans mediaöppning här tidigare.. Själv kom jag dit med flygplan efter att ha fått skjuts ut till flygplatsen av Sassa mot att jag först tog min egen bil till reparation. Väl på fältet kom Peter med en tung ryggsäck innehållande ÅUs flagga, infoblad om ÅU, OST och BRÖD i en sådan mängd att inget FISK och bröd under hade behövts om dessa hade dykt upp bland de 5000 som måste mättas i Nya Testamentet. Jo, så fanns där osthyvlar också!

Trots mitt ymniga bagage kom jag rätt smärtfritt till huvudskalleplatsen. Där fick jag som förste man bestämma plats och hänga upp prylarna våra. Sedan började den ena personen viktigare än den andre droppa in. Viktigast var nog Micko Käld. Han dök på mig med en lista med namn han ville få kommenterade angående eventuellt lägrande i U23 sammanhang. Det mest i ögonenfallande namnet var nog Emma Liljegren. Jo, jag tror faktiskt Emma skulle kunna tillföra U23 landslaget en del. Om hon bara vore finländare vill säga... Våran Emma är ju Stockholmska, vilket jag nu även fick informera den gode Micko om. Månne Emma är den svenska som varit närmast en kallelse till ett finskt landslagsläger?!

I övrigt fick Jamppa, som representerade våra spelare svara på frågor av såväl Hufvudstadsbladet, TV som andra tidningar. Även jag själv fick slänga ur mig en och annan replik än hit än dit. Då vi sedan korsförhördes under presskonferensen tog jag mig för att beté mig som om jag vore ansvarig tränare eller nåt. Gäller att ge pressen det pressen vill ha utan att direkt ljuga...

Här bevis på att Jamppa var där


Och här bevis på att jag var där.. (Det röda på tröjan är inte rödbetsfläcken, som även den nog fanns... Det är min namnlapp)

Eftermiddagen och kvällen togs sedan över av mina systersöner Eliel och Alvar. Hard Core skulle jag kalla det, men såväl pojkarna som vi andra kommer nog att sova gott i natt.

I morgon då, vid 7 tiden härifrån Sibbo mot Eerikkilä. Försökte länge kontakta Raikka som först för en liten stund sedan svarade då JASKA (JO, JASKA) hade involverat honom i nånslags vänskapsmiddag med Ryssarna. Därmed kan vi säga att allt ännu är lite så där på hälft.

Vi vet att jag åker tidigt till Eerikkilä. Vi vet att Raikka är fast med U19 landslaget hela förmiddagen (de möter ju Ryssland kl 10.15). Vi vet också att målvaktstränare Kimis bil brakat ihop och att han måste infinna sig på en helt osannolik plats en helt osannolik tid för att reda ut det hela. Därför är jag nu utsedd till Västra Finlands ansvarige tränare och allt i allo fram tills de bägge tu joinar, men då har nog säkert turneringen kommit långt igång redan. Startelvan är alltså min... Så mycket kan jag redan avslöja att Adde startar i första matchen som offensiv mittfältare. Limpan får vila från start, men kommer antagligen in nån gång under andra halvlek för att få lite matchtempo inför de övriga matcherna.

OM Internet funkar i Eerikkilä även på min maskin hör jag säkert av mig. Annars blir det på lördag då jag ju även har min jungfruresa i damligan, som Robban headcoach uttrycker det. Aj jo.. Fick höra att han är sjuk och att Ubbe inkallats för att leda ÅUs träningar (tillsammans med Thias hoppas jag...) Är det inte det ena så är det det andra... Men, jag måste fokusera på regionlaget nu!

Som avslut kan jag nämna att min mor, som alltid ju varit känd för sin takt och fason avslöjat att jag blivit till på Köpmansgatan i Mariehamn, alltså i praktiken bredvid Styrmansgatan där jag ju bor i dag. "Ja jag vill leva jag vill dö i Norden" sjunger svensken. Jag kan väl säga att "Jag lever och dör i Mariehamn och då jag dör kommer Jaska". Nu vill alltså kvinnan som gjorde mig på Åland spekulera i mina produktionsfaktorer... Just passligt så där efter att ha varit lugn under fem barnbarns tillblivelse. Då sexan kommer, då slirar hon. Jag bara säger. Vissa saker ska man bespara sina föräldrar från... I detta fall... typ.. Jaaa- Alma och Mira på topp från start då!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Men Emma är ju ålänning sen flera år tillbaka. :) Dessutom talar hon ju snart flytande finska... Saari saari heinäsaari. Emma till landslaget!

2009-04-01 @ 14:26:13
Postat av: Åsa

Men Emma är ju ålänning sen flera år tillbaka. :) Och sen talar hon ju snart flytande finska också... "saari saari heinäsaari". Emma till landslaget!!

2009-04-01 @ 14:28:11
Postat av: Åsa

Haha... datorn stärvade. Där fick ni det ggr 2.

2009-04-01 @ 14:29:25
Postat av: MV

Jepp! Emma pratar bättre finska än mångaösterbottningar till och med.-)

Hälsningar från Eerikkilä och roligt att höra av dig Åsa!

2009-04-01 @ 15:16:10
Postat av: Max

Bollförbundet intervjuar tränare för uppdrag som landslagstränare:



- Hur bra känner ni till de finländska elitspelrna?



- Noh, nu känner jag dom mycket bra. T.ex. Emma Liljegren...



Vain Suomessa.

2009-04-01 @ 19:33:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0