Som en plantageägare i gamla Södern...

Så rutinerad har jag hunnit bli att jag vet att livet är en fråga om att ta ett steg framåt och sedan ett bakåt, ibland två... På något konstigt sätt hamnar man ändå alltid lite på olika ställen och då man för en sekund inte tar något steg alls kan man få besynnerligt skarpa förnimmelser... För min egen del har denna vår inneburit dels en återgång till en verklighet som inte funnits på cirka 15-18 år. Dels har just dessa 15-18 åren av erfarenhet gjort att jag, trots den dagliga kampen för överlevnad, eller viljan att överleva som det vissa dagar är, har en slags perspektiv och långtidstänkande som gör vardagen möjlig att genomleva.
 
Förstå inte fel någon. Jag vet att jag har producerat massvis med barn, att dessa ska tagas om hand och att vad jag än gör leder till att någon lider, typ som att det dör en människa varje gång jag andas. Jag är också medveten om att vad just jag gör inte har så stor betydelse på lång sikt för någon alls, men på kort sikt och just nu kan det vara skillnaden mellan dag och natt som man kunde säga. Ändå ser jag i denna stund något långsiktigt över det hela. Vissa saker kan jag inte prestera som jag brukat. Jag kan inte skriva bloggtexter varje dag. Jag kan inte medverka vid varje träning, eller numera ens vid varje bortamatch. Jag kan inte heller resa för att träffa mina äldsta barn, åtminstone alls i den skala jag skulle vilja (Hittills har jag inte varit en enda gång i USA eller i Umeå). Ändå blir ingenting mindre viktigt för mig.
 
Faktiskt, måste jag säga, har jag känt ett stort lugn gällande Åland Uniteds A-lag på sista tiden. Detta är inte för att vi vann mot Honka i helgen, utan i allmänhet. Jag vandrade omkring på planen under måndagens träning (Jo, vi tränade på Valborgsmässoafton och även på morgonen den 1a Maj. Då kunde jag inte komma dit eftersom alla utom jag och Sally sov...) och kände mig som en plantageägare i den gamla Södern som granskar slavarnas arbete under sina drivare. Vi hade Richard med dem som spelat mest i helgen. Vi hade Samuel med dem som spelat minst i helgen och vi hade även Victor med målvakterna, samt Sofia som hjälpte målvakterna för att vara fräsch för resten av träningsveckan... Det liksom flöt på i harmoni. Förstå mig igen inte fel. Det är viktigt att visa uppskattning och respekt till allt som varit tidigare, men just nu känns vår A-lag och verksamheten kring det väldigt långsiktigt och lugnt. Det gör det lättare för mig att inte vara ständigt närvarande då, fast jag känner att jag vill hjälpa och göra mera förstås. Men det faller inte med mig. Detta kommer att finnas kvar om tre år och liksom bara vara starkare. Sen kanske jag igen kan vara mera med. Eller kan det vara så att jag vid den tidpunkten kommer att behövas inom andra områden i klubben? Där som jag kanske redan nu skulle behövas, lite som under de senaste åren med A-laget... Just administrationen och de olika delarna utanför A-laget är de som dras med växtvärk nu. A-laget har kommit över sin motsvarande.
På Sofia Södergårdhs bild från förra helgen ser vi dels lite action med Spora, Sara, Becci och Signy tillsammans med Huusko och Nyman i offensivt straffområde. Vi ser också hur fruktansvärt lite folk det kommer på våra matcher, fortsättningsvis. Det är hittills lite fler än de senaste två åren, men man hoppas ju att folk skulle vilja se vad Åland har att erbjuda...
 
 
En utmaning med att vara så här lugn och långsiktig som jag just nu vill ge sken av att jag är, är att Fru Kickan är väldigt väldigt här och nu. Fru Kickans symaskin gick sönder härom dagen. Det fanns ingen framtid då. Nu vet hon hur den lagas. Då finns en framtid. Den är lika lång som till att nästa grej blir intressant. Symaskinen kommer hon tillbaka till hela sitt liv säkert. Men det som gäller här och nu, det gäller här och nu liksom... Nåja. Pelle från Tammerfors var i kontakt och skulle komma på matchen i lördag. Fru Kickan har packat en kasse med syprodukter till hans barn som jag inte får glömma. För Fru Kickan är detta nu orsaken att jag åker till Tammerfors. Det duger för mig... Kunde vi tänka oss att jag skulle känna någon på varje ort vi spelar? Eller att Fru Kickan skulle känna? Kuopio? Jyväskylä? Uleåborg? Nån?
 
För övrigt har jag under denna dag noterat att:
- Edit igen gick att väcka genom att ringa till henne från jobbet. Tidiga ledningsgruppsmöten är inget problem.
- Då det gäller ledningsgruppen är jag med ett år till då de arma stackars eleverna tydligen tror att jag, likt Kekkonen är elevrådshandledare på livstid. Alltså Kekkonen var president. Jag är elevrådshandledare för att göra det tydligt för den ovetande läsaren.
- Jag är som tröttast då jag förväntas ha sovit, som i natt då jag inte hade Sallyvakt... Nu, natten mot fredag har jag Sally. Jag kommer att vara i full form kan jag lova!
- Det ska bli spännande att se hur Gegenpresstrenden ser ut i Herr VM om typ en månad, eller lite mera. Varje VM startar eller avslutar någon trend. Förra VM avslutade tikitaka och satte igång kontringsfotboll som nu har utvecklats till det vi kallar Gegenpress. Mycket mål och aktiv fysisk fotboll. Och jo. Jag vet att det spelades Gegenpress redan för 8 år sedan!
- Mat-Inger bjuder in gamla elever på lunch. Borde jag bli en gammal elev? I och för sig får jag ju lunch ändå...
- I Lilla Aktuellt satt två unga kvinnliga hurtiga nyhetsuppläsare och berättade för barnen att det nu minsann är klart att Real Madrid möter Liverpool i Champions League finalen den 26e maj. Missa det inte sade de dessutom. Jag undrar om de borde ha nämnt att Wolfsburg möter Lyon i damernas motsvarande final två dagar tidigare och att man gärna inte ska missa den heller.... Eller är jag onödig nu?
 
Detta blev inte mycket till text igen tycker jag... Sorry alla som kommit så här långt. Jag säger som vår vice ordförande: "Skit på er!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0