Välling fungerat, Finland vunnit och änglalika utseenden i klassrummet

För en par dagar sedan då jag lite undervisade om grekisk mytologi och ville utveckla idén om hur Hermes, gudarnas budbärare har blivit en slags förebild för hur vi i vår kultur uppfattar änglar- Guds budbärare. Ni vet, med vingar och så där. Jag ställde alltså en fråga till klassen om hur änglar ser ut. Svaret kom från en väldigt glad ung dam med blont vågigt hår: "Som jag ungefär, men med vingar"... Vad svarar man på sådant utan att totalt göra fel?
 
Elev S tog sig också för att kopiera Jörn Donner... Ni vet, han var bjuden på fest men hade inga rena byxor att ha på sig, så han gick utan. Elev S hittade sin penal i en låst datorvagn och hade inte heller koll på var hennes böcker och häften var, så hon kom utan. Flickan får leva med att heta Jörkka en tid framåt nu.
 
Onsdagen går och en student skriver prov i mitt klassrum så här extra och på eget initiativ. Jag skulle gärna skriva införtext till helgens BK 30 match, men saknar behövligt material så jag gör som Elev S, jag låter bli... Gårdagens styrelsemöte gav för en gångs skull inte mer stress, utan bara en förvissning om att anpassning är en viktig del av den mänskliga organismens väsen.
 
Jag blev varse om att det vankades Champions League i går så pass att Magister Sviberg fick sig ett sms. Tiden var även mogen för Sally att börja dricka välling. I morse fick jag i min tur ett sms, av Fru Kickan som lät berätta att vällingen tydligen funkade och att hon mår bra nu, vilket betyder att hon ska träna volleyboll och jag får lov att se till att jag är i god tid hos Röd Bettan, om jag nu alls hinner dit, men i alla fall fit for fight med Sally under kvällen. I morse var det lite småkymigt då jag skulle iväg på ledningsgruppsmöte. Jag lyckades få Gerts, som gjorde sin andra bonusdag här efter att Magister Sviberg är tillbaka i tjänst, att hämta upp Emelie vid "hennes busshållplats". Innan jag åkte iväg slängde jag Edits telefon upp i hennes säng och så ringde jag till henne då hon skulle vakna. Som vanligt ropade jag "Gomorron gomorron gomorron" och fick till svar av en trött röst "Tre oord som är braa"... Fru Kickan meddelade sedan att Edit inte varit hemma då hon steg upp och då får vi anta att hon hunnit i tid till skolan.
Vi som följer med vet att Finland i dag vunnit på Cypern. 2-0 blev det mot Ungern efter mål av Linda Sällström och Emmi Alanen (igen). Här har vi även bildbevis på att Samuel och en hög andra tränare från klubbarna i Damernas Liga faktiskt är där... TPS fattas. De tog ju och sparkade sin tränare direkt då de kom hem från sitt träningsläger i Spanien i helgen...
 
 
Damernas Liga ja... Snart är det dags igen. Två veckor, eller två träningsmatcher blir det då vi i branschen räknar tiden så, ungefär som Helsingforsare räknar avstånd i spårvagnshållplatser. Nela håller alltså i träningsveckan och så joinar Samuel i Västerås på lördag. En media öppning i Esbo, dit jag lyckats få Ted att åka i mitt ställe och HJKs Sarelius får leda Ligaföreningens möte och en lokal presskonferens med huvudsponsorn så fort alla herrar på alla stolar kan bestämma sig för när Bosse och jag får bestämma att det ska vara, ska också trängas in.
 
Skulle jag inte älska det mesta av detta skulle det kunna vara tungt. Just nu är det mest andras förväntningar på mig som gör att jag kan vara tungsint vid tillfälle. Förväntningar att jag ska "prioritera mig själv" rimmar inte med mitt liv. Jag prioriterar bäst mig själv genom att prioritera det och dem som är viktiga för mig... Få se om det blir kattsaliv i ansiktet i dag... Vet ej om jag vågar. Tottenham-Juventus står ju även på agendan.
 
Sen har jag lovat ställa upp i Ålandstidningens Aktie ÅM också. Som en profil... Jag poängterade då de frågade att de tydligen söker en bred profil då de frågar mig... Undrar förresten i vilken egenskap det är jag tillfrågas.. Vanligen brukar det vara relaterat till Åland United på nåt sätt. Då jag var med i Ålands Lets Dääns 2010 var det dock som lärare, sade de då jag frågade...
 
Ifall jag ska till Röd Bettan kanske jag förväntas äta där också... Detta har jag ingen information om. Hoppas det inte blir som då hon bjöd på kållåda och jag, tillsammans med Edit och Pärla, eller var det kanske bara med Edit då jag tänker efter, åt korvsoppa istället. Tala om pinsamt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0