Vardag, presidenter och annat jox

Helgen gick mest till Helsingforsresan, som jag fortfarande måste säga att kändes viktig och lyckad trots den inhumana logistiken. Fru Kickan ville låta mig vila lite på morgonen och det uppskattades. Edit fann det dock som lägligt att värma sina kalla fötter under min mage i det samma och därmed var det nog sedan liksom slut vilat... Meningen var att hon skulle tas på träning under eftermiddagen också, men tydligen hade lördagens matcher tagit så hårt på henne att hon gick och fick feber mitt i alltihopa. Nå, vi fick stanna hemma och det kan ju ha varit bra för helheten faktiskt.
 
Här i skolan, liksom på andra ställen förstås, är det måndag. 8A, eller åtminstone den kvinnliga fraktionen av klassen, har tagit mina ord om att de kan möblera och använda sig av grejer i mitt/vårt klassrum som om de vore hemma. Nu har de hittat ett gäng läkarrockar från julfesten 2000 nånting och har tagit dessa som skoluniform. Som sagt flyger det en kråka under en av lamporna, pulpeterna är satta i nån slags labyrintformation och som 7C uttryckte det... "I slutet av timmen flyger kossan"... Så långt som att sätta på kon, som de bad mig har jag inte gått förstås. Sånt gör man ju inte inför barn... Eller undrar om de menade att jag skulle sätta igång den... Den har en knapp som får den att röra sig.... Nu kanske jag gjorde dem ännu mer förvirrade....
Sådan här inredning hittade jag efter kvinnornas framfart. Till min glädje var snaran tom. Dock ville jag säga att den är något tokigt placerad, för om någon vill nyttja den, vilket inte är helt otänkbart med tanke på hurudana mina lektioner kan vara, då skymmer den ju tavlan och stör undervisningen. Helst ska man ju inte hänga sig under mina timmar, som jag brukar säga. men om man måste, då gör man det bak i klassen så man inte stör de andra eleverna... Inte ens det funkar numera tydligen. Är det bögarnas eller mobiltelefonernas fel?
 
 
Småningom närmar vi oss faktiskt fotbollssäsongen... Jag var själv nöjd med tävlingschefens presentation på lördagens möte. Det har visat sig att alla inte var det. Sen finns det sådana som inte varit där eller ens vet vad som är sagt. Det är ofta de som klagar mest. Jag tycker ändå att ligan, synkroniserad med cupen är välplanerad och på fredag, då de sista klarat av att få till sin organisation ska vi väl äntligen få se schemat publicerat i all sin glans.
 
Styrelsemöte har vi i ÅU i morgon. Jag har skrivit klart min del av verksamhetsberättelsen för 2017 och hoppas att ungdomskommittén tar över de delarna som legat under mig de senaste åren nästa gång motsvarande texter ska skrivas. Jag har även fått hjälp av självaste Rektor Granberg att scanna med kopieringsmaskinen. Jösses va det gick. Som jag sa till honom förstår jag nu varför de har velat att just han ska vara rektor... Sen såg jag riksdagsman Löfström dyka in genom dörren också. En massa folk har vi haft här i dag vad det känns.
 
Match har vi ju också snart. På lördag i Eckeröhallen ska det smälla. Förhoppningsvis smäller det dock inte snett för Samuel går redan på tårna med tanke på skador och sådant... Vi förtröstar och hoppas att såväl biljetter, säsongskort, lotter, programblad, speaker och sådant kommer till platsen. I fjol vill jag minnas att det var jag som fixade dessa, förutom biljetterna, säsongskorten och lotterna... Alltså det mesta. Jag fixade knappt nåt alls då jag tänker efter. Sorry. Men Eckeröhallens ostsemlor är goda!
Så var det ju presidentval också. Som vi vet har vi i Finland haft många presidenter, men bara en kung! (Då räknar jag inte den där tyska prinsen som kung faktiskt). Här ser vi Kungen i förgrunden och vår nuvarande och nyvalde president i bakgrunden. På samma plan i samma match, spelande samma spel. Jämlika på ett kommunistiskt sätt!
 
 
På torsdag ska jag göra mitt nästa försök att se fotboll. Samuel har skickat ut "ett litet utkast" på vår spelidé. 24 sidor blev detta lilla utkast då jag printade ut det. Då behöver vi inte läsa böcker på en tid igen då...
 
Bara om någon missat det. Notts County spelade 1-1 mot Swansea i FA cupen och får ett omspel om att ta sig till 5e omgången. Go for it. Kill the giants! Hör ni hur avigt det låter då jag kallar Swansea för jättar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0