Vad hände här?!

Jag hade flax med första halvlek av Israel-Finland i går. Sally hade lekt våldsamt under dagen sades det och därmed sov hon ute och som en stock ännu då tyska domaren blåste i gång matchen i Tel Aviv. En kvart senare visade hon ut Anna Westerlund. Jag kan erkänna att jag inte förstod ett dyft. Israeliskan Schulmann hade drivit in mellan Emma Koivisto och Natalia Kuikka,samt snavat. Frispark till Israel och stora protester från främst Tinja-Riikka Korpela. Som följd blev Anna utvisad... Victor från Nyan ringde i samma veva och jag frågade om han begrep något alls av detta. Det gjorde han inte, eftersom han inte ens tittade på matchen, så det är förståeligt... Spontant började jag fantisera vad Anna månne kan ha sagt. Vad ska man säga för att bli utvisad med ett direkt rött kort i den 17e minuten? Lite stum av beundran var jag... Nu har jag förstått att Anna tydligen råkade ut för samma sak som de nigerianska spelarna under VM för herrar 1994. Fel spelare straffades... Det var väl Natu som skulle ha visats ut egentligen. Även detta kan man diskutera förstås, men hon var i alla fall med vid situationen. UEFA/FIFA får nog nu vara på tårna, för om Anna är avstängd från de två kommande VM kvalmatcherna för att hon har en lite ljusare variant av Natus hårfärg, då har ingen form av rättvisa segrat. Men så kommer det ju inte att gå förstås...
Det var varken Annas eller heller i övrigt Finlands dag i går.
 
 
Med en spelare mindre stuvade Signeul om och Sanni Franssi befann sig igen i ytterposition med Tia Hälinen som ytterback. Israel försvarade sig uppoffrande och Finland skapade mest lägen att skapa chanser, i stället för att skapa chanser om ni förstår vad jag menar. Jag vet att flest mål görs mellan straffpunkten och mållinjen rakt framför mål. Har man ett läge att skjuta från liten vinkel tycker jag i alla fall att man kunde göra det. En retur kan ju i alla fall komma just på det förutnämnda stället. Finland jobbade på till slutet och skulle inte faktum vara att vi inte hade mer än något enstaka avslut på mål skulle jag ha sagt att 0-0 var orättvist. Nu lyfter jag faktiskt på hatten för Israel som kämpade sig till en poäng. Andra halvlek avnjöts med Sally som hann skrika, spy och också vara tyst. Allt i en salig blandning.
 
Hammarby ställde alltså in träningsmatchen mot oss i februari. De vågar inte spela utomhus på konstgräs i februari... Sen vill de inte heller komma till Åland, eftersom de ju har varit i Helsingfors... Ja ja... Ska jag nämna att AIK faktiskt är det enda av de tre stora Stockholmsklubbarna som aldrig, vad jag minns i alla fall varit pallriga eller problematiska kring våra matcher? Oj, nu nämnde jag det. Eckeröhalls Ove har fixat och nu kommer vi att försöka få till en hemmamatch lördagen den 24e mot nån. Vem vill komma? Så fort jag vet kan jag fixa med tidningsannonsering. Övrig marknadsföring sköts numera av andra. Det tycker jag faktiskt att är skönt!
 
Det var roligt att höra att Isabella kallats in på landslagsläger. Jag tror detta blir året då hon blommar ut även där. Här i skolan inväntar jag Sverigebesök. Sara och Emelie ska komma och presentera sig för Mia. Finemang om de kunde få in foten och lite börja vikariera. Sådant behöver vi med tanke på klubbens ekonomi. Tydligen skulle de träna på förmiddagen dock, så det blir eftermiddagsaction.
Så här gör Sally när hon tränar. Dessutom får alla se hur vår bokhylla i vardagsrummet ser ut.
 
 
Direkt då 7G har lämnat sal 12 med kunskaper och visdomar om självaste Kung Salomo i bakhuvudet, eller var de nu förvarar sådant, ska jag i sporrsträck hem för att förflytta Edit till dansen. Därefter ska räkningar, som jag "kan komma in med nåt tag", tänk att folk lever så att de liksom kan gå in hos varandra "nåt tag", föras till en av de stora oligarkerna i stan. Sen ska jag.... Hör och häpna... PÅ TRÄNING! Jag ska alltså få se laget jag jobbar med spela fotboll!!! Även gästspelare Tiia får jag säkert träffa... Det känns riktigt spännande. Sen hoppas jag få göra om det igen på torsdag!
 
Hade tänkt fråga FBFs man lite om saker kring Damernas Ligas spelschema och parkeringen kring Bollförbundets kansli, men jag låter bli. Liverpool var inte så lyckosamma i natt mot Swansea och då är FBFs man inte så bra att tas med... Swansea möter förresten Notts County i cupen inkommande helg. Precis då jag gör min mardrömsresa med Samuel och Ted. Typiskt. Den kunde ju faktiskt ha kommit på TV... Matchen alltså, inte resan.
 
Vem ska jag rösta på i Presidentvalet förresten, tycker ni? Nu död fisk serverad av allas vår Mat-Inger!

Kommentarer
Postat av: Rösten från öster

Angående presidentval, så vad är det för fel på Sallemannen... Blir billigare och enklare och inte helt fel med bara en röstomgång...


Svar: Nej. Jag gillar honom. Funderar ändå på att rösta på en annan och sen inte bli besviken då Sauli vinner... På så sätt kan det ju inte gå fel...
enligtvirta.blogg.se

2018-01-23 @ 11:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0