Fredag före lordagen

Jag är hemma. Det börjar bli kväll. Huset består av kvinnor i åldern 3 månader till jättemånga år från våra två hus. Död lax har ätits och monopol har försökts spelas. För att inte få detta att användas mot mig själv säger jag bara att det är härligt att vara just här, på min lurviga pall.
 
Skoldagen började med tidigt ledningsgruppsmöte då Rektor Granberg nu var frisk nog att infinna sig på arbetet. Hans röst gav nog fog för aningarna om en ganska hård förkylning. Vi fick ta del av allvarlig info som gjorde att ett nytt ledningsgruppsmöte lades in redan inkommande fredag, så Fru Kickan får skicka Edit till skolan igen då. Sedan har massvis hänt inom skolans väggar och dessutom en hel massa Åland Unitedärenden fixats. Det där att sitta i telefonkö är dock något jag inte riktigt kan göra under en arbetsdag, så vissa räkningar är ännu obetalda. Sorry.
Här ser vi Ålandstidningens bild från i går kväll. Samuels första lagpass som huvudtränare. Det kändes riktigt bra faktiskt och bara så alla de som tror att jag lider konstant vill jag säga att sådant här bara är bra. jag vill göra detta, just för att få finnas kring ett fotbollslag och få uppleva både träningar och matcher.
 
 
I dag har laget kört tester med Samuel, Richard och Nela i Eckeröhallen. Jag kom aldrig ut då det började ringa sponsorer och sedan skulle jag hämta maten för morgondagens lagsamling, samt kolla att det är laktos-, gluten-, nöt- samt mjölkproteinfritt, vilket Björn som lagat käket gick i god för att det var. Sedan då jag var tillbaka ute i butikerna, för att skaffa pappers- och plastbestick blev jag uppringd av min son som ändrat sina planer och ville bli transporterad. Långt senare kom jag hem och då hade testerna nästan slutat tror jag.
 
Jag träffade också IFKs herrar i går i Eckerö. Lundis påstår att jag har en "funny bone"... Alltså att jag får honom att le bara han ser mig. Jag påpekade att då skulle han höra mig när jag säger något...  Jag hörde faktiskt lite fel först och trodde han sade funny boner, som ju betyder lite annat. Lite i klass med ett av våra nyförvärv som stolt berättade för mig att hon skällt ut en finländsk domare en gång och krävt rankkari, men fått fel vokal efter Ret. Roligt så det förslår var det då i bilen då hon lade ut texten...
 
Helgen går alltså i stort, förutom till att vara här hemma och se ut som om jag inte har bråttom och att det inte betyder något för mig att laget samlas, att gå till lagsammansvetsningen och infolektionerna för spelarna. jag såg på Samuels schema att även jag förväntas prata en stund. Undrar vad jag ska komma på att säga...
 
Sen blev det i dag att börja från noll igen med den sista värvningen. Både vårt första och andra alternativ till försvararposten vi har öppen måste kliva av och nu behöver vi alltså starta om. Några brev har jag redan fått ut och Fru Kickan undrar om jag vill komma till köket med dem. Jo jo. Det ska jag nog... Jag hittade en riktigt ivrig kille och tror faktiskt att vi kan ha lite kandidater att kolla på redan i natt. Håll dig vaken Samuel!
Sen var det det här med mobiltelefoner i skolan igen då.
 
 
Det tycks flitigt igen och till och med kolleger vill förbjuda telefoner i skolan. Jag säger det som jag har sagt förut: Eftersom mobiltelefoner finns och är lagliga samt används väldigt ymnigt i vårt samhälle ska vi självklart inte förbjuda dem i skolan. Vi ska däremot hjälpa barnen att behärska att leva i en sådan här värld så de kan göra framtiden ännu bättre. Hur den blir kan vi inte förutspå, men det kunde inte heller våra föräldrar.
 
Det viktigaste är i alla fall att det är lärare som bestämmer om vad som används och hur under lektioner. Varken skolledare eller politiker ska blanda sig i det. Då blir det nog riktigt bra, påstår jag!
 
Nu har fler grannkärringar blandat sig i folkvimlet i köket. Jag hör dem och Sally... I morgon på jobb, i natt kolla på försvarare, nu ett glas vittvin, tror jag... Kanske....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0