Förlust trots samtyckesblankett

Alltså... Jag hade tänkt säga att allt är lugnt och Fru Kickan snarkar i soffan med Sally på magen, men så kom Edit störtande och likt mig då jag är helt knäckt över att kopieringsmaskinen är sönder eller nåt skrek hon med vibrerande armar och ett åskmoln över huvudet att ingenting fungerar! Med ingenting menar hon dvd spelaren i hennes storebrors rum, där hon bullat upp med ostbågar för en filmkväll med två kvinnor från gatan. Jag har nu dock sett till att stöpseln är i väggen och således fungerar dvdn, efter att det danska språkvalet ändrats till svenska. Det sista som sades till mig var "Släck lampan då du går..." Okej. Fru Kickan snarkar dock inte mera och Sally vaknar väl precis just, passligt tills hon ska sova för natten.
 
Jag har i dag gått omkring och samlat samtyckesunderskrifter av unga kvinnor. Praktiskt kunde man tycka, speciellt ifall jag själv vore ung och ogift. Nu gällde det dock Europeiska Unionens reglementen och krav på officiellt samtycke för publicering av personuppgifter. Vi måste alltså, förutom allt annat numera även få ifyllda blanketter som godkänner att spelare som tas ut  startelvan får förekomma i matchprotokollet. Jo, sant... Det är alltså inte bara privatlivet som försvåras...
Sen inleddes år 2018 med en förlust också... Åland United och IFKs F08or och 09or spelade tillsammans mot F06-07 och tog på näsan med 1-3. Lillasyster Mattsson gjorde 1-0 till flicklaget och då fick storasyster Mattsson lov att, åtminstone tillfälligt glömma att hon hade ett barn i handen och göra ett mål för oss, för att liksom upprätthålla terrorbalansen i det Mattssonska hemmet. Edit var också med och sade sig ha pratat engelska med Signy, som var hennes "ledsagare". Hon sade sig ha sagt okay och yes... Inte illa.
Jag fick även äran att dyka in mitt i konfirmationsstöket hemma hos Alva och hennes familj. Underligt lugna var de och en gubbe i vardagsrummet verkade inte alls vara konstigt.
 
Våra män i Helsingfors rapporterar att Ari Lahti valts till Ordförande i Finlands Bollförbund. Att han inte fyller Alajas stövlar, åtminstone på de 20 första åren torde vara klart, men hoppas han får ett bra grepp om vårt lands fotboll, såväl manlig som kvinnlig sådan!
Så här smidiga såg vi ut här hemma för en par dagar sedan... Fru Kickan tycker jag borde raka mig. Sally vill hellre... ja nåt annat i alla fall. Edit vill se filmen om Gustaf och sen Gladiatorerna. Resten framhärdar mot sina egna mål på sina hemmakontinenter.
 
 
I morgon består det schemalagda programmet av Edits träning. Jag behöver även hitta ett alternativ ifall den där ena matchen blir avblåst av svenskarna. Sen skulle jag gärna läsa en bok också, men för det behöver jag nya glasögon och kanske ett annat skede av livet. På måndag är det Israel-Finland. På tisdag och torsdag skulle jag vilja komma ut till Eckerö på träning. Sen är det helg igen och våran delegation ska var i Helsingfors hela lördagen. Inte heller har jag glömt min mor som fyller år på onsdag eller Röd Bettan som gör det samma på... Fredag visst?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0