Att nästan dygna, vägsalt och sponsorerade hörnor.

Som jag sade till Anna Signeul tidigare i dag eller i går egentligen, så skulle jag komma hem ungefär vid 2 tiden på natten. Nu är jag hemma och klockan är just ungefär 2. Ett dygns resa med Samuel och Ted är till ända. Som vi sade med Samuel, om man berättade för utomstående vad vi har gjort finns det inte en chans att de skulle begripa. Jag tycker vi har varit nyttiga för Åland United och finländsk damfotboll i dag! Mycket nyttiga faktiskt. Dessutom har vi inte sovit nästan alls. 3.20 i går natt bar färjan iväg från Långnäs. Ungefär precis då man somnat kom de för att byta lakan i hytten. Jag passade på att äta sjöfrukost och var redo att köra i land i Åbo klockan 7.30.
 
Sedan på plats i Helsingfors bjöd dagen på allt från en mördande föreläsning om integritetsskydd (nu minns jag igen hur det måste vara att sitta i skolan och höra malande föreläsningar om helt ointressanta ämnen), via ligaföreningens möte där vi dels fick en god viceordförande (Sarelius från HJK) och jag våldade fram beslut om att vi ska fatta beslut vid vårt nästa möte i mars, till en riktigt intressant workshop gällande dam- och flickfotboll i Finland ledd av Anna S. Vi var många där, vi var intresserade och passionerade (endel till och med gällande integritetsskyddet). Framför allt stärktes min känsla av att detta kommer att bli ett bra år för damfotbollen i landet och även här på Åland.
Här kändes det motiverande med en gammal bild av då flicklandslaget piskar Turkiet.
 
 
Hemresan präglades av vägsalt. Fru Kickans bil, som vi färdades med är täckt av salt och det är bra om man ser ut alls. Vi kom dock hem. Vi kände oss också som segrare och åt på Franks varvid våra inre demoner och minnen av Peter Mattsson och Herr Landshövding trätande om en osthyvel på WHA och tidigare huvudtränare högljutt klagande över att assisterande domaren känt på dennes bröstvårtor dominerade den nog ganska trötta middagsdiskussionen. Dessutom framkom att Ted som för det första tycker det är paller att inte gilla en matchtröja full med reklamer, som till exempel jag, anser att hörnor som sponsoreras av olika företag är en nästan steget värre än nära döden upplevelser. Jag gillar så klart inte heller då hörnor, offsides, inkast och allt möjligt pratas sönder av matchspeakern. Men då företag betalar pengar till klubbar som behöver dessa slantar just för att det ska göras. Då måste vi liksom göra det inte sant?!
 
Öppet erbjudande. En samarbetspartner som erbjuder 300 000€ kan få ensamrätt på reklam på Åland Uniteds spelrdräkt och dessutom garantera en matchupplevelse utan speakerreklam. Vem är på? Bara att anmäla sig! Om inte, då kommer vi att se ut som formel 1 halare och ha en massa löjliga speakermeddelanden... Undrar om jag kunde sälja bollkajsorna också så att de representerade varsin sponsor som alla räknades upp varje gång bollen går ur spel?
 
Här hemma verkar det ha gått bra. Edit har varit på kalas och sedan spelat matcher. Fru Kickan hade informerat på internet att Edit ska träna i morgon, så jag vet väl vad jag ska göra då. Hon tittade på Jurassic Park med sin bror då jag ringde. Nu verkar de alla sova i samma säng, inte brodern dock. Kanske jag skulle lyxa till det och sova i soffan...
 
President ska vi rösta på. Vi var rörande överens i bilen att det är en fullgod orsak att rösta på Haavisto för att han är homo... Det får alltså bli så. Eftersom Sauli varit en bra president gör det då ändå inget för mig ifall han vinner och min kandidat inte gör det. Vi satsar på två hästar i stället för en...
 
Nu är det dags att svimma. 3 timmar sömn på ett dygn går bra att hantera märker jag, så inget någon ska komma och gnälla om till mig i fortsättningen. Om nån undrar så kommer Damernas Ligas spelschema att ges ut inkommande fredag, så att TiPS ska hinna med alla sina finjusteringar. Hej d[!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0