Alla gör sitt- och håller käften!

I mitt yrke, eller mina yrken om man så vill, är det svårt att alltid mäta resultat på det jag gör. I dag kom ett ganska direkt utvärderingsresultat när jag hade delat ut texter om Digerdöden till en grupp 7or. Mitt budskap, som jag ville säga var att alla läser texten, som kan vara rätt komplicerad samt gör uppgifterna därtill och att man inte ska vara orolig om det går över mjället eftersom vi reder ut det på nästa lektion sen. Jag sade: "Det enda man behöver göra är att göra sitt..." sen höll jag en paus och hoppades att någon eller helst alla skulle fylla på med ordet "bästa", eftersom det var vad jag hoppades att eleverna begrep att kräva, inget mer inget mindre.  En ung man på främre raden fyllde på min mening, men han sade "och håller käften!" Också en väldigt god presentation av mitt undervisningsvärv. "Alla gör sitt och håller käften!" Jag borde ha blivit ledsen, men jag blev faktiskt glad... Ja, precis just så gjorde de sedan resten av lektionen också...
 
I övrigt är i dag stora träningsupptaktsdagen. För första gången ska hela laget, förutom då Anna T som ansluter nästa vecka vara på plats och träna tillsammans. Dramatik bjöd även natten på då Sara, som anlände med ett försenat flygplan vid 23 tiden i går kväll blev utan frukost. Det har dock åtgärdats, först av mig under natten utan resultat, sedan av Samuel på morgonen med resultat. Tack för det! På min lott i går kväll blev att köra Rosita till sitt boende. Hon anlände med samma flyg som Sara. Då vi parkerade vid Sanatorievägen sade Rosita. "Aah, I know this house. I´ve been there Before..." Tala om ett av världens mest kända spelarboenden. Dörren öppnades av Emelie som i sin tur pratade flytande spanska... Jag kände mig högst överflödig och åkte hem för att kolla om alla sov och fick sedan samtalet som berättade att Sara alltså fanns i en lägenhet totalt utan mat.
Här är förra årets A-lag, förra årets presskonferens och förra årets huvudsponsor. I dag samlas årets A-lag som kommer att ha helt egna presskonferenser, men samma huvudsponsor. En ny spännande säsong tar fart.
 
 
Jag packade bilen i morse, för att kunna tillföra något i form av utrustning till träningen i dag. I går hade ju allt tömts för att få plats med barn och deras tillhörigheter. Efter middagen hos Röd Bettan, som bestod av risotto, god sådan dessutom, skickades jag hem gående med en tom barnvagn. Fru Kickan tyckte att det är bra för mig med motion, samt skönt för henne att inte knöla in barnvagnen... Jag vore ju lika delaktig i en eventuell inknölning vill jag poängtera, men det räknas väl kanske inte... Under promenaden hann jag med massvis med telefonerande och hann sedan sitta i soffan med Sally och Edit en stund, nästan som om jag vore deras Pappa eller nåt...
 
Ted befinner sig i Helsingfors på en utbildning som egentligen Linnéa eller jag borde gå. han ringer och har sig om saker han borde göra här på Åland och det gör att Linnéa, Bosse, Samuel och jag är fullt engagerade. En vanlig dag på kontoret.
 
Edits träningar upptas i dag igen efter jullovet. Blir inge för mig... Sally har varit på besiktning och mår bra, samt är stark sägs det. Nu ska nästa gäng in i klassrummet... Romerska folknöjen samt lite gudar ska de serveras... Hejsan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0