Blev Rektor- fick kvarsittning

Eftersom jag, tillsammans med kollegan Anna-Greta fick ta ansvaret som överkockon för skolan då såväl rektor som vice rektor lämnade byggnaden vid halv 2 snåret, eller när det nu var, passade jag på att sända in några av mina elever i lärarrummet för att ge den traditionella rektorshälsningen inför längre helger via högtalarsystemet. Gruppen på fyra personer, av vilka två pratade och kallade varandra "kolleger", en skulle vara med och visa hur högtalaren funkar fast hon tydligen inte visste alls och en som tittade på, skötte sig utmärkt och jag kan vara stolt över det troligen mest sympatiska "Glad Valborg" meddelandet i modern historia över KHS högtalarsystem.
 
Sen blev jag att ha kvarsittning också. Vice rektor valde att avsluta sin vistelse här i dag genom att gripa en rökare och nu sitter jag då här med henne i mitt klassrum. Det är samma elev som senast jag satt kvar med någon och vi kunde konstatera att det vi kom överens om då, att vi ska sluta träffas på det här viset, liksom sket sig... Här är vi och då jag just frågade lät hon förstå att detta är en 30 minuters sittning, så då får hon väl snart gå då. Vi är dock bägge överens om att detta är lugnare och skönare än till exempel många andra ställen man kunde vara på vid denna tid, så lite positivt är det allt.
 
Förutom att ha varit en riktigt väldans tokeffektiv fredag med både stress press och adrenalin, samt känslor av att lyckas bara för att man måste, är det också dagen före match. I morgon ska Åland United möta Honka hemma på WHA. På samma gång som jag på allvar funderar ifall jag borde börja göra laguppställningsblad, då de som vi ska få inte har kommit, vill jag rikta en fråga till er som bor på Åland. Har någon av er händelsevis sett en matchaffisch någonstans? Jag tror nämligen inte att vi har en enda upphängd. Då saken togs upp fick vi veta att de nog ska hängas senast på måndag ifall de som ska hänga dem hinner. Vem dessa "de som ska hänga dem" är har dock inte blivit klart trots envetna frågor... Troligen är det de samma som ska tillverka och leverera laguppställningsblad till utprintning...
 
Match ska det i varje fall bli. Tiia gjorde ett piggt inhopp de sista 10 minuterna förra veckan och kom också i avslutsläge. Isabellas passning kom dock då Tiia hunnit i offside...
 
 
Laget tränar på WHA om typ en timme. Jag ska väl tassa runt och se rektorlig ut, åka via butiken och inhandla Valborgsdrycker, samt kolla att allt funkar som det ska på WHA innan jag skyndar mig hem och ser ut som om jag inte har en stress i hela världen. De är gladast så hemma hos mig.
 
Edit lär ska ha haft Talangföreställning i morse. Hon skulle dansa med grannflickorna. Någonslags liten kris hade uppstått efter genrepet då den ena flickan blev arg på den andra för att den ena fått glass och därmed skulle hon som fått glassen inte uppträda. Då Edit kom hem från träningen i går kväll var det hela uppklarat. Föreställningen skulle bli av och Edit påpekade att hon var lättad. Bra det.
Så här glad var Sally i går. Hon visste att Pappa ska fylla henne med välling hela natten. Det gjorde jag också. Så kommer jag att göra fram till tisdag, för att sedan börja igen på torsdag. Nästa helg blir dock lite annorlunda. Fredagen kommer jag inte att fylla Sally med välling, men nog på lördag- söndagnatten efter klockan 2. Jag kommer nämligen att visa mitt oberoende genom att åka till Tammerfors på Lindas födelsedag. Precis då jag löpte mot kopieringsrummet i dag, medveten om att alla planer för sista timmen och även i övrigt behöver omdisponeras nu direkt, kom ett meddelande från Ilves att vi kommer att spela på naturgräs trots hot om reservplan. Mycket väl. Det blir att hitta en gräsplan för oss att träna på i slutet av nästa vecka bara, men nog löser vi det på nåt sätt.
 
 
Vet ni va? IFK Mariehamn har 140 dam- och flickspelare, ÅU har 14 flickspelare, IFFK har 15, IF Fram har 11 JIK har 26+ damlaget och i EIK finns 7 flickor... Jag var busig och såg till att jag fick fullmakt att se till att alla damer och flickor på Åland ska få säsongkort till ÅU matcher. Sen tog det en dag att finna alla och komma överens om leverans. I dag har man hört sig för efter mera. Jag vet var det finns jag. Men det är bäst att jag inte säger mera nu, eftersom jag inte får ha med flickfotboll att göra.
 
Kollegan K informerade mig just att huset är så gott som tomt. Dags att packa ihop för helgens arbete då... Undrar hur det blir med de där laguppställningsbladen. Det kan väl inte vara så att man bara lämnar om man tycker att man inte hinner... Lite -90talism om jag får generalisera, för det finns nog också -90talister som tar ansvar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0