Vore skönt med lite fotboll...

Hej vad det går. Rock´n´Roll heter ju så för att det skakar och rullar. Lite som vardagen här hos oss, eller åtminstone för, jag höll på att säga Lilla mig, men låt oss lämna "Lilla" för att få det mer sanningsenligt... I dessa dagar är det inte mycket som sitter säkert på sin plats.
 
Här i skolan är det igen dags för religiösa sekter och Lunarerna samt Googlisterna sliter på och så finns det ett gäng som inte riktigt vet vad de är. De kanske är närmast sanningen då. 9orna utmanas genom att komma fram med saker som borde ha undervisats av mig under deras tre år och detaljer som hur många hästar som dog under 1a världskriget och mer detaljerad fokus på Hitlers testiklar har hittills framförts... Det känns som om jag ändå täckt in en hel del med tanke på dessa.
 
7A parlamentet har nu röstat och av 15 motioner godkändes 3. Alla manliga ledamöter, som visade sig vara i majoritet och därmed vann röstade för att alla toaletter i skolan måste förses med två luftventiler. Undrar om detta berättar något om förhållandena på toaletterna och skillnaden mellan deras användning ur genussynvinkel. Sedan röstade man också igenom att jag är skyldig att sätta igång den flygande leksakskon i klassrummet under varje historielektion. Viktiga saker. Det kanske intressantaste beslutet, så här på allmännivå var den förkrossande 16-1 majoriteten för att tidigarelägga skoldagen till 8-14 istället för nuvarande 9-15. Något för forskare att begrunda då detta ju går tvärtemot vad de kommit fram till att barn borde tycka, eller göra...
19 flickor tränade i går kväll då Isabella dök upp på träningarna för Edits lag. Då vi vet att 5-6 var frånvarande och att det finns omkring 30 flickor till i dessa åldrar som spelar organiserad fotboll känns det helt okej faktiskt, för stunden. Vi alla vet ju att allt, speciellt damfotboll, är ett ständigt släckande av bränder och att katastrofen ständigt ligger bakom hörnet. Vill man ha en lugn och harmonisk tillvaro, då ska man hålla sig långt borta från damfotboll. Vill man däremot verka för att flickor får en möjlighet att utvecklas och bli starka kvinnor och en del av världens största gemenskap, då ska man absolut engagera sig. Det är det värt. På riktigt ett litet steg för människan, men ett stort steg för mänskligheten.
 
 
Sent i natt rapporterades att Emilia och hennes delegation kommit fram till Los Angeles. Linda som tog emot dem skrev till mig en stund före de kommit ut och Emilia skrev inifrån var de nu var. Sen hade det kommit en bild under natten.
Mina två äldsta döttrar tillsammans i Kalifornien. Eftersom Rufus åker iväg till Stafettkarnevalen förklarade jag i morse för Edit att hon blir det enda syskonet som är hemma på Åland i kväll och i morgon. Hon hävdar dock att Lilla Blobben också är här så hon är inte helt ensam. Dessutom vill hon åka till USA och även gå på Åland Uniteds match i morgon... Mycket att tänka på för Fru Kickan där...
 
 
Sen hörde jag att den hatade Marjamäki lett Finland till semifinal i amatör VM i ishockey. I morgon kväll ska vi möta Sverige. Då hinner man väl hem till andra perioden eller nåt. Hoppas vid Gud att inte fotbollspubliken stannar hemma på grund av det där... Man hinner nog hem! Helt på riktigt!!!
 
Sista smörjelsen i kväll på WHA. Sen matchhelg, hemma, som vanligt höll jag på att säga...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0