Butikslistor är kränkande

En snabbis om min eftermiddag och tidiga kväll. Då skoldagen tog slut och 7A hade lagt sina papper, delvis mot mina instruktioner i en hög som liknade en rovfågels röv under vårdiarrén, Pia hade varit inne med papper om ett finskaprov, samt jag hade hastat att få slut på det som behövde fås slut på och glömt att lyfta stolarna i läge för städaren, de få som inte eleverna hade fixat, jag kom just på det, drog jag i en hast iväg för att hämta Edit så hon skulle hinna hem före jag måste ut till Hammarland. Jag ringde Fru Kickan i flykten för att höra hur hon mår och ifall Edit kan komma hem, eller om det vore bättre att hon hänger med mig. Fru Kickan meddelade att Gurkan ju redan kanske hämtat henne. Vadå kanske? "Ja" tyckte Fru Kickan. "Du sade ju att hon skulle gå hem och då hennes telefon var hemma tänkte jag att Gurkan kanske kan hämta henne".
 
Det ovannämnda kanske inte låter så konstigt. Det som dock gör det fantastiskt är att jag inte diskuterat Edits hemkomst med Fru Kickan en endaste sekund eller med en endaste stavelse. Hon hade läst min blogg från i går och uppfattat att mina spekulationer där var det samma som om vi hade pratat som föräldrar. Självklart hämtar jag min dotter om jag har ansvaret på morgonen och inte har kommit överens med någon annan. Nåväl. Jag ringde till Gurkan och Pärla och Edit svarade i hennes telefon. Således var Edit safe och Fru Kickan förstod inte för ett ögonblick att hon kanske kunde ha låtit mig veta hur hon planerat.
 
Nåväl. Hem via kom jag och tog med mig allvädersjackan för att åka till Hammarvallen. Där hittade jag Maiju och Craig som förberedde lagmötet, som i sin tur tog ungefär en timme. Därmed var det bra att följande grupp kom först halv sju, så även bollträning kunde bedrivas. Craig hade lagat fint i bollrummet och bara någon begriper att flytta ispåsar och tejplådor dit också slipper vi ha panik varje vecka. Få se vem det blir?
 
I och med att allt flöt på och att omklädningsrummen blir färdiga inom någon vecka, åkte jag iväg för att hänga upp de där matchaffischerna som ännu fanns kvar i Röda Bettans baksäte. Jag tog mig via Rufus för att ge lite skoluppgifter och det visade sig att han nog mest sov ännu, trots att han säger sig må bra. Därefter, Kantarellen, Maxinge, Strandnäs och sen till S-Market. Då jag kom till S-Market ringde jag hem till Fru kickan för att liksom, mest retoriskt, fråga om hon behövde nåt från butiken med förväntningar om ett svar i stil med "Nej, kom hem bara Älskling..." Svaret blev istället "Jo... Jordgubbar, Mjölk med bra datum, grape, appelsinjuice, vattenmelon och...mynta". Vad i helskotta är mynta? Varför vill någon ha mynta? Just dessa frågor ställde jag även till expediten, som visade mig att det faktiskt finns något som heter så. Fru Kickan nojsade på om att hon skulle messa en lista och jag vägrade tvärt. Butikslistor är kränkande och skapar panik...
 
Efter lite jobbande och efter att vi gemensamt med en annan expedit beslutat att S-Market inte hade grapefrukt eller billiga jordgubbar just i dag, vilket jag egentligen tyckte var skönt, ringde jag till Fru Kickan för att lite dämpa hennes eventuellt förestående frustration. Då påstod hon att hon sagt lime hela tiden också. Lime?! Jag frågade vad det heter på svenska och förstår nu att det är lika svenskt som offside... Vad i hela friden gör man med lime? Jag köpte enpapr burkar mellanöl också för att få med mig något som jag vet vad är.
Jag är öppen och liberal för alla slags kulturer och subkulturer. Det vore dock önskvärt om man bad mig köpa saker som man på riktigt vet att existerar... Eller, Fru Kickan visste ju att de existerar, jag bara inte förstår varför...
 
 
Då jag kom hem hade de redan ätit. Jag hittade fem kalla korvar i en plastpåse. Åt dem till middag och spicade upp allt med lite Turun sinappi.
 
Undrar om jag ska nedlåta mig till att se ishockey i kväll? Tisdag och onsdag är det ju herrfotboll och så skulle jag gärna få in en JyPK match också för att lite vara beredd på vad som kan komma i helgen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0