Att vara på pottan

Denna förmiddag har jag varit med om en i mitt tycke bisarr föreställning som på samma gång kör Eurovisionens slogan "Celebrate diversity" med framgång. Hela skolan har mer eller mindre stått stilla för att åk 9 har matematikprov. Varje klass, samt olika speciella mindre grupper låses simultant in i olika klassrum oavsett vad de är schemalagda för. Under extremt högtidligt hemlighetsmakeri utför sedan åk 9 var för sig ett repetitionsprov där allt de förväntat ha lärt sig under hela högstadiet testas. Detta är ingen lek. Detta är gravallvarligt och allt annat som skulle ha försiggått inom de olika andra ämnen som var schemalagda för niorna denna förmiddag står tillbaka, för att aldrig mera kunna göras. I morgon är niornas sista schemalagda skoldag och då har man tyckt att de kan ha temadag i fem timmar. Jag var kommenderad till övre våningen för att sitta med 9F, så jag skulle ha tillgång till en matematiklärare. En av de strikta instruktionerna på papperet jag fick att följa var att INGEN, absolut ingen får lämna klassrummet under provtillfällets gång. Inte ens för toalettbesök. "Har ni alla kissat?" var väl det mest relevanta att fråga innan vi började...
 
Jag fick en synpunkt från en av matematikkollegerna då jag lite uttryckte min förundran över all denna hets kring detta provtillfälle. "Ni kunde ju ha likadana prov i historia och religion också. Så kan ni ju testa vad de minns från alla tre år." Är det värt att nämna att hela undervisningen, bedömningen och även utvärderingen av elevernas kunskaper baserar sig på just vad de lärt sig under tre år och äger rum under de schemalagda lektioner vi har med klasserna, utan att stanna upp all annan verksamhet i skolan? Jag åtminstone har aldrig heller hindrat någon från att kissa... Men, we are celebrating diversity. Vi är så glada att ni finns där på övre våningen. Vad skulle vi annars ha att fnissa åt här i den nedre?
 
För att vara allvarlig förstår jag ju att vi måste tillgripa olika metoder, eftersom vi är olika pedagoger. Jag förstår också att vi måste ha respekt för varandras metoder. Sen tycker jag att vi även ska kunna håna och kränka varandra så där inom ramarna för familjen och så att god smak stannar i munnen och ett läge för kontring alltid ska finnas hos den utsatta.
 
Till slut, under textens första halvlek. Två saker om skola baserat på två tidningsskriverier. 1. Att en rektor höjer vitsorden för en klass då han anser att ämnesläraren gett för låga betyg: FEL! Lärare ger betyg. Rektorn övervakar helheten! 2. I Sverige borde man, enligt Expressen visst (?) förhindra att lärare fuskar vid prov. Alla prov ska gå samtidigt och lärarna ska inte ha tillgång till frågor eller kunna hjälpa elever med dem: OH MY GOODNESS. Undra på att det där landet snart inte kan annat än vinna ishockey VM. Låt lärarna vara lärare och skit i resten ni!
Den här gruppen, som Sofia Södergårdh har fångat på bild, har gått sina skolor i olika länder och olika kulturer. I dag spelar de fotboll tillsammans. Just kring dessa rivs också min mage och de delar av kroppen som funkar i smådelar för tillfället. Jag hoppas, hoppas att vi kan få klart med en assisterande tränare, kanske redan i kväll... Målvaktstränarfrågan är dock oerhört svårlöst. Hoppas och ber till allt som kan bes till att få också det på grej. Mycket kan jag, men inte det. Jag har till och med blivit petad som målvaktsuppvärmare under säsongen 2012... Jag fick komma tillbaka senare, men jag anser att redan denna merit gör gällande att jag inte ens ska tänka tanken.
 
Skäll får jag också. Herr Landshövding uttryckte sitt missnöje under söndagskvällen och nu har Pille klagat över att jag skriver om att Isabella är i landslaget men inte hon. Jag kommer att skriva om Pille också bara hon meddelar mig vad hon blivit uttagen till och när. Med Herr Landshövding gick det lättare. Jag sade att allt var mitt fel och att jag skulle åtgärda det omedelbart. Sen blev det bra. Fint va?
 
I kväll, då Åland United har träningsledigt, ska vi ha kvällsmöte i skolan. I går somnade jag i solstolen utanför garaget och väcktes av Edit som meddelade att Lilla Aktuellt just tog slut. Ojsan... Inte många barn blir till på det sättet och det kanske är bra om man tänker efter lite.... Då jag ombads beskriva mig själv i ett formulär skrev jag "päronformad och snarkar". Kanske ganska rätt det med...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0