Vår sämsta tid är nu

Dagen före julafton, morgonen efter att ha välkomnat Linda och Emilia på flygfältet och kramat dem för första gången sedan i augusti, kollar jag lite omkring mig och ser att detta är det värsta tidevarvet någonsin. Åtminstone är det det enligt diverse tyckare, som låter sociala medier föra ut domedagsbudskap efter domedagsbudskap.
 
De stora allmänna frågorna vet vi. Aldrig har samhällets struktur gungat så som i dag. Mee too är större än arabiska våren... Okej, det är väl inte så dåligt kanske, förutom alla olika svallvågor, men vilka revolutioner har nu inte det? Ni minns den stora franska från 1700-talet. Hur många oskyldiga människoliv togs inte där bara för revolutionens skull? Men resultatet blev ju rätt hyfsat så här en par hundra år senare inte sant? Nordkoreanerna och Trumpen käftas och så länge de inte på riktigt skjuter de där raketerna på varandra kan vi kanske komma ihåg också denna tid som en "uppgörelsens epok" eller nåt annat. Vi vill ju minnas John F Kennedy som en bra president också, trots att det var han som skickade soldater till Vietnam och nästan höll på att starta tredje världskriget med sitt vågade spel mot Krustjev... Nåja, gamblingen lyckades och sen sköt nån honom och världen fick en älskad martyr... Så går det och så blir det.
 
Här i vårt Självstyre skakas grunderna av att Veikkaus lämnar landskapet efter årsskiftet. Den sämsta Landskapsregeringen någonsin får ändlösa skopor med skit. De samma som oftast klagar på "finnarna" för att de förtrycker oss, vill nu spela Veikkaus spel ändå och säger att våra åländska ministrar inte är värda ett ruttet lingon. Jag själv hör väl till klagokören då det gäller att ifrågasätta politiker, men i detta fall dem som med godtycke ställer och styr kring Södra Ålands Högstadiedistrikt och därmed min arbetsplats. Nej, jag tycker inte de agerar rätt. Jag skulle kunna säga att de är riktigt dåliga, men håller mig till att säga att de knappast riktigt vet vad de leker med... De själva tycker väl att de gör rätt, så vad ska jag nu där säga nåt?
 
IFK Mariehamns VD, eller vad han nu är får sig av supportrarna hela tiden. Mattsson sägs var den sämsta VDn man haft och det är ju rätt. Han är också den första och enda VDn IFK Mariehamn fotboll AB någonsin haft. Hur som helst är han skit, så säger man på sociala medier som en förklaring till varför allt är så dåligt i IFK... Spännande då jag tycker de har det ganska bra jag och att Mattsson är en riktig jävel på vad han gör...
 
Jag fick ju frågan om jag är ute efter uppmärksamhet då jag skriver min blogg... Njää det är nog mera så att detta är en hobby och sedan finns det några närstående som gärna vill att jag skriver så de inte behöver ringa så ofta... Jag kunde ju också faktiskt få mig, både för mina uttalanden, mitt lärarvärv och främst kanske för hur jag förstör Åland United. Tur att så få människor verkar bry sig om dessa saker, för jag har gått ganska fri, förutom då de som bakom min rygg talar med mina chefer, men ni finns ju alltid. Jag tror faktiskt också att jag är den sämsta versionen av mig själv som någonsin levat!
Efter Association football är detta det bästa spelet mänskligheten har skapat. Rugby Football.
 
 
Då kan jag som kontrast till allt det eländiga nämna att jag faktiskt fått lite fast i en kvinna... En målvakt har svarat på mina meddelanden och i dag ska vi ringas och höras ifall vi kunde börja träffas oftare...
 
De större systrarna sade sig vilja komma hit och träffa sin yngsta syster för första gången. "Förmiddag" nämndes som ankomsttid. Få se vad det betyder.
 
El Clasico sänds på YLE i dag klockan 14.00. Det var inte i går om ens någonsin som något sådant kommit ur public service kanaler... Riktigt hett som alltid och var det någon som sade att politik och fotboll inte hör ihop... Ja ja. Kolla på TV i dag och se hur det förhåller sig... Ishockeymatchen Tjeckoslovakien-Sovjetunionen från VM 1968 torde vara något som kan mäta sig (nästan) med det som utspelas några gånger per år i Spanien (och Katalonien)...
Om någon missat det såg det ut så här hos oss härom dagen.
 
 
Jag har som mål att tvinga fram lite julefrid. Målvakt och mittback behövs bara...
 
Sen faktiskt igen en hyllning till svenska barnprogram, Nästsista avsnittet av Julkalendern i morse var ju kanon. Allt misslyckades, tiden står stilla, världen går under och ondskan vinner. Ett avsnitt kvar. Jag tror att astmamedicinen kommer att avgöra världens fortlevnad på nåt sätt...
 
Och sen då en kommentar från programmet som Edit kollar på för tillfället. "Pappa är inte anträffbar just nu, för han sitter på toaletten och för en konversation med sin egen avföring." Barnprogrammen ÄR så mycket bättre än då jag själv var liten. Jo det är de!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0