Långt till jul, men ändå julfärdigt om en stund, kanske

Så var det över, det jag skrev om i går. Julfesten som åk 9 organiserade blev en ypperlig historia med torr humor, spontana sånger, män i damunderkläder, Pride parad, sadism, luriga tävlingar och en massa annat som eleverna fick att flyta på med både teknik och mänsklig kraft. Jag hoppas de är nöjda och glada. Jag och mina kolleger i julfestgruppen är sannerligen det!
 
En par tankeställare dock i och med moment i föräldratävlingen som jag deltog i och förlorade mot Kollegan M. För det första bröt Kollegan M som även är småbarnsmamma mot alla etiska regler då hon kastade barnen hon bytte blöja på i golvet. Jag utgick i alla fall från att dockorna skulle behandlas mänskligt. Då hon vann barnvagnsracet efter att jag hade snubblat i trappan påstod hon att hon inte hade tränat på 9 månader. Vad är nu det säger jag? Jag har inte tränat på 9 år jag!!! Frågesportsdelen gjorde mig till moralisk vinnare i alla fall, fast Kollegan M tog hem totalpoängen. Jag visste inte heller att vi tävlade med dam- och herrklass mixad... Men en fråga, vars svar hävdar att Tyskland är en ledande blöjproducent i Världen för att tyska babysar kissar hårdast... Var har de fått informationen och vilken relevans har deras källor? Jag bara undrar... Nåja, bra tävling säkert att titta på och alla verkade glada och nöjda. Mest Kollegan M som vann!
 
Så fanns ju min egen klass också. Halva deras högstadietid har nu gått och de har kommit in i ett läge då jag börjar tycka om dem så där på riktigt. Inte blir det sämre med de julklappar de ger heller:
En trumpinne och en flickuggla som heter Måd gav de mig. Vi tyckte det vore bäst om vi öppnade presenterna före betygsutdelningen så humöret skulle vara gott. Hjärtrud har nu fått en flickvän som han kan umgås med i klassrummet... Undrar vad det blir om de får till det på det sättet... Ni vet... Vi tog också en gruppbild med dem som ville vara med. Just i dag får denna bild ändå stå här, eftersom jag vill visa upp Måd i all hennes glans.
 
 
Terminen avslutades med sedvanligt personalkaffe, olika utdelningar och tal, dikter samt vansinnesbabbel. Nu har alla dragit sig till sina hålor för att städa, eller vad de nu gör.
Detta är årets julfestnior. Som jag förklarat är det helt omöjligt att förstå detta, eller dess betydelse om man inte är tajt med i processen och får se det inifrån. Som jag sa hoppas jag att de är stolta och kommer att minnas sin julfest i KHS som något positivt. De drabbades av godtycklig censur, men reste sig och gjorde något fint av alltihopa. Om inget annat blev klart så är årets niors julfestbudskap tydligt: "Alla får vara som de vill och alla är bra på sitt sätt!" Låter bra inte sant alla människor? Nåja... Nu finns det bara minnen och de finns hos dem som varit med... Sa jag att detta liknar fotboll? Jag tror det och för mig finns det många likhetstecken då det gäller stressnivå och emotioner.
 
 
På tal om stressnivå och emotioner kan jag meddela att det nog inte blir någge 3-4 spelare till i årets ÅU trupp. Det blir knappast heller nån sajning före jul som jag lovade. Ett dygn kan rasera väldigt många planer visar det sig. Nu behöver vi en målvakt, gärna en mittback och även gärna nån till... Var dessa ska bo, det hoppas jag nån löser. Är jag nån? Hoppas inte, men kanske man tycker så...
 
Edit har haft julkyrka och finns nu, tror jag, hos Klasskompis H. Jag tror att jag ska hämta henne därifrån, men vet inte säkert så klart för Fru Kickan och Röd Bettan ska handla. Kom på att det är tre dagar till Julafton och en vecka till Sallys dop. Sen är det väl Nyår  inte sant och vips har ÅU styrelsemöte igen... Nu ska klassen städas. I år ses inga behån ligga här... Snällt gäng det här tydligen... Eller som Selma sade i sin roll som Lärare i Sexualkunskap. Min nya Behå, den är bra...Eller nåt sånt...
 
I morgon kommer Emilia och Linda också till Åland, mitt i Gladiatorerna... Julkalendern börjar bli jättespännande. Jag såg dessutom att någon hade skrivit en kränkt artikel om hur man ger en skev bild av vetenskapsmän genom att professorn i årets Julkalender porträtteras som gammal, senil och förvirrad. Bra säger jag! Hitta saker att bli kränkta över gott folk! Annars känner man inte igen er!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0