HÄRSKARTEKNIKER bland åländska partier. Tacka vet jag barndop och damfotboll.

Som jag vid ett tidigare tillfälle har skrivit här, inbjöd vi i Åland United samtliga åländska Lagtingspartier att ställa upp för ett gemensamt evenemang med rubriken "Jämställdhet". Som jag då skrev hade bara ett parti svarat och de svarade nej, dock på ett artigt och trevligt sätt. Vi hade bett partierna svara före Jul så vi sedan kunde planera och ordna för evenemanget i januari. Nu har julen gått och detta enda svar blev det enda livstecknet från dessa åländska lagtingspartier.
 
Att ignorera och därmed förminska är väl en så kallad härskarteknik inte sant? Så har man åtminstone berättat för mig före jag har hunnit börja med att ignorera och förminska, som man ibland varit övertygad om att jag gör om jag bara får en chans. Vi kan kanske utläsa några tolkningar av det hända, eller kanske det icke hända:
 
1. Kanske samtliga åländska partier är mot jämställdhet och därför inte vill synas i samband med ordet?
2. Kanske de åländska partierna nog gärna syns i samband med jämställdhet, men inte om något annat parti också är med?
3. Kanske de åländska partierna får massvis med inbjudningar och e-post och därför inte orkar/vill/hinner befatta sig med ett reklamjippo om jämställdhet som en åländsk specialförening för kvinnlig fotboll initierar?
4. Kanske de åländska partierna inte orkar bry sig om alla små jippon som de inbjuds till?
5. Kanske de åländska partierna inte vill att vi inbjuder dem till något alls, så de inte heller behöver beakta oss, utom då vi råkar vinna ett finländskt mästerskap eller nåt?
6. Kanske de åländska partierna (utom då Moderat samling som faktiskt svarade) behöver se över sina rutiner?
7. Något annat?
Här är 25 av dem vars partier antingen tackade nej, eller ignorerade en manifestation om jämställdhet...
 
 
Jag är duktig på att låta kränkt va? Detta år har varit lärorikt på den punkten. Ska sanningen fram är jag ganska road, men förstås lite besviken att  vi inte är intressantare för de folkvalda. I mars börjar Damernas Liga och om ni hinner kan ni åka ut till Eckerö efter att ha sett IFKs herrars träningsmatch på WHAs konstgräs så hinner ni till avspark.
 
I kväll har jag varit på restaurang. Det var bra att Ted också var med, för han betalade. Vi hade en målvaktskandidat och hennes far på middag, efter träningen som jag även hann se en del av. Målvaktskandidatens frågor var goda och jag hoppas våra svar var tillfredställande. Då jag kom hem skrek Sally som om hon skulle föras till slakt. Det lär, enligt någon app på Fru Kickans telefon vara fråga om Utvecklingsfas 2, eller var det 3? Hon kommer inte att skrika så där då hon fyller 14... Eller vad vet jag. Edit har fortfarande feber, men hon hävdar i sten att hon ska sjunga både My Little Pony sången och Mors Lilla Sally i skogen gick på dopet. För jo. Denna torsdag, i morgon/ i dag, beroende på när ni läser, är det barndop i St Mårtens kyrka.
Hon här ska upptas i Herrens församling. Bilden är någon vecka gammal och man ser tydligt att hon ännu här är i Utvecklingsfas 2, eller var det 1?
 
 
Tjocka släkten från två, nästan tre håll faktiskt, anländer. Jag har köpt pyttipanna och Röd Bettan har bakat smörgåstårta. Som vanligt är jag spänd på hur prästen ska lösa det hela, jag menar, vad ska hon säga och hur reder hon ut det hon sagt sen? Dessutom är jag lite lycklig över att det finns så många som vill Sally väl. Hennes fyra storasyskon, hennes Mamma och en massa mostrar, kusiner, fastrar mor- och farföräldrar och gudföräldrar med barn och så vidare. De kommer för Sallys skull, och kanske lite för smörgåstårtornas. åtminstone inte för pyttipannans.
 
Sen hoppas jag att det blir happy ending med målvaktskandidaten och med de sponsorer som jag ska smöra under fredagen. Kanske vi kunde få en spelare till, förutom målvakten i helgen? Så är det bara mittbacken kvar i så fall....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0