Advent är mörker, kyla och ett helskottas påhållande

Första advent jo. Fru Kickan har varit duktig och tagit fram en ljusstake. Edit ska få tända ljuset bara hon duschat. Men då hårtvätt ingår i duschpaketet får hon ständiga bakläxor och det liksom skjuts på och skjuts på.
 
Advent är annars en sjuklig tid då allt ska hända och på samma gång. Det finns en orsak att jag förlägger utvecklingssamtal i skolan till november, den enda månaden som jag riktigt kan påverka mina eftermiddagar och kvällar lite mer än under alla andra månader på året. Det finns också orsaker till att jag försöker få Silly Season att bli klar just under november. Sen finns det andra orsaker som gör att jag misslyckas totalt med detta varje år och då åsnan ridit in är det full nerförsbacke i ett gytter av precis allt! Inte för att jag säkert ser så värst stressad ut då jag sitter här hemma i morgonrock drickandes kaffe och skrivandes på den här datorn timme efter timme tillsynes totalt oberörd av allt bajsande, spyende och övrigt påhällande här runt mig. En typisk karl , som inte alls är närvarande ens då han är hemma! Allt är fråga om prioriteringar ser ni... Och ett påstående att ingen ersätter mig hemma, medan andra kan täcka upp på jobbet, det stämmer faktiskt inte riktigt... Nej det gör det inte.
Detta är egentligen det som pågår i mitt inre hela Advent, eller ja mest hela året om vi ska vara ärliga. Sen får man alltid välja en av grejerna att presentera för publiken. Det kan vara analys av julevangeliet, agerande som socialdemokratisk Jultomte, diskuterande på fem olika nivåer med fem olika barn i fem olika åldrar, frågande Sofia hur rehabiliteringen av skadan går, pratande i telefon med fotbollsmänniskor som ringer från Italien medan de försöker parkera en bil bakom en landslagsspelare medan de skriker på olika språk genom fönstret och inte minst, det allra senaste- att gå ut NU och trycka ner soppåsarna bättre i sopsorteraren! Betyg ska det vara och även julfest, varav jag ännu inte sett ett dyft. Till skolledningens stora fördel vill jag nämna att inget oroligt nojsande från det hållet har hörts i år. Är jag orolig? Så klart, helt bajsnödig är jag ju... Men det får varken synas eller sägas.
 
 
Jag kom också på, precis som varje år vid denna tid, att julklappar även behöver införskaffas samt gärna skickas till släkten nån dag före de ska vara framme, alltså typ nu. I morgon har Åland United styrelsemöte och som vanligt borde jag skriva en par uppsatser nu på förhand om några saker som dykt upp efter att föredragningslistan kom ut. Det har liksom hänt lite.
 
Ketchupeffekten har alltså uppnåtts i Silly Season. Mitt i allt har det kommit folk att jobba med. Var var ni alla i oktober/november?
Det här är Skottland-USA för några år sedan. Coolt va?
 
 
Snart vaknar Sally och hon skiter blankt i mina prioriteringar. Fru Kickan rör sig som om det ska bakas pepparkakor eller nåt. Dags att lägga på söndagskalsongerna. I kväll klockan 18 är det Futsal dessutom. Få se vem som ska spela i ÅUs dräkter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0