Lärare och andra Gudar

I morse for hon, min nästäldsta. En sömnig Edit hade jag med mig och hann sedan få henne att borsta håret eftersom det tydligen var skolfotografering och även utrusta mig med en par rosa snoddar så jag skulle kunna lägga håret i knoka för att dansen ju även skulle börja i dag. Det kändes bra att vinka av paret, sentimentalt med bra. Till Joel sade jag bara att "Ha inte mig att komma dit!" Roligt att nån gång få vara en gammaldags Far. Joel är en tacksam mottagare för sådant.
 
I skolan fick jag sen vara med om en par citat. Eller uttalanden som jag bara måste citera. En 13 årig dam valde att inleda sina studier i mitt klassrum med att säga "Alltså du är ju lärare. Men man kan ha flere Gudar." Detta kan användas för eller mot henne under de tre åren hon studerar för mig. Underbart uttryck.
 
På tal om Gudar sade Magister Sviberg, då jag informerade honom om att Napoli spelar i kvällens Champions League kvalmatch på Yle "Jaha. Så Maradona är med då..." Tänk om folk visste hur fyndiga de är och hur mycket dessa uttalanden gör för min hälsa och mitt välbefinnande.
Maradona spelar nog inte i kväll. Det måste vi överlåta till andra gudar, eller till nån lärare kanske?
 
 
Edit berättade ivrigt att hon varit starkast i tvåan vid någonslags styrketester där man skulle hänga i räck. Sen hade hon tappat sina dansskor, eller i alla fall en av dem under sommaren. Hon löste det säkert för då jag kom hem från träningen sade hon att allt gått bra.
 
På träning var jag faktiskt. En riktig så kallad förberedelseträning inför match. Jag fick ta del av startelvan och kunde röra mig på planen så jag kände mig som om jag hade nåt med fotboll att göra eller nåt. Det ska bli spännande att se om vårt spel förändras med Lisa i laget. Jag har lite tankar och i morgon vet vi om jag hade rätt. Omklädningsrummen var igen låsta och mellanväggen mellan ÅUs avdelning och IFKs förråd, som på samma gång är genomfartsrum och ÅU ledningens omklädningsrum var stängd. I morgon får jag som vanligt hitta någon som öppnar allt samt kasta alla IFKs grejer som ligger längs golv och väggar in i duschkabinen.
 
I morgon ska det vara ledningsgruppsmöte, fem undervisningstimmar, elevrådsmöte och sedan hemmamatch, med allt det innebär. Jag är på riktigt uppspelt och förväntansfull inför matchen. Kan man tänka sig. I min ålder...
En sådan här bild kom in. Emilia och Joel i flyget på väg till Umeå... Dit for de alltså...
 
 
Jag är helt säker på att jag glömt nåt viktigt. Men jag tänkte i varje fall gå i bastu snart och sen messa Magister Sviberg och se matchen. Med tanke på tiden jag steg upp är det inte otänkbart att det onämnbara händer... Att jag somnar och pilkar mig genom andra halvlek.. Nåja det är ju tidig väckning i morgon också så det jämnar ut sig, eller så inte... I morgon är det matchdag! Och många lektioner att köra sig svettig på ... Nu är förresten Hjärtrud tillbaka i klassrummet om någon undrade...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0