Min kollega Peter och lite till

Igen blir det lite fel. Men helt formellt sätt är ju Peter Mattsson en kollega till mig i och med att han gör mycket sådant i IFK Mariehamn som jag ska göra i Åland United. Igen spelar vi både på riktigt och även bildligt i olika divisioner. Där som Peter är heltidsproffs och har ett kansli, samt mycket mer helhetsansvar är jag en intresserad amatör som jobbar på på den tid jag har så bra jag kan och får massvis med hjälp av frivilliga styrelsemedlemmar och andra närstående kring klubben. Det vi har gemensamt är att både han och jag utåt sett är de som "skrapar ihop laget" inför kommande säsong. Precis som Mattsson får även jag massvis med mail från agenter och spelare som vill pröva sin lycka. Ibland får jag mail av sådana som egentligen borde kontakta Mattsson och huruvida han får mail av sådana som borde kontakta mig vet jag inte, eftersom Peter sällan skickar nåt vidare. Inte för att jag heller skickar alla agentkontakter från Brasilien, Ghana, Thailand och så vidare till honom. Han har nog ändå tänker jag.
 
Då jag flyttade till Åland var Mattsson den man kom i kontakt med. Han var på den tiden lite som jag är i dag tror jag... Han fixade mig jobb på Ålandsbagarn där han själv huserade i övre våningen och det var där inne på hans kontor som motsvarigheten till vad vi i dag skulle kalla spelarkontrakt uppgjordes. Länge har han nu varit heltidsanställd i IFK och han är urtypen för det som i gamla Kalle Ankor illustrerades av en chef som talar i tre eller fyra telefoner hela tiden. I dag fick han exponering i lokaltidningen. Två stora sidor gav honom utrymme och han fick säga det som jag mest av allt gillade. "Den tuffaste tiden är nu, fram till att ligan 2017 börjar". Där håller jag med honom nämligen. Han på sitt kansli och jag, med alla andra som sliter i våra olika vardagsrum och klassrum, ligger i som fullt nämligen. Vi brukar skoja med Thomi Fonsell då vi träffas och fråga om det är skönt nu när det är lite paus. Sen skrattar vi lite och pratar om annat.
Här är Peter närmast kameran tillsammans med Ordförande Robba, före han fick skägg, om han inte rakat bort det i allt festande, Robba alltså.
 
Blev det inte klart här ovan vill jag nämna att Peter Mattsson har gjort ett kanonjobb och är värd all uppmärksamhet man kan ge honom!
 
Då det gäller rakning har Fru Kickan ordinerat sådan i kväll. Det innebär även bastu, eftersom rakningen för med sig ymnigt hårspill. Fru Kickan ämnar även "fixa till mitt hår" säger hon. Detta efter att ha klippt mig i går och att i morse hittat nåt litet hårstrå av fel längd. Jag får alltså sitta naken på en pall i duschrummet när allt detta händer. Bättre ändå än under sommaren då allt sådant här oftast sker på vår garageuppfart. Jag måste dock vänta till efter klockan 20 innan det blir gjort, eftersom Fru Kickan ju är på volleybollträning. Fullt upptagen är jag ändå. Edit skriver brev till Linda och skar sig på papperet så hon behövde få plåster.
 
I övrigt har jag i dag varit med skolan och sett en teatergrupp som heter "Ung utan pung". Två skådespelare torde dock ha sådan, pung alltså, enligt vad jag uppfattar vara vanligt, eller är jag bara fången av normer? En elev köpte i alla fall en bok med en av de kvinnliga skådespelarna på köpet för 50 miljoner. Bra pjäs va?
 
Jag blev även intervjuad av Ålandstidningen i skolan i dag. De ville höra vad jag anser om den blivande motionen om att privatekonomi ska undervisas i högstadiet antingen inom samhällsläran eller som ett separat ämne. Journalisten verkade lite vilsen då jag erbjöd honom att sitta vid en av motionens initiatörers, Axel Jonssons gamla pulpet, som fortfarande står där den stod då Axel gick i våran skola.
 
Fru Kickan påtalade också att jag hade skrivit en insändare i dagens tidning. Jo, det hade jag. Vill någon som inte har tillgång till Ålandstidningen, eller Nya Åland som kanske publicerar den en annan dag, läsa den får ni be om det så kan jag publicera den här om nån dag. Inget nytt under solen och jo, den handlar om fotboll.
På tal om fotboll spelade Portugal och Rumänien i dag 0-0 i den första kvalmatchen till EM-slutspelet. Den andra delen spelas i Rumänien på tisdag och då ser vi vem som går hela vägen. Raquel var i truppen men blev inte inbytt.
 
I morgon börjar sponsormöten. Jag hade ett litet i dag också och det kändes faktiskt hoppingivande. I morgon ska vi försöka få ut lite sådant material då, invänta ett svar från en spelare och förhoppningsvis bygga vidare på laget. Sen har vi lite grejer på gång med Jani W också. "We need to talk" så att säga. Vi kom överens om att den mest passliga tiden för oss båda är i morgon kväll klockan 21.30, bara Fru Kickan hunnit hem från träningen.
 
Utvecklingssamtalen då? Jo jo, de är på gång ser ni. Jag börjar även få in provtidpunkter. Det artar sig. I kväll är det Liverpool-Tottenham. Den ämnar jag se bara allt annat är klart, eller så klart det blir i dag. Och då är jag nyrakad och fin, tror jag...

Kommentarer
Postat av: Fellis

Du brukar ju ha koll på detta, men igår spelades ju returen och Portugal vann. Vid full tid var det 0-00 och då förlängningen slutade 1-1 gick Portugal vidare.

Svar: Jo, jag hade precis tänkt skriva att jag var fullständigt förvirrad och trodde det var fredag då jag skrev. Sen insåg jag att det ju var tisdag och så började videon om förlängningsmålet komma upp. Du har rätt och jag gör avbön precis just :-)
enligtvirta.blogg.se

2016-10-26 @ 07:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0