Gå mot ljuset

Ingen mailexplosion ännu fast klockan är runt halv fyra och det är fredag. En svart fredag åtminstone. Det här Black Friday är egentligen ett helt ärligt fenomen. Jul, påsk, Halloween och allt möjligt som firas nuförtiden kritiseras ju hårt av var och varannan för att ha kommersialiserats. Ingen minns de ursprungliga orsakerna och en massa jippon i syfte att tjäna pengar överskuggar allt liksom. Black friday är ett härligt undantag. Det började som ett urkomersiellt jippo och är så ännu i dag. Ingen som helst annan orsak än just att sälja och tjäna pengar har någonsin framförts som orsak till att bedriva denna för oss rätt nya tradition. Thank you Thanksgiving and the United States of America. Fredagen är svart, men efter mörker kommer ljus, för precis som Edit säger att hon lärt sig i skolan så gjorde Gud det så, precis som även Big Bang...
 
Gå mot ljuset, gå mot ljuset. Så här ser jag ibland livet. Jag har någon gång drömt om att springa ut på en fullsatt upplyst arena med den finländska landslagsdräkten på. Det kommer inte att ske i denna inkarnation, åtminstone som spelare. Kanske i en annan inkarnation, eller sen då jag nått ljuset...
 
Vad fattas här då? Två nya klassuppsättningar prov att rätta och nya att tillverka. Ny vecka med utvecklingssamtal och nytt tempo på sponsorarbetet eftersom vi fick nya dräkter att fylla upp. En hel lång helg, med son som kommer hem till slut och två döttrar närvarande åtminstone i dag, samt en som just firat den nämnda Thanksgivingen där borta i Kalifornien. En par spelarmail skulle jag gärna få in under helgen och sedan har vi kanske ett litet provspel nästa helg, kanske.... Helgerna är långa, veckorna korta. I dag sattes jag ner till Vikingahallen för att bevaka sjuornas pulsträning. Dans hette det de skulle göra och jag är så väldigt väldigt tacksam att jag inte går på sjuan i dag... Inte för att det var dåligt, men för att det såg så svårt ut att jag konstant var rädd att någon skulle skada sig.
 
Åsnan fick sin förklaring i dag! Jag är oerhört glad att det två decennier långa lidandet fick en lindring i dag. Sonja från Jomala församling redde ut begreppen och förklarade åsnans betydelse och varför man tynger in den i advent, samt körde https://www.youtube.com/watch?v=9rpD2cm5pXk denna istället för Hosianna. Well done Sonja, well done Jomala församling, well done allihopa. Jag kan dö lycklig, åtminstone i åsnefrågan. Dessutom hade Mat-Inger inte tryckt in russin i bröna.
Då det är fredag brukar Fru Kickan leva upp och nästan bli som en tonåring... Så här såg hon ut då. När jag ser denna bild får det mig att tänka på alla de 13-15 åringar jag har omkring mig här på jobbet. En dag kanske de också är gifta med skäggiga bullriga typer som skriver om dem och lägger upp deras bilder från högstadiet till allmän beskådning. Kommer de att tycka om sina skäggiga bullriga typer då? Låt Fru Kickan i dag vara exempel. Hoppas på det bästa!
 
I kväll gör jag det som behövs. I morgon och på söndag resten, kanske...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0