Femte vågen och Gamla Testamentet

Jösses Amalia vad trött jag känner mig denna kväll. Inte har det väl varit så mycket mer än vanligt egentligen, annat än att hemmapremiären närmar sig och i min nya roll är det både Pallokissats backlinje kombinerat med ÅUs anfalls/försvarsdisposition och så miljoner andra saker som tränare inte kunde bry sig mindre om som är på agendan. Jag förde shorts till träningarna som jag skulle och hade en diskussion med Julia om huruvida shorts är byxor, lika mycket som en jacka är en rock.. Jag tror de fick shortsen i alla fall och så fort de allra sista röda är klara för jag en sats till. Själva träningen kom bra igång efter att jag hade föreslagit att man skulle börja träna på den tomma planhalvan istället för att vänta på att det lag som tränade på den fyllda planhalvan kanske skulle sluta eller så ej. Varmt och skönt kändes det i alla fall i vårsolen och jag var tvungen att avvika, men kunde i alla fall konstatera att Raquel var tillbaka. Med Richards röst ekande "Raquel, can you please be normal" försvann jag upp mot skolan för att fånga in Rufus som var klar med kattmatning och blomvattning, samt styrketräning.
 
Vi begav oss sedan på kvällen, Rufus och jag, på Bio. Vi lyckades välja en film "The 5th wave" som endast vi två och sen tre flickor ur KHS åk 7 betalade in för. Således hade vi gott om utrymme och jag kan väl säga att det var riktigt bra. Alltså filmen i sig är väl ingen Oscarskandidat, men en domedagsfilm om då människobarn skolas till soldater av utomjordingar för att döda de överlevande människorna efter en invasion av just utomjordningar är alltid tänkvärd att se och det var i sanning fint att göra något bara Rufus och jag.
 
Sen senare, efter min kvällslunk hade vi också en snabbkurs i Gamla Testamentet, som ju är temat för Rufus klass religionsprov nu på torsdag. Ungefär till att Mose tyckte buden var hårda kom vi i dag och i morgon fortsätter vi, så har jag bestämt.
 
I morgon är det då EM kval. Montenegro-Finland och Belgien-Estland är de ÅU aktuella matcherna. Pille och Signy Aarna, som ju drabbar samman i Eckeröhallen på lördag får ursäkta, men mitt stora intresse är nog Montenegrokampen. Som vanligt visas filmer på nätet då landslaget skrattar och har härligt tillsammans på träningen. Jag hoppas helt seriöst att det faktiskt är som det ser ut. Vi bara inte har råd att inte vinna stort i morgon, så trovärdigheten hålls på en acceptabel nivå. Jag hoppas, håller tummarna och till och med ber för damlandslaget! Kom in i kvalet nu en gång för alla!
 
Då man själv är så inne i något att man knappt tänker eller andas på annat sätt än just för den där matchen i lördag, då blir man alltid lite till sig då människor man gillar och umgås med kommer fram och frågar om vi har match i helgen och om det är borta eller hemma? Hur kan de ha missat det tycker man! Men, sanningen är så klart den att antingen har jag gjort alldeles för lite, eller så kommer vårt budskap ut i sin hela styrka under slutet av veckan.
 
Jag vill bara informera dem som ej vet, att Åland United möter Pallokissat i Eckeröhallen denna lördag klockan 18.00. Vi vill ha minst 456 åskådare, men kan åka buss dit och dessutom även rösta på Ålandstidningens och supportrarnas Stjärnspelare! Jag har precis kommit fram till pausunderhållningens innehåll och det är ungefär som då en klassföreståndartimme är som värst. Mycket ljud och lite konsistens. Hoppas det i alla fall passar in i den helhetsbild Åland United 2016 skapar sig med denna typs lite bonniga marknadsföring.
2010 fyllde vi WHA, precis som 2014. Det vill vi göra i år igen, men låt oss först fylla Eckeröhallen.
 
Over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0