Mellanakt, girls will be...footballers?

Igen hade jag tänkt skapa fler lösa trådar att binda ihop. Jag har märkt att jag börjar med en massa berättelser här på bloggen, som sedan avbryts. På något sätt passar de alla in i mönstret för mig och det är ju självklart. Denna egotripp som det här skrivandet innebär i detta forum gör att allt här handlar om MIG! Därför är det ju klart att det verkar vettigt just för mig.
 
I dag kände jag för att skriva om att träna eller undervisa sina egna barn, eller att inte göra det. Egna barn och andras ungar sägs det. Men i en undervisningssituation eller på fotbollsplanen då man leder ett lag, då är alla ens barn, eller nåns ungar. Endel har problem med det. Så även jag, men antagligen ur en annan vinkel än vad de flesta tror. Då jag har lite mera tid kommer jag att belysa detta tydligare, kanske i kväll, kanske ett annat år.
 
Som jag sagt är skolåret i upplösningstillstånd. Vanliga lektioner körs fortfarande, varvat med niornas projektarbeten. Jag har i dag sett ett schaktblad bli slipat och en stuga målas. Målaren var taktisk nog att meddela att han åtminstone ämnade fullfölja den väggen som syntes utåt mot vägen, så det skulle verka som om han var färdig efter veckan. Spelöga kan man tycka... Dessutom är det vitsordsgivning och diverse förberedelser för olika evenemang. Fotbollsdagen har jag under kontroll just nu. 8 funktionärer ur Åland United är vidtalade och kommer att dyka upp har de lovat. De allra flesta klasser har lovat delta och även Lärarna brukar ju få ihop ett lag. De två senaste åren har turneringen slutat på det mest snöpliga sätt och lärarna har åkt ut i kvartsfinal. Nu ska pokalen hem! Gerts sista turnering. Då ska den hem! Så säger jag, som inte spelar utan bara organiserar...
 
Även utflyktsdagen har börjat ta form. Säger kanske inte så mycket för sådana som aldrig ordnat temadagar för en hel skola, men för dem som har det säger det en hel del. På mitt konto kommer alltså att ordna med både onsdag och torsdag nästa vecka. Dessutom har jag i dag fått i uppdrag att svara på tre nätenkäter som måste lämnas in. Två går till skolan och en gäller fotboll.
 
Till slut bara, så det inte blir oklart. Fotboll är väldigt intressant för mig. Då jag tänker tillbaka och även ser omkring mig just nu kan jag inte tänka mig någon fotboll som inte skulle vara intressant. Vi kan tala flickor 9 år, eller herrarnas Champions League. Bägge är intressanta, faktiskt rätt jämbördigt för mig. Bägge kräver förstås olika både av de som deltar och av dem som följer med. Men lika intressant och till och med upphetsande kan bägge vara.
Ålands framtida storspelare tillsammans med Ilves nuvarande ligatränare. Bilden är från 2013.

Kommentarer
Postat av: Annica

Fotograf: Annica Mattsson :)

Svar: Minsann! Sorry, borda ha sagt det!
enligtvirta.blogg.se

2015-05-27 @ 19:04:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0