Ungdomar är viktiga

Det har nått någras medvetande att jag inte ser kvällens U21 EM final som dagens huvudmatch. Jag önskar Sveriges ungdomslandslag lycka till mot Portugals motsvarighet. Självklart har jag stor respekt för ungdomsverksamhet och inte minst talangutveckling samt ungdomslandslag. Jag är övertygad om att de unga ligger och ruvar på snart kläckta lösningar till hur världen kommer att bli. Som lärare är jag väldigt respekterande gentemot det ungdomen kan komma att tillföra. Det är bara det att de inte ännu är färdiga. Självklart hade jag följt pojkarnas U21 EM med större intresse om Finland medverkat. Självklart hade jag blivit själaglad om våra pojkar hade, likt Sveriges motsvarande slagit sig till final. Men, som jag faktiskt har sagt då hela vårt västra grannland blivit tokigt då deras U-landslag spelat hem VM i ishockey och utnämnt dem till svenska nationalhjältar och så vidare. Detta är ungdomsverksamhet och det skall respekteras och man ska glädjas med framgångar. Det viktiga är dock vad som händer sen! Vad blir dessa spelare då de är vuxna och på riktigt ska axla ansvaret som nationens företrädare?
 
Visste ni förresten, på tal om ovanstående att vi i Åland United har en sådan här i laget?

Ett mytiskt väsen som ska bringa hopp om frälsning och lycka till mänskligheten, precis som ungdomsverksamhet i skolor och idrott ska göra.
 
Min huvudmatch börjar alltså klockan 02.00. VM semifinal Tyskland-USA för A-landslag, damer.
 
Dagens träning förde med sig omställningsspel och en hel del röd zon. Kjelle firade EU-jubileum och hyllade den Europeiska Monetära Unionen genom att dyka upp i en grekisk landslagströja.
Så här glad var Kjelle 2013 då han kandiderade för titeln "Årets Materialare i Finland". Han kom till slut 2a i hård konkurrens den gången.
Då det kommer till U-landslag stod Finlands U16 flickor för en riktig bragd i går då de besegrade England med 2-1. Emmaliina Tulkki, som i onsdags spelade mot ÅU i Ilves färger var tongivande och spelade först fram till Minea Lassas 1-1 mål och satte sedan själv segermålet i andra halvlek.
Emmaliina och Finland möter i dag Danmark i den öppna NM turneringen, just i Danmark där 1999-föddas landslag spelar just nu
 
I Öspelen fortsätter actionen. Fotbollsherrarna förlorade i dag mot Menorca med 1-3. Ålands enda mål gjordes av Rezgar Amani på straff. Således är Johans och Steves killar nu i position att som bäst spela hem en niondeplacering. På basen av Facebookbilder har damlaget tagit det väldigt lugnt i dag. I morgon ska de möta Isle of Wight i ett försök att säkra semifinalplatsen. Lycka till även dit.
 
Bilen min är klar sades det. Craig var här efter träningen och vi sparkade igång den värdelösa lånebilen och körde den till Bifa. Nu har jag en kväll och en morgon kvar med Svärmors bil. I morgon ska jag hämta Emilia från Lemland klockan halv 9. Allt är upplagt för en spännande natt.
 
En sak slår dock aldrig fel. Senast jag tänkte lägga mig tidigt för att stiga upp på natten, då bjöd Fru-Kickan över Tessa. Nu vill hon att vi ska umgås, bara hon och jag. Orsaken är att hon känner sig väldigt obekväm med att vara sjukledig från jobbet då sommaren är så fin och det bara är att vara ledig, fram till semestern. Låter som läge för utvecklingssamtal. Nåväl, som sagt börjar matchen först 02.00...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0