Tråkigt finns bara i huvudet

I dag har mina texter nått väldigt få människor jämfört med hur det varit de senaste dagarna. Bra, då gör jag nånting rätt, skulle jag säga om det vore skolan. Det måste betyda att jag skriver eller presenterar tråkigt och då når jag fram till bara de mest ihärdiga och intresserade människorna och det är just till er jag vill nå ut!
 
Jag påstår att det inte finns tråkigt, bara ointresserat! Ointresserat är i sin tur tråkigt, men ur betraktarens säck. Så att den som är tråkig i själva verket är personen som tycker det är tråkigt. Är ni med? Begreppet tråkighet kommer ur ett begränsat intellekt, eller ett intellekt som begränsas av dess nyttjare. Man väljer alltså att blunda för allt det intressanta och istället bestämma sig för att saken inte är värd att sätta sig in i. Det är bara tråkigt!
 
Jag tror Gurkan blev arg på mig i dag då jag hävdade att predikningar i kyrkan och långa gudstjänster de facto är intressanta om man bara bemödar sig att lyssna på vad som sägs! Gurkan var väl med såtillvida att hon meddelade att hon tycker att gudstjänster är tråkiga av den orsaken att hon tycker det! Jag säger bara, tråkigt!
Ingenting är tråkigt om man lyssnar och deltar
 
Nu måste det förstås sägas att jag själv är långt ifrån Guds bästa barn i dessa frågor jag heller. Jag har väldigt svårt att finna minsta intresse i ekonomi och matematik till exempel. Jag är väldigt tråkig då det kommer till sådant. Det är svagheter och inget att vara stolt över.
 
Inte ens idrottsgrenar där det inte händer så jätte mycket, så som curling eller ishockey behöver vara tråkiga om man bara sätter den sidan till. Ett spel som är så komplext och fullt med händelser som fotboll, eller tennis kan innehålla hela liv om man vill se dessa saker. En 0-0 match i fotboll kan vara bland det intressantaste och mest spännande man någonsin får uppleva.
Allt kan vara spännande och intressant
 
Hur som helst har dagen varit solig och varm. En ny pool har uppenbarat sig på gården. Gårdens småflickor har uppenbarligen inte blivit pryda och ovilliga att löpa nakna omkring i ålder av 4 och 5. De lite äldre barnen har i alla fall någonting på sig och det är väl bäst då vi ändå är i en tätort så där officiellt.
 
USA resenärerna var här, åt tacos och kastade vattenballonger. Nu har de åkt och återkommer om en par veckor först.
 
I kväll tänker jag försöka komma åt att lägga mig tidigt så jag kan vakna till 3 tiden och se USA-Sverige. Tror ni det funkar? Intressant att ta reda på! Sedan ska vi ha matchförberedande träning inför TPS matchen på söndag. Jag vet hur TPS spelar. Undrar om de kan oss lika bra...
 

Kommentarer
Postat av: Rösten från öster

och följande natt är den årliga håll-dig-vaken-natten... för att se segrarna springa i mål

Svar: Är det Jukola nu redan?
enligtvirta.blogg.se

2015-06-12 @ 20:10:58
Postat av: Rösten från öster

Jajamen, kommer på tvåan hela eftermiddagen och natten... Men ingen SV mera :(, då det för dem nu är OK Trian som gäller

Svar: Va synd! Finns Rajamäen Rykmentti kvar? Och Baeckelaget?
enligtvirta.blogg.se

2015-06-13 @ 11:10:18
Postat av: Rösten från öster

JO de hänger med, och högt upp dessutom. Däremot har nog Vihtavuoren Pamaus gått upp i rök.

Svar: Äh va synd... Jag vet att du inte uppskattade det, men tiderna med "derbyn" mellan SV och SipNo i Jukola var spännande, åtminstone politiskt...
enligtvirta.blogg.se

2015-06-15 @ 09:52:52
Postat av: Rösten från öster

Svunnen tid äro historia, en del glömd annan förfallen i glömska. SiNo är en del av den som finns sparad nånstans på hårdskivan som windows operativsystem inte riktigt hittar, men som nu dyker upp mot ytan för att sparas på ett annat fragment av disken.

Svar: Jåå
enligtvirta.blogg.se

2015-06-16 @ 09:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0