Riktigt allt möjligt, och PK fick ordna CL kval igen

Denna dag, som var en sommardag och Edits första sommarlovssådan, ville vi vara goda föräldrar och liksom göra något i lilla familjegestalten då jag nu en gång var hemma mellan träningarna. Jag ville åka till Sund, Edit ville åka till stan och Invalidhustrun ville åka till Eckerö. Alltså åkte vi till Eckerö. Jakt- och fiskemuséet och Post och tullhuset såg vi, bra att vara där första gången på mina 20 år på holmen. Eller, visst har jag varit vid Post och tullhuset. Jag var till och med in där en gång för många år sedan då jag bevistade Dobidoo, eller vad det nu hette med barnen. Allt som allt. Utflykten var rolig och jag kände mig som en Pappa i en vanlig familj, fast ju Emilia och Rufus saknades. Linda också så klart, men Kalifornien är lite att ta i för att komma och se en hemmagjord snöscooter från 1945.
Vi besökte Bodegan där Edits mamma jobbade för ett antal år sedan
 
Sen då vi kom hem blev det aktuellt med det där stadsbesöket. Sund lär det inte bli före i augusti då ÅM finalerna går misstänker jag... Invalidhustrun önskade då bli avsläppt tillsammans med Edit och få gå själv omkring i Självstyrelsefirandet så jag inte ska vara där och "ställa till med alla möjliga scener" som hon sade... Jag åkte följaktligen hem, vek tvätt, tömde diskmaskinen och förde ut soporna. Sen var det träning.
 
Träningens summering blir att vädret blir bättre, men planen sämre. Jag vet att planskötarna i Bengtsböle nog säkert gör vad de kan. Men riktigt internationell standard blir det nog inte på den planen. Ingen skadade sig i dag i varje fall och vi går förtröstansfulla mot helgens TPS drabbning.
 
Då jag var hemma igen och ätit av den döda fisken som serverades försökte jag mig på något riktigt modernt. Jag såg herrarnas Finland-Estland på TV och hade på samma gång en stream med VM matchen Frankrike- England i gång. Jag rekommenderar inga 40+are att göra sådant. Herreminje vad dåligt Finland spelade. Ats Purje satte två mål bakom Moisander, Toivio och Mäenpää. Sorglig dynga Finland! Nu måste jag bygga upp en tro till lördagens Ungernmatch... Tack bara, riktigt riktigt dåligt var det i dag!
 
Frankrike-England i sin tur bjöd på europeisk fotboll, med alla europeiska element i kontrast till allt Nigeriavurmande med mera. Eugénie Le Sommer frälste fransyskorna i första halvlek med ett skott utifrån boxen. De engelska kommentatorerna sågade målvakten Karen Bardsley, men jag är inte så säker på att vi ska skylla på henne. Någon som kan målvaktsspel och sett målet får gärna berätta. Nu ligger Englands fortsatta väg mycket i händerna på Colombia och Mexico som snart spelar. Jag kommer i mitt fall att satsa på Spanien- Costa Rica. Vero Boquete och gänget vi minns från bland annat EM och så Costa Rica som överraskat de senaste åren kan bli en riktigt rolig tillställning. I natt sen skulle det vara Brasilien-Sydkorea. Vill nog. Vet ej om det blir möjligt...
Eugénie Le Sommer
 
Sen fick jag i går syn på en nyhet som berättade att PK-35 för tredje gången får arrangera Womens´ Champions´ League kval hemma i Vanda. Gratulerar. Vi hade så gärna gjort det i fjol och undvikit att hamna i Sarajevo. Enligt inofficiella rapporter var det bristen på internationell flygplats i Mariehamn som fällde domen i fjol. Vi får kryssa för rätt ruta då det blir vår tur igen!
Denna bild är från PK-35 Vantaas senaste CL-äventyr. En av de två närmaste spelarna i bild spelade 90 minuter mot Frankrike i VM i dag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0