Men jo

I dag gjorde vi något helt otänkbart. Vi vilade mitt på dagen. Själv hade jag ju liksom levt i ett mellanting utan att riktigt veta om jag vilade, diskade, såg Lisa De Vanna göra 1-0 eller körde bil. Så efter lunchen, som blev spaghetti med köttfärssås utan konstigheter i igen, då föreslog jag att vi skulle kasta oss. Edits mor kom då på den bokstavligen lysande idén att Edit kunde se en film på Ipaden I VÅR SÄNG! Jag brukar ju liksom inte ha öronproppar, så det var ju liksom inte att vila alls det. Nåja, vi fann på råd och filmen sågs och vi vilade faktiskt. Helt crazy!
 
Träna skulle vi ju och på något sätt kom denna vecka, då jag skulle ansvara, att bli väldigt flummig i kanterna. Träningen i sig har gått riktigt okej, Maegan kom vidare från den röda zon spelarnas hjärtfrekvens ska befinna sig i då vi tränar hårt in i den svarta zonen som betyder död. Igen motbevisade hon detta genom att röra på kroppen, rulla runt i gräset och mumla om black zones och painful deaths osv. Jag är nöjd med upplägget. Det vi behöver se över är dock körrutiner och vem som ska hämta upp vem så alla faktiskt kommer på jobb.
 
Sen gjorde jag en vågad sak. Jag meddelade att torsdagens morgonträning blir frivillig, då många spelare verkade ha varit i närheten av den svarta zonen. Den som vill träna fotboll i morgon måste alltså göra det klockan 7.30 och tillsammans med mig. Men om det känns att man hellre tränar annat, så som återhämtning eller gym, då funkar det lika bara. Tre stycken meddelade att de kommer på morgonen och då for även min chans att sova dit. Eget fel, väl. Den som dock bleknade var Craig, som i går gjorde en bejublad insats som JIKs målvakt i treans ålandsderby i Rangsby. Över 500 åskådare hade de haft och en 0-0 match med alla derbyattribut. I dag hamnade Craig att göra en insats som spelare, så vi fick ihop tempomatcherna. Han var minst sagt, en aning trött. Nu kom frivillig morgonträning upp. Han bleknade, men erbjöd sig att ställa upp som målvakt... Jag sade att han inte måste känna sig tvungen. Precis medan jag skrivit detta har han meddelat sig stanna hemma och sova. Bra! Då är han glad till måndag! Jag får lösa träningen på nåt sätt. Värre saker har jag klarat i tiderna. Finns det någon läsare som vill vara målvakt mellan 7.30 och typ 8.30 i morgon. Kom till Vikingavallen! Du är välkommen!
Craig Wight. The man who has Åland´s cleanest sheets!
 
 
Sen åkte jag faktiskt på herrfotboll. IFK Mariehamn mötte KuPS. Eftersom jag kom från träningen var jag inte i god tid och fick faktiskt inte plats på läktaren. Från Norra kurvan betraktade jag sen ett IFK som i mina ögon spelade något som kunde vara 4-4-1-1 med offensiva, eller åtminstone en offensiv ytterback, spelade diagonala bollar i luften och såg rätt solida ut i defensiven. KuPS hade dock lite mer flyt i avsluten och vann slutligen 3-2. Jag har ombetts skriva vad jag tycker om dagens IFK och jag återkommer då jag sett 1 eller 2 matcher till. Det jag såg i dag har jag i minnet och såg det dessutom ur en vinkel jag inte kommer att se de andra matcherna eftersom jag då troligen ryms på läktaren.
 
Att gå och se fotboll, utan att ha en uppgift, såsom tränare, ledare eller korvförsäljare, som jag de facto var på några IFK matcher för en par säsonger sedan, är en upplevelse. Man går på fotboll bara för att man vill se fotboll. Det känns fritt. Som att vara turist!

Lite så här
 
Sen då jag kom hem visade det sig att Edit köpt, för alla pengar hon hittat i sina spargrisar, en lego byggsats. Hon var på instruktionsbokens sid 31 då jag kom hem. Konstig unge! Jag hade aldrig i min värld orkat med sådant då jag var liten. Eller ännu heller för den delen. Hon var dock glad och Mamma lika så för hon fick gå och lägga sig.
 
Nu bara att planera lite för morgonens träning och sen, om 10 minuter börjar England-Colombia. DET är spännande vill jag lova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0