Nu vill jag ha konkreta förslag

FIFA, med eller utan Blatter, har rankat alla världens fotbollslandslag igen en gång, som de gjort sedan 1993 på herrsidan (åtminstone) och 2002 på damsidan. Finland har aldrig legat sämre än nu.
Damerna ligger 24e i världen. Som bäst var vi 16e nästan oavbrutet mellan 2004 och 2010. Herrarna har hamnat ner till placering 90 (!). Sämst i Norden och till och med efter Färöarna. Den bästa bokförda rankingplaceringen här är från år 2007 då vi var 36e bäst i världen. Här kan ni kolla själva:
http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/associations/association=fin/women/index.html
 
Precis som då skolornas PISA undersökningar gavs ut har dessa siffror satt igång en massa olyckskorpar att framför allt klaga på det som har gjorts. Bollförbundet vet inte vad de sysslar med, säger man. På samma gång klagar man också på att klubbarna inte heller kan eller vill.
 
Nu vill jag en gång för alla bjuda in till diskussion, ifall det finns sådana som känner att de har något att komma med. Vem borde göra och vad? Att saker görs fel stämmer säkert, men vad och hur gör vi det bättre? Att fel människor bestämmer stämmer säkert också, men vem borde bestämma? Vänligen var konstruktiva och diskutera här eller på Facebook, så kanske jag slipper se lika mycket påståenden utan lösning likt i den svenska skoldebatten. Själv kommer jag säkert med något då jag vet vad jag ska säga. Åtminstone kan jag möta de påståenden som ni kommer med. Var inte rädda. Många av er har redan tyckt så mycket där på nätet, samt på gator och torg!
 
Tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0