Dagen efter och före den nästa

Nu är de hemma igen. Äntligen har Fru-Kickan, Edit och därmed ordningen och redan kommit hem. Gårdagskvällen blev väldigt grabbig om vi säger så. En gammal visdom lyder dock "What happens in saunaevenings, stays in saunaevenings", så vi ska inte gå närmare in på det men bara konstatera att jag nog börjar bli lite gammal.
 
Fortfarande är jag i alla fall väldigt nöjd med insatsen i går och då avser jag fotbollsmatchen. Honka förorsakade oss lite problem, trots vår kanonstart med ett mål och fem hörnor under de fem första minuterna. Det tog oss ett positionsbyte och ca 15 minuter att få koll på de offensiva ytterbackarna, med Emma Koivisto i spetsen. Sedan var det forwardsduon Jenny Danielsson och Tia Hälinen som ställde lite till det för oss. Honkas spel blir väldigt intressant då man nu på senare tid har spelat med just den duon som forward och släpande forward. Bägge lever om i till synes fria roller. De sjunker ner i banan, kommer ibland väldigt djupt ner för att hämta boll, eller för att ta ny fart. Sen dyker de upp i backlinjen och förorsakar svårigheter att spela klassiskt zonspel. Bägge tu är starka med boll, trots att ingendera är någon klassisk djupledslöpare, Hälinen till en del men hon spelar inte så. Det tog oss till halvtid och några magnetflyttningar att få kontroll över detta.
 
I övrigt gjorde vi två fina mål. Jessi spelade över backlinjen till Maegan som styrde in framför mål till Cynthia som fick den mitt i steget och bara avslutade. Det andra målet, då ställningen var 1-1 stod Jessi för. Hennes första mål i Åland United om jag inte har fel. Vera Varis hade hamnat utanför straffområdet och då Honka slarvade så att Jessi kom i kontroll lyfte hon helt enkelt bollen över alla och in i tomt mål. I sin helhet var det en tuff och i mitt tycke även välspelad match. Viktiga poäng för oss och nu tutar vi vidare mot Nice Futis och VIFK de två inkommande helgerna.
Detta är från premiären i april. Jessi och Henni Malinen spelade även i går. Emppu kom av någon orsak aldrig till start
I morgon är sedan en stor dag då hon här ska börja simskolan!
Edit ser fram emot att få ha sin storasyster som simlärare. Hoppas det blir så då
 
Nu ser det ut som om resten av denna dag ska tillbringas vilande så nästa vecka blir bra. På tisdag kommer ju även en hel last Melleris hit. Syrran med hela sin familj. Det ni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0