Bara ben och språkgenialitet

Då det är svårt att somna efter en dag on the road (eller over the sea eller over there in the land of the thousand lakes... eller whatever) blir det att dra till med en liten text innan jag försöker på nytt. Om inte annat kan en sovande fästmö och cirka 104 packade, men oflyttade flyttlådor få en att känna sig lite på fel plats i fel tid... MEN! En riktig femetta gjorde vi i dag i alla fall med ÅU! Kyykkä blödde.. Första halvlek på gränsen till katastrof, men andra- helt ok och vid vissa tillfällen till och med snudd på lysande. Thias skriver just nu rapport på ÅUs hemsida, så checka där.

Hade tänkt filosofera om fotboll. Ett spel där man jagar en läderboll i korta byxor, enligt Finlands ecyklopedi anno 1901. Orkar dock inte bli långrandig, utan förevisar det som kom fram då jag googlade på "bara ben":

Se där ja!

Bara ben hade i dag den ena assisterande domaren, Taina Hartikainen och i andra halvlek Frida Thilén. Mycket riktigt gjorde Taina mål, förutom sin assist till Maijus mål och Frida skallade in två stycken, efter att ha skalat av sig sina strumpbyxor, eller vad det nu är de där kläpporna rusar omkring med där på konstgräset...
     
Taina                      Frida

JAG tycker fotboll ska spelas i shorts, men vem bryr sig nu om vad jag tycker egentligen...

Även Emma och Maiju fick träff i dag. Roligt att vi gjorde mål minsann... Mera sånt i sommar sen barra... Då har alla säkert shorts!

 
          Emma                   Maiju

ÅU av i dag är ett riktigt språkbad. Ingen förstår riktigt vad den andra säger, men alla verkar ha skoj på nåt sätt i alla fall...

En riktig klassiker kommer det att kunna bli av historien då Emma, från Stockholm skickade mess till Taina af Helsinki på finska. Taina förstod dock inte vad Emma skrev och bad henne (på svenska) skicka om meddelandet på svenska.. Det är svårt då det finns så många ord för ben på finska.. (Luu=ben, typ i skelett, jalka=fot/ben).

Då Maiju kallade sig "Juomahemmo" (ungefär som drickasnubbe- alltså en kille som bär vattenflaskorna) svarar Emma glatt "Jo, nu är vi snart hemma"... Ibland kan det bli hysteriskt roligt att lyssna... Även föredetta dagisfröken Kati glömmer ibland att Adde faktiskt inte är mer än 14 år då hon vill veta vad olika kroppsdelar heter på svenska... Får avsluta då med att, som just Kati, säga "Nati nati".

I morgon ska Limpan och Sigge vara med och gå i vår försvarsTrapattoni... VAd nu DET sen kan betyda...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0