"Vi beklagar alla olägenheter"

Läsaruppgift: Vems berömda sista ord citeras i rubriken?

Jag tycker själv just rubrikens mening är en av de mest geniala formuleringar i sammanhanget  jag sett. Den kan dessutom användas i de flesta situationer, inte minst i privatlivet.

Själv brottas jag med kval, inte EM- och VM- sådana utan bara samvets-. I morgon fyller Emilia 11 år. Jag kommer, som kutymen är, att direkt efter morgonträningen åka hem till barnen och vara med och uppvakta henne på morgonen. Några presenter har jag skaffat och nån till skaffas med Sassas hjälp i eftermiddag.. Sedan klockan 16.30 är jag bjuden dit igen på middag tillsammans med övriga närstående släktingar. Jag missade Lindas motsvarande middag i våras i och med fotboll. Nu kommer jag att missa Emilias av samma orsak.. Då jag i går hade ledigt från träningen var det för att kunna uppfylla mitt löfte att delta i förlossningsförberedelsekursen som bara går vissa tider. Det betyder att jag, då vi inte tränar i kväll, skulle utebli från ännu en träning just den veckan ÅU förbereder sig för match mot KMF.. Det funkar liksom inte då jag vet vad Robban vill ha för bollplanksstöd. Hade tänkt bjuda ut bägge dotter på restaurang tillsammans med mig sedan senare, för att liksom kompensera... Hur man än vänder blir rumpan bak, men det är väl just det som är livet och det den geniala rubriktexten beskriver...
Till saken hör att både barnen och ÅU ändå kommer att känna av familjetillökningen i höst då det beger sig... Måste bara försöka göra jobbet så bra jag kan då jag kan göra det... Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Sedan annat! I går, just då jag satt och förlorade i vändtia mot tre barn, som hånflinade, ringde radion och ville ha en kommentar till EM-truppens 40- spelartrupp, som nämndes även här i går. Vad kan jag säga? Inte är det jag som tar ut truppen... Å andra sidan hade ju nog ingen väntat sig att ha ÅU spelare med, så som spelschemat är draget... Lycka till nu Finland. Och ÅU spelare kommer vi nog att ha med längre fram, som jag också sade i går...

Tidningarnas kommentarspalter har blivit föremål för mitt intresse så här sommartid. Det är oerhört vilken enorm mängd åsikter som bor i öbor, och andra som kan tänkas tycka till på nätet... Angående Pekkas eventuella koppling till Jaro har det lett till en hetsjakt på Stephen Ward.. En annan kommentar ,som lite roade mig faktiskt, var någon som tycker att Pekka givetvis ska stanna i IFK. Han behöver dock en ny assisterande säger han (som kommenterar alltså). Då föreslås Robert Dahlin som ass coach. Alltså inget fel med det, jag känner en riktigt stolt och yrkesmässigt motiverad sådan.. Men det roande i sammanhanget var, tycker jag att man inte ser Robban som en möjlig efterträdare, utan just som en hjälpreda eftersom han ju klarar det ganska bra där nere hos damerna... Jag kan ju ha helt fel,men just den feelingen får jag...

Abby

Michael

Ser bilderna ut att beskriva väldigt olika saker? Egentligen inte. Michael Owen tjänar antagligen snäppet mer på sitt jobb än Abby Wambach på sitt. Ändå är Abby antagligen lite hetare som spelare än Michael (få se om man får äta upp det där efter Man U transfern...).
Jag vågar säga att så fort vi går ut på planen är det ingen som helst egentlig skillnad mellan dam- och herrfotboll coachningsmässigt! Ok, vissa moment blir ju olika i och med fysiska förutsättningar och annat, men jag menar verksamhetsmässigt. Skillnaderna kommer i dagen utanför planen och med de förutsättningarna spelare och ledare ges.
Jag är övertygad om att de tyngsta tränarnamnen på damsidan skulle göra ett exakt lika bra jobb även på herrsidan! Antagligen lite bättre till och med eftersom de skulle ges så mycket bättre arbetsförhållanden!
I dagsläget är alltså kvinnosakskampen i fotboll lite den samma som överallt... Men som jag sagt förut. Ingenting blir bättre av att bränna BHn och skrika på gatorna. Vi måste bara jobba och visa för alla att vi förtjänar respekt... För jag lovar att tex ÅU träningsmässigt ligger före samtliga amatör(!)herrlag i Finland! Men det vet så få egentligen om!

Så att: Beklagar alla olägenheter....

Kommentarer
Postat av: MV

Max. Nu har jag sett, och svarat på din fråga i inlägget från den 30 mars:-)

2009-07-29 @ 11:01:26
Postat av: Max

Ni beklagar alla olägenheter?



Hade faktiskt glömt att jag frågat det där. Tack :)

2009-07-29 @ 15:05:30
Postat av: MV

Litteraturhistoria Max. Litteraturhstoria! Och ett väldigt passande citat i väldigt många situationer...

2009-07-29 @ 16:31:48
Postat av: Rösten från öster

nä nu skakar he i pålen, sa Hamlet i Danmark, medan köpmannen från Venedig la in en bredsida...

2009-07-29 @ 20:40:45
Postat av: Rösten från öster

och då måste det vara mannen själv, efter att ha vilat på den sjunde dan...

2009-07-29 @ 20:44:05
Postat av: Anonym

Ja jo... Mannen själv förvisso...



Enligt Douglas Adams i "Liftarens guide till galaxen" är detta Guds sista ord till mänskligheten. Håll med om att det är tungvikt!!!!!

2009-07-29 @ 22:42:01
Postat av: rösten från öster

Jaa tungviktare vet jag inte, eftersom det är en bibel som jag inte läst. Finns nog bättre litteratur där ute... Som historielärare kan du ju bekanta dig med Conn Iggulden, en kollega till dig...

2009-07-30 @ 08:00:05
Postat av: Max

Jag läste en gång The Catcher in the Rye för att Mark Chapman råka ha den i sin (bak?)fick. Tråkig bok.



Däremot är Henrik Tikkanens 'Brändövägen 8' grejer det. Sku jag skriva en bok sku den nog vara lite i samma stil.



I min religion finns en ängel. Amy Diamond kallar hon sig.

2009-07-30 @ 22:15:39
Postat av: Anonym

Jag såg just Fucking Åmål. Den diggar jag... Vi är så olika.. Amy Diamond träffade jag lite indirekt i fjol... Söt, jo om det är det Max menar:-)

Religionen du hänvisar till ter sig dock rätt diffus.. Och om nån missat: Vi har inte diskuterat religion alls här i denna tråd. Liftarens Guide till Galaxen är nåt som kan kultförklaras inom science fiction, eller allmänt genial hjärnstörd litteratur...

2009-07-30 @ 22:39:49
Postat av: Max

Jag trodde folk i allmänhet definierade bibel och gud som begrepp inom religion. Men om du håller med om att det mera hör till ämnet saga och folklore så köper jag det ;)



Fucking Åmål är bra. Torde ha sett den senast för 10 år sen.



Huruvida änglar är söta vet jag inte. För att vara ärlig vet jag inte vad änglar egentligen är. Beskyddande? Förutsatt att dom då inte trillar ner.



Jag tror vi tar och läser The Hitchhiker's Guide to the Galaxy näst då. Jobbar du på förlaget Adams använde sig av? Inga översättningar här iaf. Alltid originalspråk, må de sen vara swahili. Kom ihåg det :)

2009-07-31 @ 08:28:23
Postat av: MV

Bibel kommer från Biblia, som torde betyda Boksamling.. Alltså ett slags bibliotek med böcker speciellt utvalda för att förmedla speciellt utvald information. Gud, som du nämner, är onekligen ett religiöst begrepp. Tolkningen av begreppet skiljer sig dock vida i olika kulturer och olika tider. Den Gud som förekommer i Bibeln, den jag antar att du refererar till, är Mose Gud så som han, enligt berättelserna, framställde begreppet för israeliterna som ju blev Judar. Nya Testamentet plockar fram en lite nyare version av begreppet och låter Jesus framstå som guru i ämnet. Sedermera har Jesus i sin tur tolkats på en massa olika sätt av diverse församlingsledare. Sedan ska vi även minnas att begreppet Gud även förekommer i otaliga versioner och tolkningar som går utanför nämnda boksamlings ramar. Det som är gemensamt för alla tolkningar är att men benämner det man inte kan förklara, de existentiela frågorna och svaret på dem, såsom Gud. Ibland med egennamn, ibland bara som begreppet Gud, Allah osv.



En Ängel är, enligt mellanösterntraditionen (vår tradition i detta fall) en budbärare från Gud. Någon som kan anta mänsklig gestalt och liksom föra fram ett budskap till människorna. Amy kan alltså vara en sådan, inte sant... Tolka sångtexterna du och se vad de berättar om universum:-)



Jag läser böcker på svenska, finska och engelska (till och med tyska har jag läst en gång)oavsett ursprungsspråk... Men The Hitchhiker´s guide to the Galaxy är faktiskt fyra böcker egentligen.. Fantastiskt fyndiga om man orkar med sådant där bara. Jag hör till dem som orkar. Rösten från öster orkar INTE råkar jag veta...

2009-07-31 @ 08:50:10
Postat av: rösten från öster

Jepp, rösten från öster följer på sin vägledande STIG, och håller sig till kriminalromaner, men också på en annan kusinistisk stig med historiska romaner där Conn Iggulden och Jan Guillou står i en klass för sig...

2009-07-31 @ 09:05:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0