Säg nåt kryptisk och bli odödlig

Helt rakt på sak behöver man inte vara, men ibland händer det. Det kanske inte är vad man gör, eller menar, utan det man märker att man har sagt som har betydelse. I mitt fall säger jag så mycket att det är svårt att riktigt sålla, speciellt nu som skolan börjat igen. Svårt att bedöma riktigt hur mina glosor togs emot i dag, men folk gick i alla fall hem i tid.
 
Diskussionen kring den åländska Kansliministern har nu gått hela vägen till ett eventuellt misstroendevotum från oppositionen. Nog för att man, vilket påpekats även här, har jagat henne med laserstråle och varit noga med alla fel hon kan ha tänkts göra. Jag får dock bara hålla med om att hennes tidigare citerade svar på en insändare som kritiserade det hon gör var övermåttan töntig. Vi har också hamnat i rekyler där man nu uppmanas att fundera över debattklimatet... Det värsta är att om ministern inte nu ryker, eller själv ber om ursäkt, vilket jag tycker hon kunde göra, då blir det legitimt att skrika "rasist", "nazist", "PK-jävel", "okunnig idiot" och vad det nu slirar iväg till då man inte håller med vad någon annan säger. Det kanske är att tänka på oavsett vad man tycker om uppståndelsen. Oavsett har kansliministern gjort sig odödlig genom sitt tydligen enligt henne själv genomtänkta uttalande.
Detta måste väl ändå vara ett av de allra bästa uttalandena i modern tid... Ingen, ännu i denna dag förstår väl vad han menade...
 
 
Som sagt har skolan börjat och jag får lite schemalagd arbetstid, vilket inte är helt fel faktiskt. Även lite sponsorer har vaknat ur sin slummer, mat är fixad till nästa helgs lagkickoff, resor för spelare är åtminstone nästan under kontroll och mycket till... Israeliska klubbdirektören har inte ännu agerat. Det var ju Sabbat i lördags hänvisar man till. Jo, helt på riktigt!
 
Stora flickorna mina far i dag. Emilia stiger i skrivande stund på planet till Umeå där på Arlanda. Linda åker med Eckerölinjen om nån timme. Tack för den här tiden. Jag har blivit en sådan där pappa som minns de korta stunderna och längtar till nästa. Sen har vi full rulle hemma i 18 år till förstås. Sen lär jag väl dö, så vi kan säga att detta är livet!
Det är nåt speciellt med fotboll i kvällsbelysning. Just detta får vi inte se på WHA denna säsong. GBK är ju i Ettan... Sofia Södergårdh har fångar stunden i alla fall i denna bild.
 
 
Yes pox. Romarriket ska undervisas i morgon, eller OM romarriket kanske... Dessutom blir det en skopa kommunism... Kopieringsmaskinen torde vara ledig nu, så med en rätt preciserad löpning kan jag få till det och sedan komma iväg hem, eller ifall väskorna jag beställt kommit, dit då typ...
 
Kloka beslut om vår skola ska de igen fatta i kväll, tror vi. Som Ordförande Danne sade i tidningen: "Om bara alla lagar sig på möte och röstar som kommunen deras vill ska det vara klappat och klart". Att det finns förvirrade själar i frågan visar dock dagens tidning. Få se nu hur det går för Kansliministern om hon bara får fortsätta utan offentlig reprimand eller nåt kan ju jag också säga och sätta etikett på dem som skriver okunnigt i tidningen, till exempel om skola i detta fall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0