Det är inte mig det är fel på. Alla andra bara förstör hela tiden.

Jag ska inte späda på hetsjakten mot Kansliminister Nina Fellman, men dock nämna att hon gavs alla möjligheter att förklara sitt idiotuttalande i går. Hon valde att säga att hon står bakom allt hon sagt och att de som, säkert helt rätt ur Ninas synvinkel, inte vet vad de pratar om är okunniga. Där hade det räckt, säger min egen lilla radar om vad som går hem och vad inte som offentlig person. Nu valde hon dock att köra vidare på att finlandsfrånvändhet är rasism och uttryck som att "bli tagen på sängen" utstrålar kvinnohat... Att ÅFs retorik är populistisk vet vi, det är liksom deras grej. Tyvärr blev Ninas uttalande kanske ännu mer populistiska... Usch då. Det lär inte bli mindre hetsjakt efter detta. Man kan säga att det är mänskligt att fela och att man ska förstå folk som har pressade lägen. Jo, jag är den förste att medge detta... Dock har jag också varit med om mycket lindrigare uttalanden som har lett till total katastrof för den som uttalat sig så.
 
Jag kunde inte bry mig mindre huruvida Kansliministern fortsätter eller inte, men känner dels olust för hennes skull och vad hon måste gå igenom. Dels förstår jag faktiskt att gamarna cirklar och är beredda att äta av kadavret då det är dags, bildligt alltså... Så likt Jesper Olsens självmordspassning var det fråga om... Alla som sett Danmark-Spanien i Herr VM 1986 vet vad jag talar om. Olsens hemska frispelning av Emilio Butragueno. Hej då Danmark... Tyvärr behöver man vara lite mer stresstålig, eller åtminstone lite mer benägen att dölja sin ilska i offentliga sammanhang.
Den store Johann Cruyff sade ju att det inte var nåt fel på hans taktik. Det var motståndaren som förstörde den. Men det var också Johann Cruyff... Jag fick i går en fråga av en spelarkandidat om nummer 14 skulle vara ledig ifall hon skulle joina Åland United. Jag svarade att den ende som går före henne är Johann Cruyff, men att han är död, så hon har goda chanser... Den förra att spela i nummer 14 i Åland United verkar på basen av Facebook ha gått till Sampdoria eller vad det kan ha varit...
 
 
Detta har varit en dels väldigt effektiv, dels väldigt ineffektiv dag. Tidigt i morse inleddes en mötesrunda hos fyra sponsorer, som jag tycker att föll väl ut. Dessutom hann jag träffa Thomi på IFK kansliet. Han hade just repat sig från 2-2 mot Chelsea i går kväll (Thomi är Arsenalare för de få som inte vet det). Tillsammans med honom gjorde vi ett farmavtal mellan ÅU och IFK. Äntligen, säger jag. Äntligen!
Nona, Sofia och Ann-Sofie kan i år i teorin spela både Damernas Liga och division 4. Sofia och Ann-Sofie kan dessutom spela i B flickornas div 2. Alldeles utmärkt säger jag!
 
 
Nu fylls huset av folk. Alltså här har varit folk hela dagen, Röd Bettan, Samuel, Flickorna på gatan och så vidare. Nu har hit också kommit Fru Kickan, som lagar mat, Linda och Emilia. Vi ska ha en riktigt hederlig familjemiddag.
 
Målvaktsjakten visade lyckosamma tecken i natt och jag hoppas det ska vara klart snart... Det samma med mittback, sponsorer, tidtabeller, allt... Nu tog arbetsdagen slut, tillfälligt om ej annat! Jag ska vara med mina barn och min fru och kanske Gurkan då, kanske....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0