Vem gör skillnad och hur?

Då det blev läge tänkte jag säga något lite om att sälja målkortslotter. Ni vet de där korten som Åland United säljer varje år. Man skriver in sina kontaktuppgifter och förbinder sig att betala 1€ per mål ÅU gör i Damernas Liga inkommande säsong. Gör vi över 30 mål kan man begränsa sig till att betala 30€, men en hel del folk betalar ofta hela summan. I gengäld deltar man, då man betalat under hösten nån gång i ett lotteri vars huvudvinst är 1000€ från Mattssons i Godby att handla för. Allt som allt, för att citera Gerts: "Det är en bra grej."
 
Varje år förutsätts man sälja dessa lotter. Det hela målas ibland upp som ett stort stohej och såsom väldigt besvärligt. I dag, eller med start i går kväll via sms då Magister Sviberg beställde en målkortslott, har jag sålt ett block. "Alla som är något" har deltagit, förutom Randolph som inte hejar på Åland United...  Detta betyder att, om alla de jag sålt till betalar minst 30€ efter säsongens slut, då kommer jag alltså att ha tjänat in 750€ åt Åland United under denna förmiddag. Som en av våra funktionärer sade: "Nu borde Marknadsföringsgruppen ställa sig upp och säga- Vi säljer järnet!". Alla som inte fick köpa av mig i dag och ändå vill ha en målkortslott. Hör av er till mig, så ser jag till att ni får vara med! Röd Bettan och Svärfar fick de två sista i dag...
Sofia Södergårdh förevigade i lördags de spelare som bland annat "får sig en bit bröd" av målkortslottförsäljningen, enligt min säljjargong i dag. Fler mål hoppas jag det blir inkommande lördag mot Tyresö. Förutom brödbitsargumentet drog jag också till med klassikern "att inte hamna på listan för sådana som hatar kvinnor." Även det funkade rätt bra.
 
 
Rätt okej har skolan kommit igång också. Funderingar om hur barn blir till och om man kan ringa mig ifall man vill uppnå avhållsamhet har förts. Det gäller för mig att transportera våra svenska gästarbetare till träning och sedan komma hem så Fru Kickan och Edit hinner till sin träning. Jag jobbar hårt för att uppnå någonslags sinnesfrid och bli "lite normal". Därför har jag börjat se Homeland på måndagkvällar... Så även i dag. Hoppas jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0