Vet ni?

Då måndagen glider fram, Edit är i skolan, Rufus förhoppningsvis det samma och Fru Kickan torde vara på väg mot besiktningstillfället för henne och Blobben passar det sig med en snabb publikfråga.
 
Vet ni A: Hur många rena flick- och damlag det finns på Åland inom de 9 aktiva fotbollsföreningarna? och B: Hur många blandlag med både pojkar och flickor involverade finns det?
 
Jag vet och jag avslöjar svaret om folk gissar/svarar. Vet ni varför jag vet sådant här? Jo, jag använder mig av det material vi fått fram inom Åland Uniteds Sportgrupps verksamhet. Vi har alltså kartlagt var det spelas flickfotboll och var flickor spelar fotboll så att vi ska kunna finnas till hands och hjälpa till då våra ägarföreningar kanske inte vet. Vi kan vara ett redskap för att sammanföra de naturligaste grupperna och att hjälpa enskilda spelare att hitta till rätt grupp. Förhoppningsvis kunde även grupperna i sig koordineras inom föreningarna, eller till och med mellan föreningarna så att största möjliga valfrihet och möjlighet till fotbollsspel för varje flicka på Åland skulle uppnås.
Det här är det gamla JIK/LIF för F02. I dag spelar dessa flickor i IFKs B-flickor eller i Åland Uniteds F02/03 lag. De allra flesta av dessa spelar faktiskt fotboll i dag ännu. Tänk att jag vet detta också....
 
 
Jag säger det nu och har sagt det förut. Åland är ett så litet ställe att det finns en reell möjlighet att en och samma flick/damkoordinator/tränare kunde känna alla flick- och damspelare i alla lag med förnamn. För några år sedan kunde jag det. Numera har jag lite fjärmats då jag mer jobbat mot Åland Uniteds A-lag. Via mitt civila jobb känner jag ändå endel ur just ÅUs och IFKs äldre flicklag och via Edit känner jag folk ur de yngre flicklagen för IFK och nu även de där flickorna ur pojklagen som vi kallar Åland United.
 
Vore det snälla nån (ÅFF, Åland Uniteds ägarföreningar vem som helst) en idé att verkligen satsa på en central koordinator/tränare för all flickfotboll? Jag tycker denna kunde vara placerad under Åland United, som ju naturligt når ut till alla föreningar. Om inte, gör det via ÅFF då... Men där har man väl lite sålt ut sig genom att föra ut verksamheten till klubbarna. Låt nu i alla fall någon göra det som har översikt över all flick- och damfotboll och kan specialisera sig på just den! På pojksidan kan 2 eller 3 stycken göra samma sak, uppdelade på åldrar eller "regioner" om man så vill. Ring/hör av er om ni vill höra hur jag tänker!
En gång i tiden var skolcuperna ett forum där man kunde ha agerat för att samla upp folk och informera. Nu har ju även detta gått i kras tack vare Mariehamnsskolornas bojkott av skolidrott. Det är synd. En dag då skolmästerskap i fotboll och innebandy spelas och sedan friluftsdag tillämpas för resten av eleverna vore igen en suverän idé att både uppmuntra till rörelse, som att finna samarbetsformer. Igen var det väl bara vi i KHS som begrep detta? Eller kanske GHS med då om jag inte ska vara orättvis...
 
 
Flygande Jakob ska Mat-Inger servera... Av erfarenhet vet jag att det är mycket godare än det låter.
 
 

Kommentarer
Postat av: Gräsrot

Det där med en "central koordinator/tränare för all flickfotboll" på Åland låter som en alldeles utmärkt idé. Någon sådan roll/person som verkligen har flickfotbollen som hjärtefråga och högsta (enda) prioritet saknas inom åländsk fotboll idag.

Svar: Roligt om också du ser det så! Jag har föreslagit detta för ÅFF ett antal gånger och även drivit det inom ÅU och gentemot våra ägarföreningar. Kunde idén få lite mer spridning så kanske den till och med kunde bli verklighet. Tacksam för all hjälp med det!
enligtvirta.blogg.se

2017-09-11 @ 12:24:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0